A Magyar Nemzetnek árulta el Toroczkai László, hogy heteken belül módosítják Ásotthalom helyi építési szabályzatát, megtiltva benne a mecsetek építését a településen.

A Jobbik alelnöke által vezetett Ásotthalmon november 24-e óta tilos burkát viselni, müezzinnek imára hívni, és olyan propagandatevékenységet folytatni, ami az azonos neműek közötti házasságot népszerűsítené.

Először a Csongrád Megyei Kormányhivatal szólította fel a polgármestert, hogy február 15-i határidővel helyezzék hatályon kívül az intézkedéseket, majd Székely László ombudsman támadta meg az Alkotmánybíróságon a helyi rendeletet, mert az szerinte sérti többek közt a vallásszabadságot, illetve a véleménynyilvánítás szabadságát.

A csador után a mecsetépítést is betiltaná Ásotthalom polgármestere

Toroczkai nem adja fel: kitart a korábban meghozott és az új rendeletek mellett is, amikből még lesz pár.

Ezernyi tervem és ötletem van

- mondta.

A Jobbik elnöke, Vona Gábor korábban már elhatárolódott alelnökétől, de hozzátette, hogy nagy párt az övék, így természetes, hogy vannak olyan kérdések, amikről másként vélekednek.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wpym
Nem rossz otlet, de ezt orszagos szinten kellene bevezetni.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
verőce21
Csak Nagy Falat lehet építeni. Az nagy falat lenne.
szép új világ
Toroczkai azért fél a mecset építéstől, mert véletlen valaki az alattvalói közül venné a bátorságot és felmenne a mecset erkélyére és onnan szétnézve rájönne, hogy a föld nem is lapos!
Clavigo
@Edmond Dantes: Persze,,,Méhszaros Laurenc közreműködésével...
namihami
Szomorú vagy? Bánatos? Netán letört vagy elkeseredett? Olvass Torockait és vége a búnak-bánatnak. Halálra fogod röhögni magad.
Milyen vidám lehet Ásotthalmon élni. Csupa derűs, gondtalan ember, akik magukban beszélve mennek az utcán. És egy ilyen szuperpolgit sikerült lőniük a búcsúban a falu részére.
quadrocopter
Következő tiltás: - nem engedélyezett az UFO-kkal, vagy más, idegen organizmussal való kapcsolattartás, mert tisztelik a Nagy Hun Kerítést!
Szókrakész
@1magyar: És sajnos szorgalmasan.
Hogy még kártékonyabb legyen.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.