Félmilliárd forintnyi uniós forrás ment el a rendszerre, mégsem működik jól.

Bár a Magyar Orvosi Kamara elnöke még januárban felhívta a figyelmet a sürgősségi osztályokon tapasztalható súlyos orvoshiányra, a felelős államtitkárság nem értesült a problémáról. A 24.hu szerint azért, mert a monitorozásra félmilliárdból kiépített rendszer nem működik jól.

A cikk szerint az egészségügyben dolgozók létszámát mutató rendszert ugyan 2015 kiépítették félmilliárd forintnyi uniós forrásból, ám azt csak 2016-ban kapcsolták be, mikor a Népszabadság rákérdezett, miért nem működik az oldal. 

A rendszer lényege a létszám és egyéb adatok folyamatos nyomon követhetősége lenne a kormányzati szereplők részéről, ám helyette csak hosszú PDF-fájlokat lehet találni – amik erre a feladatra pont nem alkalmasak.

A 24.hu cikke szerint ugyanis az pont nem olvasható ki a dokumentumokból, hogy egy adott kórházban hányan dolgoznak sürgősségi területen, de éves beszámolókat és bértáblákat lehet rajta böngészni.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
Ugye, hogy lassan visszaütnek a mutatványos, semmit nem érő "beruházások"?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
quadrocopter
@F_Viktor: Lehet, hogy te látod jól, azonban én erre gondoltam:

"A rendszer lényege a létszám és egyéb adatok folyamatos nyomon követhetősége lenne a kormányzati szereplők részéről, ám helyette csak hosszú PDF-fájlokat lehet találni – amik erre a feladatra pont nem alkalmasak."
F_Viktor
@quadrocopter: OK, én ezt a mondatot úgy értelmezem, hogy A PDF-ek nem alkalmasak a kívánt feladatra, míg maga a rendszer lényege éppen az lenne, hogy "a létszámot és egyéb adatokat folyamatosan nyomon lehessen követni".
Mivel a PDF nem adatbázis ezért alkalmatlan a feladatra.
Hellcat
Money well spent...félmilliárd a semmire megint.
nyanya001
Amiről nem tudnak az nincs is oszt jó napot !
justhpeter
Az egész cikk nem igaz !!! Ebben az országban minden van !!! Csak egy valaki/valami nincs. Felelős !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.