82 millió forintból, a Nemzeti Foglalkoztatási Alap támogatásából jelennek meg a közeljövőben munkaerő-toborzó hirdetések Ukrajnában. A cél a hiányszakmák álláshelyeinek betöltése – olvasható a hvg.hu cikkében.

Egy debreceni cég (Human Service Agency) leányvállalata, a Horizon2020 Kft. még tavaly kapott megbízást a kampány megszervezésére. A közbeszerzésen két kis cég, a gyöngyösi DRG Design és a budapesti McMiller Green Consult nyert. 

A közlejövőben Kijevben, Harkovban, Ungváron, Lvovban, Odesszában és Krivoj Rogban jelenhetnek meg a magyarországi munkavállalásra csábító plakátok, bannerek, reklámfilmek és rádióbejátszások. 

A Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége, valamint az Építési Vállalkozások Országos Szövetsége az elmúlt hónapokban vetette fel, hogy azon magyarországi szakmák betöltetlen álláshelyeire, ahol nincs magyar munkavállaló,  külföldről kell csábítani a dolgozókat.

2016-ban 14500 fő volt a tartózkodási engedéllyel rendelkező külföldiek száma Magyarországon, a rájuk vonatkozó szabályozást éppen tavaly könnyítette a kormány – derül ki a cikkből.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nevemnick
Nos, ez a hazaárulás és nem az olimpina elleni aláírás, ugye brencsik úr?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
karma1
Szoval akkor az ukran bevandorlok jo bevandorlok lesznek? BIZTOS, viktor???
lusta
Valami olyasmi dereng, hogy nem veheted el a magyar munkáját te szemét idegen. Na arra mennyit is költöttek?
F_Viktor
Annak tudatában a 82 millió forint TOBORZÁSRA csak fillérek, ha majd ezek az ukránok tartják el azt a 1,5 millió új nyugdíjast akik a következő 10 évben érik el a korhatárt.
Mobil123
Valahogy alá kell támasztani hogy fizetünk a sok ukrán nyuggernak.
1magyar
Ahelyett, hogy itthon szakmákat tanítanának, bár ezek legalább magyarok lesznek - remélem?
Ludmilla
kormánytagokat erdélyből,melósokat Ukrajnából...frankó

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.