Orbán Viktor miniszterelnök hagyományos évértékelő beszédét tartja a Várkert Bazárban 2017. február 10-én.

Orbán évet értékel – percről percre

16:17

Magyarország végre átlépett a cselekvés kultúrájába

A kormányfő szerint Magyarországnak végre sikerült átlépnie az önsajnálat kultúrájából a cselekvés kultúrájába.

Orbán Viktor azt mondta: a magyarok épp eleget szenvedtek a bizonytalan, tehetetlen, böszme vezetőktől, azoktól, akik mind azt magyarázták el, mit miért nem lehet. Az önsajnálat nagy istencsapása volt az országon, az volt a szocialista kormányzás kultúrája – magyarázta.

A miniszterelnök véleménye szerint a jó kormányzás úgy viszi el a célhoz az embereket, hogy amikor a nép eléri célját, azt gondolja, nem is volt szükség a vezetőkre. Legyen 2017 olyan év – folytatta – , amelynek végén azt érezzük, ment ez, mint a karikacsapás – tette hozzá.

16:00

Öt nagy támadást kell kivédeni idén

Öt nagy "támadás" kivédését tartja az idei év feladatának Orbán Viktor miniszterelnök, aki szerint ehhez új nemzeti politikára lesz szükség.

A kormányfő pénteki évértékelő beszédében az öt "támadás" közé sorolta, hogy Brüsszel meg akarja majd tiltani a rezsicsökkentést.

Napirenden marad a migráció ügye is – folytatta –, a kérdés az lesz, hogy őrizetbe vegyék-e a migránsokat, amíg jogerős döntés nem születik róluk.

Orbán Viktor szerint meg kell majd küzdeni a nemzetközi szervezetek felerősödő aktivitásával, az átláthatatlan külföldi befolyásolási kísérletekkel is.

A negyedik és az ötödik "támadás" szerinte az adópolitika és a munkahelyteremtő támogatások nemzeti hatáskörben tartását éri majd.

15:54:

A magyarok jövője biztosított

Orbán Viktor szerint a magyarok jövője biztosított, Magyarország erősödik és fejlődik, Magyarországon "a holnap nem vet árnyékot a mára".

Úgy fogalmazott: "a holnap miatt nincs okunk idegeskedni, a családok talpra fognak állni és anyagilag is össze fogják szedni magukat".

Hozzátette: ha mindenki rendesen elvégzi a munkáját, betartjuk a törvényeket, nem lesz baj és minden évben mindenki előre léphet.

15:50:

A magyarok lázadtak fel elsőként

A miniszterelnök azt mondta: Magyarország hét év alatt felépítette saját politikai-gazdasági rendszerét, amely "a mi testünkre szabott, a mi ízlésünk szerint való".

Magyarország "lázadására" példaként említette a Nemzetközi Valutaalap (IMF) "hazaküldését", a multinacionális vállalatok megadóztatását és a rezsicsökkentést.

Orbán Viktor külön kiemelte: bár az Egyesült Államok korábbi kormánya, Brüsszel és "ráadásul Berlin is" kihirdette, hogy nem szabad megállítani a migránsokat, a magyar kormány azonban ellenállt, kerítést épített, megállította őket, megvédve ezzel Magyarországot és "mellékesen Európát is".

"Az igazi menekülteket persze be fogjuk fogadni", azokat "akik az otthon elvesztett Európájukat majd nálunk akarják megtalálni" – fogalmazott.

15:45:

Az Európai Unióban a jövő árnyékot vet a jelenre

Orbán Viktor pénteken tartott évértékelőjén azt mondta, 2016-ban éles kontúrral rajzolódtak ki "a hadállások", a nemzetek fellázadtak a globalisták ellen, a középosztály fellázadt a vezetők ellen. Ez az EU-ban azt jelenti, hogy a szuverén országok állnak szemben az unionistákkal és a választók állnak szemben a brüsszeli bürokratákkal.

A kormányfő értékelése szerint az elégedetlenség azért fordult lázadásba, mert Európa nyugati felén és a tengerentúlon "beköszöntött a nyitott társadalmak korszaka" és megszületett politikai gondolatrendőrsége, a politikai korrektség.

15:40:

Fellázadtak, akiknek eddig nem lehetett hallani a hangját

A miniszterelnök szerint az elmúlt évben Európában fellázadtak azok, akiknek eddig nem lehetett hallani a hangját, akiket a politikai korrektség "szájzár alá vett".

A kormányfő pénteken tizenkilencedik alkalommal rendezett évértékelő beszédét – Budapesten, a Várkert Bazárban – azzal kezdte, hogy 2016 a legkevésbé sem volt unalmas, a történelem – mint fogalmazott – "fittyet hányt a jóslatokra", mert bár mindenki azt hitte, hogy a globális és liberális világrend megváltoztathatatlan, a történelem "vett egy éles kanyart", és "kilépett a kijelölt mederből".

Orbán Viktor a Brexitet, az amerikai elnökválasztást, az olasz kormány "kipenderítését" és a magyar kvótanépszavazást is arra példaként említette, hogy az emberek sok helyütt megelégelték a "gőgöt és a felsőbbrendűséget", az utópiák erőltetését.

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bencemacska
"az emberek sok helyütt megelégelték a "gőgöt és a felsőbbrendűséget""
Én ezt annak értem, hogy ő is tudja mennyire gyűlöljük őt meg az egész pereputtyát!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
kolozsvaros.com/2017/02/10/es-ez-nem-valami-labszagu-poen-hanem-a-veres-valosag/
És bár egy szaros évértékelő (?) egyáltalán nem annyira fontos, mint amennyire mi jelentőséget tulajdonítunk neki, az hogy tragikus a helyzet, és kurva nagy baj van, az nem kifejezés ahhoz képest, amit hallottunk, és ami felé ez az eszelős vadbarom az országot vezeti. Ha jó kedvemben lennék azt is leszarnám, hogy – szándékosan, hergelésből, ahogy szokta – a suttyó, félművelt és bukott plagizátor Schmitt Pált csakazértis elnökurazta és mindenki más előtt köszöntötte. Ha jó kedvemben lennék, röhöghetnék azon is, hogy a miniszterek elnöke olyan beszédet nyomott le, mint Ceausescu elvtárs a tetszőleges kommunista pártkongresszuson cirka 40 évvel ezelőtt, ahol nem volt olyan alkalom, hogy ne hangzott volna el: túlteljesítették az ötéves tervet. Volt, amikor a tízéveset is. Az ország meg nélkülözött, fázott, döglődött a sötétségben. A szó szoros és átvitt értelmében egyaránt. Nem vagyok jókedvemben, ezért nem tudok röhögni. Mint ahogy azon sem – és az egy órás óbégatásból emeljük ki csupán ezt ­, hogy Orbán szerint a történelem beintett a liberális világrend híveinek, a globalistáknak, az ő média siserehadainak és azok tulajdonosainak. 2016 beintett a gőgös felsőbbrendűségnek, a pénz, a globális média, világkormányzás és nyitott világtársadalom híveinek is. A liberális felfogás szerint a nép veszélyes a demokráciára.
Olyan ez az egész, mint egy szanatórium, ahol a főbeteg és Stockholm­ szindrómás talpnyalói átvették a hatalmat, a többieket meg leszedálták, és bíznak abban, hogy a szer örökké hatni fog. Azt hiszik, ha hörögve ordítják, hogy igazuk van, akkor alanyi jogon igazuk is lesz.
Ha van valami, ami igazán veszélyes a demokráciára, az a manipulálható és leszedálható,
kihasználható ostobaság. Magyarországon pillanatnyilag egyvalaki van, aki betegesen retteg a néptől, és azok nem a liberálisok, hanem maga a főbeteg. Az Orbán Viktor által ma eltemetett történelem eddig mindig...
Eladott Ország
folytatás,ma 07:08...történelem eddig mindig bebizonyította, hogy a liberalizmus még soha nem égette fel a világot, a dühöngő populizmus és nacionalizmus viszont annál inkább. Hát ezért olyan félelmetes ez az egész."
amaramaistanna
A tegnapi, bazári beszéde után egyértelmű, hogy egy "idegenszívű" vezeti az országot... egy szava nem volt hazánk állapotáról, az ellene tüntetőkról, az elszegényedett országról...
Pöpec
Eddig azt hittem, elég extrapolálni orbán eddigi agymenéseit, és kb. évekre előre kiszámítható a hülyesége. De lám, rám cáfolt. Nagyobb idióta, mint azt vélelmezni lehetett. Exponenciálisan hülyül - és fenyeget.
Foxley
Még most is beszélne. (percről percre 1 évet)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.