A legenda szerint az aszút – mint sok más értékünket ebben az országban – a törököknek köszönhetjük. Történt ugyanis, hogy 1650-ben, a törökök támadásától tartva a szokásosnál később, októberben kezdték el a szüretet Tokaj hegyalján. Az Oremus-dűlőben akkora már megtöppedtek a szőlőszemek. Ezeknek a töpped szőlőszemeknek a leválogatásából készített bort Szepsi Laczkó Máté. A különleges bor elnyerte az akkori fejedelem tetszését, és hírnevet szerzett magának. ---------------------------------------- A tokaji aszú a borok királya. Honnan jön ez az elnevezés? Hol van a tokaji aszú múzeum? Mennyi egy jó tokaji aszú ára? Mindezt megtudhatod ebben a cikkben.
Forrás:
boresetel.hu
Feltöltő: HobbiSommelier
Felhasználói tartalom,
A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.
Új hozzászólás