Valamennyi politikai tisztségéről lemondott Körmend KDNP-s alpolgármestere, akiről az hírlik, hogy egy 16 éves volt diákjával folytatott viszonyt.

Több időt szeretnék szentelni a kutatásaimnak, amelyeket az őstörténet témakörében folytatok. Emiatt, valamint egyéb magánéleti problémáim miatt döntöttem a lemondásomról

- mondta a városatya, az atv azonban úgy tudja, hogy a múlt héten a 16 éves lány szülei feljelentést tettek a Szombathelyi rendőr-főkapitányságon, miután hasztalan próbálkoztak segítséget kérni ügyükben a Körmendi Somogyi Béla Általános Iskola igazgatójától, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központtól és a város polgármesterétől.

Kevés undorítóbb dolog van

Harangozó Bertalan, a KDNP Vas megyei szervezetének elnöke pártja sajtóirodáján keresztül reagált: egy közleményt küldtek, amelyből kiderül, hogy nem tudnak konkrétumokat, hisznek az ártatlanság vélelmében, ugyanakkor semmilyen formában sem tartják elfogadhatónak, ha „egy felnőtt ember kiskorúval tart fenn intim kapcsolatot”.

Szabó Ferenc felesége nem kívánta kommentálni, hogy a Szabó és a lány közti állítólagos viszonynak mennyi köze van házasságuk megromlásához.  A lány szülei sem bizonyultak sokkal közlékenynek, ám igazolták a történteket.

A Societas- Baloldali Ifjúsági Mozgalom szerint

kevesebb undorító dolog van, mint amikor egy jóval idősebb férfi kikezd és kihasznál egy nála jóval fiatalabb, szinte gyermekkorú lányt hatalmi helyzetből. Egyszerűen gyomorforgató, hogy ilyen Magyarországon megtörténhet.

Felháborítónak tartják, hogy Szabó a város kereszténydemokrata alpolgármestere lehetett, egy olyan párté, amelyik „nap, mint nap hirdeti a család és a gyermekek fontosságát” Mindezért bocsánatkérésre szólítják fel a KDNP-t, hogy „egy ilyen embert rászabadított a városra”.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom Körmendi Alapszervezete szintén felszólítással él, de ők Bebes István körmendi polgármestert és a helyi Fidesz-KDNP frakciót kérdezik:

Miért nem tárták azonnal az ügyet a nyilvánosság elé, amikor tudomásukra jutott? Miért nem közölték már tegnap Körmend város lakosságával a lemondás valódi okát? Kívánnak-e tenni valamit, és ha igen, mit, hogy egy ilyen ember ne lehessen a körmendi képviselő-testület tagja?

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
human
Eddig is tudtuk, hogy a kdnp se nem keresztény se nem demokrata és önálló pártként sem állná meg a helyét.
simmering73
Hol van ilyenkor a kdmp két főkolomposa? Netán ők is érintettek?
justhpeter
@simmering73: A háttérben mossák a szennyest !
Sanyi2015
Valószínűleg ki fogják deríteni, hogy az első együttlét idején a lány már pont betöltötte a 14-et így innentől kezdve nem büntethető a képviselő úr...
nezelodo
Na ezt az ügyet is jól elkapkodták a keresztény, más halandók fölött keményen ítélkező testvéreink!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.