A hálapénz bűncselekmény, a nyugdíjasoknak is hozzá kellene járulnia a közös egészségügyi kasszához, tudtuk meg egy konferencián. Lantos Gabriella a Róbert Magánkórház operatív igazgatója azzal kezdte előadását, hogy szerinte HIRDETÉS az egészségügy jól ismert problémáit egy év alatt meg tudná oldani a kormányzat. Lantos korábban élénken kritizálta az orvosbárókat az Indexnek írt elemzésében, amellyel nagy vihart kavart. A cikkben diagnózist adott, most megoldási javaslatokat is mondott, ezért elsősorban az ő előadását ismertetjük részletesebben. Lantos arról beszélt, hogy: van elég forrás az egészségügyben, csak nem jól osztják el, a jelenlegi rendszer fenntartása – azaz az átalakítások akadályozása – az orvosbárók érdeke. Szerinte a problémákat egy, a szakma többsége által elfogadott modellel (copayment) lehetne orvosolni leginkább. Ennek lényege, hogy egységes alapdíjat kellene bevezetni, mert a jelenlegi társadalombiztosítás az alkalmazottakra terheli az...

Forrás: 24.hu
Feltöltő: nevemnick
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Potyautas a kedves ...!
Évtizedek óta a kirovó - felosztó rendszer müködik kis hazánkban, Azóta annyiban módosult, hogy sem a nyugdíj, sem az eű befizetés nem megy a megfelelő számlára, hanem befolyik adó formájában a költségvetésbe, és onnan annyit kapnak, amennyit pártunk és kormányunk úri kedve ad! A mi generációnk felnevelte, tanítatta a mostani gerontofób "elitet"! Úgy kell nekünk!
Uraim és hölgyeim!
A betegségek pártfüggetlenek, vannak, melyek jó pénzért sem gyógyíthatók jelenleg!
A halál törvény, nem büntetés! ( Seneca)
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nevemnick
Magyarország jól teljesít!
A nyugdíjasok meg dögöljenek meg.
Köszönjük!
Nessy
Az alapcsomagba meg be lehetne tenni az aktív eutanáziát, a passzív már évek óta műxik!
Hivek! Jöhet a hozsanna!
RonaGyuri
esetleg, ha a magán (incl. egyházi) kórházak nem az állami pénzekből lébecolnának!
nyanya001
Ha ezt bevezetik, remélem lesz megint aki kezet csókol
a degeneráltnak !
Nessy
@nyanya001: Légy erős! Lesz!! Sőt imádkozni is fognak érette!
Az emberi szervilizmus és ostobaság határtalan. Mindkettő az "illiberalizmus" alap tulajdonsága!
nevemnick
Ez havonta hányszor 300.-Ft?
23-24 alkalom?
Cukorbeteg vagyok, de évente csak négyszer járok a ,,cukrászhoz" és laborba, valamint háromszor különböző vizsgálatra.
Akkor minek is fizettem 45 éven át az egészségbiztosítást és később az egyéb sarcokat?
Na ugye...
wagabund
..." A nyugdíjasoknak is fizetni kellene egészségügyi alapdíjat"...

Rendben! Hol lehet befizetni? És tessék mondani, mi lesz a pénzzel? az ami a többivel?...mert hogy az egészségügyben egy kanyilót sem a befizetésekből fognak láti, az biztos...

nos azért nem adakoznak már az emberek, azért nem mennek ki tüntetni, mert mint nap-mint nap látható, minden ötlet csak bla...bla...bla...

és erre még Éger azt meri nyilatkozni, hogy a sürgősségi orvosi ellátás szerencse kérdése...

na? ilyenkor mi van? mert itt nem babra, hanem életekre megy a játék...és azok a becsületes nyugdíjasok, akik egy dolgos élet után abban a hitben szeretnének unokázni, sétálgatni, kirándulni, ha valami baj van, lesz segítség...

hol a lé? (Hofi is megkérdezte)
F_Viktor
Lantos nem találta fel a Spanyol viaszt, csak elmondta miből finanszírozzák a fejlett országban a jól működő egészségügyet.
De Magyarország így egy az egyben átültetni irreális gondolat.

"...ellenben a nyugdíjasok, kismamák, kiskorúak, vállalkozók, 7110 forintos egészségügyi szolgáltatási díjat fizetők potyautasnak tekinthetők."

Nem kell hozzá nagy jóstehetség, de ezt a mondatát még plagizálni fogják orbánék, majd a mantrázó birkái.
Macskaszem
Nincs már elég pénz stadionra? Mert a betegeket,elesetteket lesz@rja a kúrmány magasról.
Cicamama55
Ha mindenki 40-50 évig fizetné, lenne pénz az eü. kasszában! 15-20 éven keresztül sok közgyógyos helyett fizették a tb-t a mostani nyugdíjasok úgy, hogy közben ők még orvoshoz se mentek! A minimálbérből ugyanis nem engedhették meg maguknak, hogy annyi táppénzt levonjanak a járulékok és emelt adókon kívül!
Nessy
Potyautas a kedves ...!
Évtizedek óta a kirovó - felosztó rendszer müködik kis hazánkban, Azóta annyiban módosult, hogy sem a nyugdíj, sem az eű befizetés nem megy a megfelelő számlára, hanem befolyik adó formájában a költségvetésbe, és onnan annyit kapnak, amennyit pártunk és kormányunk úri kedve ad! A mi generációnk felnevelte, tanítatta a mostani gerontofób "elitet"! Úgy kell nekünk!
Uraim és hölgyeim!
A betegségek pártfüggetlenek, vannak, melyek jó pénzért sem gyógyíthatók jelenleg!
A halál törvény, nem büntetés! ( Seneca)
picike1
a nyugdijasokat békén kéne hagyni mert mindenki kifizette a kötelezzőt és levonták hogy lenyulták az nem a nyugdijasok gondja . az orvos hála pénz az meg az én kezemtől függ .
nevemnick
@Horizont: az utóbbi idők MNB variálásai és érzésem szerint már elfogyott. Túl sok volt a tavalyi év végén a külhoni magyarság és mongolok támogatása. Ezért indult be az eu felé a seggnyalás, hogy mielőbb pénzhez jussanak.
mariaberta
Természetesen, mert olyan sok nyugdíjat kapunk, különösen most, hogy megemelték.
nyanya001
Ne felejtsetek kézcsókra jelentkezni
a csuti bonsainál kedves debilek !
Remélem sorba álltok majd ha ezt bevezetik.
Persze csak akkor, ha 2018 ba is a horda nyeri meg a választásokat.
Dr plágium
@nyanya001: Megnyerik ! Nincs más lehetőség, azt is elintézték...
wagabund
aszonta egy qurvaokos mindentudó kutató, hogy saccperkábé 13ezer forintot kellene mindenkinek(nyugdíjasnak is) befizetni egy évre, és akkor megszólalnának a famfárok...
tehát havonta egy ezrest nagyjából...
akárhogy is számolom, ez több , mint a 300..

erre azt mondaná néhány ember, (én is) hogy rendben! befizetem! de kinek? mert a befizetés utáni percekben az a pénz már valahol a Galapagos szigeteken landol egy bankban...

szerintem
papa.49
Most kell népszavazást kezdeményezni ELLENE!!!
eszegfu
@F_Viktor: 17:50 Ebben a formában ez NEM igaz! Mármint, hogy "potyautasok" lennének a nyugdijasok, kismamák, kiskoruak, vállalkozók. Pl. az a vállalkozó, aki ilyen-olyan okkal nem folytatja tovább a vállalk. tevékenységét, vagy aki elvesztette a főállásu munkáját, már nem jogosult a munkanélk. segélyre (vagy a csuda tudja, hogy már minek nevezik), vagy ha a felnőtt koru gyerekedet nem veszik fel az egyetemre bizony az elévülési időn (5 év) belül behajtják a havi aktuális egészségbiztositási járulékot, ami jelenleg 7.110 Ft. U.csak fizetik ezt azok a nyugdijasok, akiknek valamilyen formában vállalkozása van, méghozzá a vállalkozói kivét járulékain és az SZJA- vagy a társasági adón kivül. Görény egy dolog mondjuk, ha a Gyesen lévők után és a babájuk után is (hiszen kiskoru!) beszednék a 2x 7.110 Ft-ot! Ahhoz képest, hogy 2009-ben havi 4.500 Ft volt és a Fidesz a választások előtt megigérte, hogy "fokozatosan kivezetik"... ma már lassan ott tartunk, hogy mindenki után, aki "mozog" és "él" (növények + állatok) fizetni kell!!
papa.49
@eszegfu: Ennyire HITELES A FÜTYISZ)))))))))))))))))))))))
Nessy
@wagabund: Tévedsz! havi 11700 forint körüli összegről lenne szó, minden állampolgárnak egységesen, Neked, nekem, Orbánnak, Mészáros Lőrincnek!
Egy átlag nyugdíjasnak ez havi 10 - 11 %, Orbánnak 0,5 %, Mészáros észre sem veszi.
Az alapcsomag meg tartalmazná a nesze semmit!
Ergo, akinek van pénze, vásárolhat külön szolgáltatást, mehet a privát rendelőbe, kórházba, akinek nincs, az így járt!
Remélem, hogy az eddigi elérhető passziv eutanázia mellé az alapcsomagba berakják az aktív eutanáziát is!
Persze 2018 előtt nem lépik meg, majd ha megnyerik a választást!
Hölgyek Urak! Lehet majd kézcsókra járulni Orbánhoz!
picike1
a tb -ét fizettem és a 28 % lenont pénzt a fizetésből kedves egészségügy mint mindenki .hogy nyugdijasok vagyunk lettünk . tisztelettel kedves fiatalok tiszteld apád anyád hogy hossu életü légy a földön mondja a parancsolat és még ilyen a történelemben nem volt hogy a nyugdijasokat macerálják !tisztelettel a Bokros csomag ugye !!!azért vezették be !ugye sok volt a 28 % talán azért tünt el asok pénzecskénk is . éveken át fiztettük a fizettésből és most ellátni sem akarnak köszönöm szépen
picike1
és az elvett 13. havi fizetés vagy 13. havi nyugdij elvétel is kevésnek bizonyult ! köszönöm
sentinel216
Egyezzünk meg Viktor! Adsz 50% nyugdíjemelést vazze, mi abból visszaadunk a kasszába 20% - ot. Megoldottuk a Hozzájárulást. Jut is, marad is! Így csináltátok a rezsicsökkentéssel is. 40% - kal olcsóbban vettétek az energiahordozókat, nekünk engedtetek 10% - ot.
elnyomott
Ha a jelenlegi egészségügyi kasszát az egészségügyre fordítanák, nem itt tartana a magyar egészségügy.
elnyomott
Bár, ha meggondolom, nem rossz megoldás a nyugdíjasok megadóztatása. Amíg aktívak voltak is eltartották az országot, öreg korukra is megtehetik.
Hadd herdáljanak még többet a fiatalok.
Csak kérdés, mi lesz velük, ha a mostani öregek kihalnak...?
Eladott Ország
Miért nem azon agyal ez a kleptokrata rabló kormány, hogy megváltoztassa az egykulcsos adórendszert? Ha annyira dübörög a gazdaság vajon miért a társadalom legszegényebb rétegét a nyugdíjasokat kell tovább nyomorítani? Hét év megfeszített munkájával az Orbán­ kormány szétverte az oktatást, kinyírta az egészségügyet, szétszaggatta a szociális hálót. Rokkantak maradtak ellátás nélkül, egyedül élő idős emberek maradtak segítség nélkül, közel egymillió ember menekült el az országból, óriási a dolgozói szegénység, a nyugdíjasok helyzete folyamatosan romlik, a rendszerváltás után még élmezőnybe tartozó ország sereghajtóvá vált, a demokratikus, többpárti berendezkedés helyét egy féldiktatórikus rablógazdálkodás vette át, a társadalom végletesen megosztott lett, és tovább folytatódik az ország kirablása.
nyanya001
@Eladott Ország: " Miért nem azon agyal ez a kleptokrata rabló kormány, hogy megváltoztassa az egykulcsos adórendszert? "
Mert kevesebbet zsebelhetnének. Ezeknek minden kevés.
Neked, nekem, meg az országnak vastagon van a vaj a kenyéren...
eszegfu
@elnyomott: 16:59 Ahogy mondod! Főleg ha ugy nézem, hogy 2011. dec. 31-ig 27 % nyugd. + eg.ügyi járulékot fizetett a munkáltató a bruttó bérek után, vagyis ez a pénz mind a nyugdij, mind az e.ü. alapot növelte, igy ennek fejében az embereknek jártak a különböző szolgáltatások. Majd "kipattant" a fejükből a nagy ötlet: 2012-től ez nincs, lett helyette szociális hozzájárulás ADÓ, vagyis ez már nem kerül a megfelelő alapokban, nem jár érte szolgáltatás, oda költik, ahova akarják! És akkor "sirnak", hogy nem elég a pénz az egészségügyre + a nyugdijak kifizetésére! Gyalázatos!!
papa.49
Ha ezt meglépik meg lesz a 2 millió tüntető egyszerre !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.