Megrendült hangú közleményt tett közzé a Kéményseprők Országos Szakszervezete, amiben azt írják, hogy az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság most már legalább két hónapja nem reagál bizonyítékokkal alátámasztott közérdekű bejelentésükre.

Az elkeseredett kéményseprők súlyos szakmai hiányosságok és jogszabálysértéseket tapasztaltak,  dehiába fordultak az OKF felügyeletét ellátó Belügyminisztériumhoz, tőlük sem kaptak választ, pedig a törvény szerint 30 nap alatt bejelentésüket el kell bírálni.

Feltételezzük, hogy a hatóság is a Gergely-naptár használja, sokkal inkább következtetünk ebből nemtörődömségre, de az is lehet, hogy a megnövekedett számú CO-mérgezések és kéménytüzek kötik le minden erejüket

- írják az MTI-nek küldött levélben a kéményesek, akik most az alapvető jogok biztosához fordulnak, ám nem várnak ölbe tett kézzel a válaszára:

a magyar családok védelme érdekében, ezért – lévén, hogy a pápa a kéményseprők barátja – Őszentségéhez fordulunk mindazok lelki üdvéért, akik ennek a felelőtlenségnek estek és eshetnek áldozatául, tudva, hogy Ferenc pápa legalább nem tagadja meg tőlünk az imát.

(444)

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

aremy
a kereszt állítás is segít igaz valaki hátába!
karma1
Egyre targyalhatatlanabbak lettek a maffiakormanyban, most mar egyaltalan semmirol sem lehet kerdezni oket, semmire sem valaszolnak, felrugva a rajuk is kotelezo hataridoket... Bezzeg, ha a kisember egy napot kesik a befizetessel, vagy a birosagon valo megjelenessel, akkor a perzekutorok mennek erte...
Egyre jobban utalom, hogy ennyire dramaian romlik a helyzet otthon, es meg csak kilatas sincs a bekes rendezesre...
karma1
Gondolom, a Papa majd kozbenjar a fonokenel,...:o)) Megiscsak az O kozeleben dolgoznak a kemenyseprok...:o))) (Isten kozeleben, ugy ertem, nem a Vatikanban...:o)))
Eladott Ország
"Azt hiszem, ideje lesz megbecsülni a Mikulást. Eddig leginkább csak amerikai filmekben láttam olyat, hogy a jóságos nagyszakállú a kéményen át érkezett és nem is értettem ennek az okát, de most megvilágosodtam. Valószínűleg az történhetett, hogy arrafelé már régebben államosították a kéményseprést. Gondolom, a SWAT kapta meg a feladatot, de azok feszt kézigránáttal óhajtották tisztára pucolni a szelelőt. Az amerikaiak meg önvédelemből kitalálták, hogy mégis békésebb dolog, ha az ajándékozó­ kedvű figura kotor inkább. Olcsóbb is, mert egy pohár tej és egy süti igazán nem nagy ár a karbantartásért cserébe. Az történt, hogy ártunk és ormányunk a rezsicsökkentés, a harácsolás és a mindenbe beleugatás
jegyében kivégezte a kéményseprő vállalatot. Is. A feladatot az Országos Katasztrófavédelem
vette át. Ott meg marhára kevés kéményseprő van, ráadásul mégsem küldhetnek mindenkinek egy sms-­t, hogy üljenek át a lakók egy másik kéményre. Kotorni egyre kevesebb helyen kell, mert a gázkazán nem annyira kormol, de ellenőrizni meg kellene, mert az a kémény is meghibásodhat és a kedves lakók úgy döglenek halomra, ahogy vannak.
Első körben a kormány ritkította az ellenőrzések gyakoriságát két évre, de mivel ettől sem lett
több kéményseprő, megtalálták a megoldást. Közmunkásokat képeznek át és az jó is lesz. Úgy lesz majd, hogy a közmunkás 1 hétig tanul, 3 hónapig gyakorol, megint tanul 3 hónapig
elméletet, aztán kap egy OKJ­-s oklevelet és hajrá! Most már jöhetnek a megnövekedett számú CO-mérgezések és kéménytüzek. "

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.