A rendőrségen találkozott Bucsek Gábor budapesti rendőrfőkapitány és a múlt héten 15 ezer forintra bírságolt édesapa. Mint megírtuk, a férfit azért büntették meg, mert szmogriadó alatt olyan gépkocsival vitte kezelésre leukémiás kislányát, ami épp ki volt tiltva a városból a környezetvédelmi besorolás miatt.

Bár a büntetés jogilag megállta a helyét, Bucsek Gáborban megszólalt a lelkiismeret, és személyesen akart meggyőződni az eset részleteiről, majd azt ígérte, kifizeti a bírságot.

A 444.hu tájékoztatása szerint az apa és a főkapitány elbeszélgettek, aminek a végén a történtekről megbizonyosodó Bucsek – magánemberként – valóban ki is fizette a büntetés összegét. 

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Tiszteletem Bucsek úr ...
Rendelkezés ide, törvény oda, azért nem kellene ilyen esetben ennyire
buzgó mócsingnak lenni a közúti rendőrnek.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
elnyomott
Egyrészről, magánembert tekintve korrekt.
Azonban, mint rendőrfőkapitány ezzel azt üzente, hogy hasonló esetben is jogos a bírság.
És ez helytelen szerintem.
Cefi
Ez a történet már kezd hasonlítani egy brazil szappanoperára.
Hellcat
Jólvan már kezd uncsi lenni...mindenki meglovagolja már ezt a témát...csúnya rendőr akkor jön a rendőr, hogy csúnya autós...aztán jófej mentősök most meg jó fej rendőrkapitány.
Eladott Ország
A szívnek meg kell szakadni. Utólag! Miután közfelháborodást okozott. Megmenteni a mundér becsületét.
Qqberci
@Eladott Ország: Ez is több. mint a semmi. Lehet, hogy esetleg a rendőrök is elgondolkodnak egy kicsit, mit is jelent a "mérlegelési lehetőség"...
nyanya001
Tiszteletem Bucsek úr ...
Rendelkezés ide, törvény oda, azért nem kellene ilyen esetben ennyire
buzgó mócsingnak lenni a közúti rendőrnek.
quadrocopter
Idevezet, ha bírságkényszer van, bár a rendőr a helyszínen dönthetett volna - méltánylást érdemlő okokból - másként is!
nezelodo
Tanult a kapitány úr abból, amikor egy kapitány kollégája elintézett egy bírságot egy nagyhatalmu politikus kölkének, hát ezután csak a kapitány röpült és nem a politikus nem!
sentinel216
Akárhogy is történt, ha végre találtunk egy embert, aki beosztását félretéve ember tudott lenni, ne akarjuk sárba tiporni. Magunkat minősítjük vele. Személy szerint megköszönöm a kapitány úr hozzá állását! További munkájához kívánok erőt, egészséget!
Tekla
Szerintem kérje a törvény alkotóktól, ne hogy azok meg röhögcséljenek az üléseiken ,a saját baromságuk következményeiről ?
Equus
@sentinel216: nyald simára a seggét a főjanicsárnak , csicska
Equus
@sentinel216: főkapitány úr csak egy cseléd a maffiózók táborában. Egy jól fizetett cseléd. Ő minősíti ezt a jobbágysorért rajongó országot.
Eladott Ország
És milyen jó lenne, ha olajszőkító Pintér Sanya az összelopott milliárdjait ( melyet 80 évre titkosítottak) a kórházak felszereltségre vagy építésére fordítaná. És nem kellene 181 km-t utazni egy leukémiás kislánnyal Budapestre. Talán még szobrot is állítana neki az utókor.
Eladott Ország
lopasesatveres.network.hu/blog/lopas_es_atveres_klub_hirei/85-evre-titkositott-olajugyek-pinter-sandor-tevekenysegere-fuzve-hogy-kihaljanak-a-tanuk-es-elhaljanak-az-elkovetok
Korrigálom 06:15 bejegyzést: Nem 80 évre 85 évre titkosították Olajos Pintér Sanya ügyét!
85 évre titkosított olajügyek Pintér Sándor tevékenységére fűzve - hogy kihaljanak a tanuk és elhaljanak az elkövetők!
lópicigáspár
Pusztuljak, ha értem! Ő nyilatkozta, hogy ilyen esetben a figyelmeztetés a helyes szankció, tehát akkor járt volna el helyesen, ha a határozatot módosítja figyelmeztetésre. Most kifizette azt, amit már a mentősök kifizettek? Azt visszakapják? Gondolom 6-7 számjegyű a fizetése, abból könnyen nagylelkűsködik. Szóval nálam nem jött be!
sentinel216
Vannak olyan napok, amikor AKCIÓT hirdet a parancsnok szolgálat előtti eligazításon. Akkor nem tartják be a fokozatosság elvét a szabálysértéseknél. Ez nem a rendőr hibája.

"A figyelmeztetés egy szabálysértési szankció, melyek a következőek súlyosság szerint: figyelmeztetés, helyszíni bírság, szabálysértési feljelentés, előállítás szabálysértés továbbfolytatása miatt.
A figyelmeztetés szerepelni fog a szabálysértési nyilvántartásodban, semmilyen pénzbeli büntetéssel, vagy erkölcsi bizonyítványban szerepléssel nem jár. Csupán ha legközelebb a rendőr megállít, és esetleg megnézeti a szabálysértési priuszod, akkor mondhatja azt, hogy voltál már figyelmeztetve ezért, most bírságot kapsz.

AKCIÓ esetében vadászni kell a minél több pénzbírságra.
kukac50
Azért a kormánynak illő lenne a törvényt módosítani,hogy máskor aki orvoshoz viszi a rákos beteget azt ne büntessék meg!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.