Ugyanannyival emelte az internet-szolgáltatás díját az egyik hazai netszolgáltató, mint amennyivel csökkent volna a havi számla összege az internet áfájának 27 százalékról 18-ra csökkentése után. A szolgáltató azzal védekezik, hogy stabilabb internetet nyújt és a sávszélességet is növelte.

Január elsejével 27-ről 18 százalékra csökken az internet-előfizetés áfája, így egyhavi előfizetési díj spórolható meg 2017-ben. A csökkentésnek köszönhetően 13-15 milliárd forint marad a netezők zsebében – ígérte tavaly Deutsch Tamás digitális ügyekben illetékes miniszterelnöki biztos.

Hiába az áfacsökkentés, nem mindenki fizet kevesebbet az internetért

Az átlátszó.hu beszámolója szerint nem feltétlenül csökkennek az árak, a magyar tulajdonban lévő Vértesnet például pontosan annyival emelte január elsejével a szolgáltatási díjat, amennyivel kevesebb kellene fizetni az áfa-csökkentés után.

A díjról szóló vitába hamar beszállt a Vértesnet képviselője is, aki szerint az átlátszó.hu-nak panaszkodó ügyfél a korábbi hetekben levelet kapott a szolgáltatótól, s beleegyezett abba, hogy a netszolgáltatás stabilitása és a sávszélesség húsz százalékos növeléséért cserébe ugyanúgy 4000 forintot fizet havonta, mint az áfa-csökkentés előtt.

Szolgáltatásunk előfizetési díjait stabilan tartjuk, immár nyolc éve. Amikor az ÁFA magasabb lett, mi az emelést nem érvényesítettük előfizetőnk felé, hanem a növekedés mértékével csökkentettük az előfizetések alapdíjait, így az ügyfeleink változatlan díjat fizettek

– írta a Vértesnet képviselője.

(hvg)

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

cikicakk55
Nem csak az internet árát emelték,attól független,hogy az áfa csökkent.A minimálbér emelése miatt nagyon sok termék ára megemelkedett.A munkaadók vagy úgy próbálják kigazdálkodni a minimál bér kötelező emelését,hogy a dolgozók 8 óra helyett csak 6 órát dolgoznak,vagy úgy,hogy eddig hétvégén is volt munka,most hétvégén már nincs.A másik bevételi forrásuk a cégeik termékének árait emelik.Így lett drágább a liszt( molnárok) a kenyér (pékek) és még ki tudja mi mindennek fog felmenni az ára a minimálbér emelés miatt.magyarul adtunk a szarnak egy pofont.Emelkedett a bérünk,de észre sem lehet majd venni,mert az árak is emelkednek vele.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nessy
Mi ebben a meglepő? A rezsicsökkentés reklámjában igért éves 100 ezer forintot sem találjuk nagyon sokan! Az alacsonyabb ÁFA is csak a reklámokban létezik, ott is rövid ideig! Fohnak még jövő tavaszig igérni toronyórát lánccal, amiből maximum egy láncszemet ha találunk.
szaboria1
Nekünk is januárban járt le a hűségidős csomagunk a szolgáltató már azt nem ajánlotta azzal az indokkal az a csomag megszűnt az új csomag meg úgy lett kikalkulálva, hogy a net drágább lett a sávszélesség meg maradt.
cikicakk55
Nem csak az internet árát emelték,attól független,hogy az áfa csökkent.A minimálbér emelése miatt nagyon sok termék ára megemelkedett.A munkaadók vagy úgy próbálják kigazdálkodni a minimál bér kötelező emelését,hogy a dolgozók 8 óra helyett csak 6 órát dolgoznak,vagy úgy,hogy eddig hétvégén is volt munka,most hétvégén már nincs.A másik bevételi forrásuk a cégeik termékének árait emelik.Így lett drágább a liszt( molnárok) a kenyér (pékek) és még ki tudja mi mindennek fog felmenni az ára a minimálbér emelés miatt.magyarul adtunk a szarnak egy pofont.Emelkedett a bérünk,de észre sem lehet majd venni,mert az árak is emelkednek vele.
Eladott Ország
"Baromi egyszerű melldöngetve hirdetni az újabb fényességes rezsicsökkentést és leszarni, hogy akinek eddig egy hónapi internetre nem volt pénze, annak innentől 25-­26-­27 napra, vagy akármennyire nem lesz. De amíg Magyarországon 50% körül mozog a bérek adóterhe, addig Deutsch Tamás ne verdesse a mellét féltéglával, hogy már megint milliárdok maradnak az emberek zsebében. Ha nem lenne mérhetetlen a korrupció és a bürokrácia, és lenne némi akarat a brutális szektoradók, fogyasztási adók, munkabéreket terhelő adók, valamint a
világbajnok ÁFA csökkentésére, akkor nem azon vergődnének dilettáns kalandorok, hogy még hol lehet fércelgetni, lecsippenteni, nem létező megtakarításokat vizionálni és vakítani
orrvérzésig a parasztot." És még az ÁFA csökkentés is idővel elolvad, csak úgy mint a tojásunk ÁFÁ-ja ha sokáig nézi a pornócsatornát.
cs.n.
Csökkent a tej áfája is. Mégis drágább a boltokban, mint tavaly. Mert csak a friss tej áfájára vonatkozik, tehenet meg nem sok boltban tartanak. A fogyasztók nem nagyon vesznek észre árcsökkenést, ahogy @cikicakk55: is írta fentebb.
F_Viktor
Ennek a kormanynak nem nagyon sikerul barmit is tennie a szelesebben vett magyar nep eletszinvonalanak noveleseert.

Ez azert tul mutata hozza nem ertesen, mert azt meg kusza szemnek is tudnia illett volna, s most varganak is, hogy erezheto eredmenyt csakis a jarulekok, kozterhek csokkentese jelentene.

Persze ez nem lenne osszeegyeztetheto a maffia-kormany sajat erdeku torekvesevel, a merhetetlen lopassal.
papa.49
@cikicakk55: @cs.n.: A régi közgazdaságtanban ezt ,,INFLÁCIÓNAK,, hívják de mint tudjuk nálunk ilyen nincs mert a hazugovics kijelentette, hogy nincs, persze ettől még van csak nem vesznek tudomást róla, az illetékesek!!!
justhpeter
Pedig én már várom a nagy Internet-bummot. Azt olvastam, hogy nem lehet majd 4Mbit alatti minimális letöltési sebesség. No akkor a szolgáltatóm vért fog izzadni, mert a mostani csomagomban letöltési sebességnek 10 Mbitet, de minimálisan 1Mbitet ígér csak. Többit nem bír el a vonal.
simmering73
A Diginél sem csökkent egy petákot sem. Ellenben felemelték a palackos gáz árát. Potom 600ft-tal fizettem ma többet, mint a múlt hónapban. Hiába, itt volt putyin és megmondta: gáz lesz. Rezsicsökkentő Makkmarci hol a picsába vagy ilyenkor? Hogy a herkó verje ki az összes tejfogadat.
F_Viktor
@simmering73: Pedig egy even keresztul, nagyon lassan mondtak es irtak le mindenhol, hogy mindenki megertse, nem lesz gazar emeles! Mi tobb, valami rezsicsokkentest szajkoztak.
Csak a sok birka orbannak hisz meg most is, s nem akar tudomast venni penztarcaja tartalmarol.
Desischado
Mivel fizetni kell a csatornákért, az is itt van, de a furcsa az, hogy ezzel együtt majd ezer ft-al lett drágább a díjcsomag. Hogy a ragya verje ki az összes hazugot! És máshol is tapasztalom a árak növekedését!
vörösbombázó
Ez egy szemfényvesztés. Internetet általában önállóan senki sem rendel. Mindenki csomagot vásárol, Internet TV, telefon , mert úgy olcsóbb. A csomag árak viszont nem fognak változni, így tulajdonképpen a szolgáltatókat jutalmazta a kormány.
aremy
@Desischado: máshol? inkább mindenféle termék esetében.
panellproli
Ez ugyan olyan megtévesztés, mint az összes többi. Semmivel sem nekünk kedveznek, hanem a haveri körnek , akiknek kezében vannak a szolgáltatók. Nem beszélve az adó csökkentésekről, ahol megint csak a haveri kör jár jól, mert nekik van milliárdos nyereségük, nekünk meg a nagy nulla. De a gyerek adókedvezménytől kezdve a többit is sorolhatnám, az egy kulcsos adóig, amit mind magukra szabtak. Még a sokat szidott szőrős talpúaknak is több eszük van, ők meghátrálásra késztették a kormányukat, az adócsaló minisztert börtönbe juttatták. És mi van itt a nagy magyar öntudattal? Kushadás, meg kézcsók.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.