Nyilvántartás készülhet azokról, akik korábban bármilyen, kiskorúakkal szembeni bűncselekményt követtek el – írja a család.hu. A lista beépülne a gyermekvédelmi törvény tavaszi módosításába, azzal a céllal, hogy az elkövetők többé dolgozhassanak gyermekvédelemben, ne kerülhessenek a gyermekek közelébe.

Czibere Károly szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár elmondta: a rendszernek nemcsak akkor kell működnie, amikor fény derül egy bűncselekményre, hanem azt megelőzően is.

A jövőbeni cél nagyobb hangsúlyt fektetni a megelőzésre, ezért azt szeretnénk elérni, hogy olyan személy, aki bántalmazó volt korábban, ne is dolgozhasson a gyermekvédelemben. Ezért a jövőben létrehozunk egy nyilvántartást azokról, akik elkövettek ilyen típusú bűncselekményt, hogy többé ne kerülhessenek a gyermekek közelébe

– hangsúlyozta az államtitkár, aki szerint ez akkora veszélyeztetést jelentene a gyermekekre nézve, amit nem vállalhat a fenntartó.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lópicigáspár
Érdekes lista lesz, kiindulva a vak komondorokból...! Azok is rajta lesznek ugye, akik nem a direkt fizikai bántalmazással vádolhatók?
Pergető
A gyermekbántalmazónak kell priuszának lenni, azzal pedig a közszférában nem dolgozhat. Akkor ez most mire is jó?
csa-csa
nem lista kell a mocsadékokról! kezét lábát péppé zúzni!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.