Közös javaslatcsomagot készített a Magyar Kerékpárosklub és a Kerékpáros Miskolc Egyesület Révész Máriusz kerékpárügyi kormánybiztos főosztálya számára arról, hogyan tehetnék kerékpáros-barátabbá a KRESZ szabályokat.

A fejlesztési minisztériumban múlt héten indult meg a munka azért, hogy a KRESZ biciklisekre vonatkozó szabályait egyszerűbbé tegyék és jobban az igényekhez igazítsák.

Biciklisbarát KRESZ-módosítást sürget a Kerékpárosklub

Mint a Kerékpárosklub közleményében írják, a szervezetek célja olyan javaslatok megfogalmazása, amelyek biztonságosabbá tehetik a bringával járást, de a kerékpározás közlekedési rendszerbe illeszkedését is segítik.

Ezek a főbb javaslataik:

- kötelező oldaltávolság kerékpáros előzése esetén

- kötelező kerékpárút-használat felülvizsgálata

- kerékpáros utca fogalmának bevezetése

- általános figyelemfelhívás a védtelen közlekedők védelmére.

Ezen kívül olyan javaslatokat is tettek, amelyek segítenék a gyermekekkel kerékpározást, engedélyeznék az edzést végzők bolyban haladását és használhatóbbá tennék a közvetett balra fordulásra kijelölt felállóhelyek alkalmazását.

A közlemény szerint a minisztérium is készül a változtatásokra, mivel az utóbbi években jelentősen megnőtt a kerékpárral közlekedők száma.

További részletek a Kerékpárosklub oldalán.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dr. prédikátor
A sok balfasz bringást meg kötelezzék hogy a kerékpárt szereljék fel a KRESZ-ben előirtakkal!!!Kötelkezzék őket a láthatósági mellény viselésére a lakott területen belül is!!!Kötelezzék öket hogy KRESZ ismeretekből tegyenek vizsgát!!!Egy szóval . tanitsák meg a sok balfaszt közlekedni!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
dr. prédikátor
@cs.n.: A tapasztalatom szerint a legtöbb balfasz a biciklisek között van!!!Azt hiszik a majmok hogy ők úgy közlekednek ahogy akarnak!!!Nem tisztelnek semmit, a közlekedési moráljuk a bányászbéka segge alatt van!!!
Aki Én
Most már nem inkább a kerékpárosoknak kellene KRESZt oktatni?
Az ő szempontjukból tökéletesen mindegy mik a szabályok, úgysem tudják, vagy leszarják.
Nekik elég a mérhetetlen öntudat.
Mondom ezt bringásként. De nem @Bringásként!!!
cs.n.
@dr. prédikátor: Van ilyen is, olyan is. Nyilván te már találkoztál az ország többezer településének többmillió kerékpárosával. Mind majom, mi? Én ma reggel hazatekertem az éjszakás műszakból, nem ártottam vele senkinek, nem akadályoztam senkit a közlekedésben. Mint ahogy az a többezer másik majom sem, akik akkor indultak dolgozni, iskolába, boltba, akárhová kerékpárral. Persze ez nem olyan tré város közlekedés szempontjából, mint Miskolc, vagy Budapest. Itt létezik némi közlekedési kultúra is, ami nem pusztán a szabályokon múlik. De úgy látom, a bringás nevű kommentelő úgy felkúrta már mindenki agyát itt, hogy magamat is el kell könyvelnem balfasz majomnak, akármilyen körültekintően is közlekedem. Ne válaszolj, mert még lekopik a felkiáltójel a billentyűdről. Jóccakát, megyek aludni.
lópicigáspár
Talán akkor lenne jogalapjuk beszólni és követelőzni, ha hozzájárulnának az úthálózat karbantartásához. Szóval kötelező könnyített kresz vizsga, A kerékpárok kötelező azonosítása, kötelező felelősségbiztosítás, évente kötelező műszaki revízió bármely kerékpárszervízben mondjuk 200 ft-ért : fék, világítás ellenőrzés és ezt egy stemplivel igazolni a bicikli forgalmijában. Na majd ezután beszélgessünk!
dr. prédikátor
@cs.n.: Na azért elmondom neked hogy azért nem csípem a bringásokat mert már volt velük afférom!Például tavaly decemberben jött nekem egy vén tyúk biciklivel! eredmény? egy baloldali tükör + lökhárító!naná hogy az út közepén jött kivilágítatlanul. és még neki állt feljebb!Ez itt nálunk a faluban történt, de sodort már el a nagyfaluban is /Budapesten/egy marha bringás!És ott is neki állt feljebb!Azon túl hogy 100 bicikli közül jó ha tiz van felszerelve a kötelező eszközökkel. ugymint fék, első hátsó világitás, hangjelző készülék!!Az alapvető KRESZ tudás hiányáról nem is beszélve!!!
papa.49
A jogokat követelik, a KRESZ. t meg leszarják!!!
Be kéne tartani a jelenlegi szabályokat oszt. jónapot!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.