A lakossági kéményseprés több megyében átvette a katasztrófavédelem. A Főváros területén a kéményseprést továbbra is a FŐKÉTÜSZ Fővárosi Kéményseprőipari. Mennyibe kerül a kéményseprés? A lakossági sormunka ingyenes. Nem csak ott, ahol a katasztrófavédelem végzi, hanem mindenhol. A kéményseprő 15 nappal a sormunka előtt a postaládába dob egy értesítőt. Ha a megadott időpontban nem találja otthon a kéménytulajdonost, újabb időpontról hagy értesítést. Ha a sormunkát a kéményseprő a második időpontban sem tudja elvégezni, akkor a kéménytulajdonosnak 30 napon belül egyeztetnie kell egy új, közös időpontot, amikor elvégezhető a sormunka. Harmadik, közösen egyeztetett időpontban elvégzett munkáért már ki kell fizetni a kiszállási díjat, (amelynek díjszabása www. kemenysepro.hu weblapon megtalálható), de nem készpénzben, hanem csekken, vagy átutalással.

Forrás: keszhazinfo.hu
Feltöltő: zöldhulladék
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
zöldhulladék
@quadrocopter: Én úgy gondolom, hogy ez egy szükséges rossz. A munkám alatt elég sok szörnyűséget láttam ebből kifolyólag. Addig míg az ember nem szembesül közelebbről vele, így vélekedhet. Azt mondom, hogy ne is kerüljön senki ilyen helyzetbe.
kissé felnőttem
@CsipkeRózsa: a 79 évesek is ?? Érdekes lenne. Pesten tőbb 10 000 az alig álló szétborulásra váró szerintem, meg a szabálytalan bekötésekről illegális fusi bodegákon lévőkre ne térjünk ki. a CO mérgezést én az uj preciziósan tömítő nyilászárók rovására tenném. Mert == elfogy a levegő oxigénje = ez égéskor folyamatos pótlást igényel -ne !!! Máskép ebbe bele lehet halni ajtó ablak mégis full bezárva ez itt a gond
Eladott Ország
Azt hiszem, ideje lesz megbecsülni a Mikulást. Eddig leginkább csak amerikai filmekben láttam olyat, hogy a jóságos nagyszakállú a kéményen át érkezett és nem is értettem ennek az okát, de most megvilágosodtam. Valószínűleg az történhetett, hogy arrafelé már régebben államosították a kéményseprést. Gondolom, a SWAT kapta meg a feladatot, de azok feszt kézigránáttal óhajtották tisztára pucolni a szelelőt. Az amerikaiak meg önvédelemből kitalálták, hogy mégis békésebb dolog, ha az ajándékozó­ kedvű figura kotor inkább. Olcsóbb is, mert egy pohár tej és egy süti igazán nem nagy ár a karbantartásért cserébe. Az történt, hogy ártunk és ormányunk a rezsicsökkentés, a harácsolás és a mindenbe beleugatás
jegyében kivégezte a kéményseprő vállalatot. Is. A feladatot az Országos Katasztrófavédelem
vette át. Ott meg marhára kevés kéményseprő van, ráadásul mégsem küldhetnek mindenkinek egy sms-­t, hogy üljenek át a lakók egy másik kéményre. Kotorni egyre kevesebb helyen kell, mert a gázkazán nem annyira kormol, de ellenőrizni meg kellene, mert az a kémény is meghibásodhat és a kedves lakók úgy döglenek halomra, ahogy vannak.
Első körben a kormány ritkította az ellenőrzések gyakoriságát két évre, de mivel ettől sem lett
több kéményseprő, megtalálták a megoldást. Közmunkásokat képeznek át és az jó is lesz. Úgy lesz majd, hogy a közmunkás 1 hétig tanul, 3 hónapig gyakorol, megint tanul 3 hónapig
elméletet, aztán kap egy OKJ­-s oklevelet és hajrá! Most már jöhetnek a megnövekedett számú CO-mérgezések és kéménytüzek. "
CsipkeRózsa
@kissé felnőttem: @zöldhulladék: én ezt a hozzászólásomat a "seperjen mindenki a háza előtt" mintájára írtam. Nem komolyan gondoltam, hogy meg kellene valósítanunk a kéményekre vonatkozóan.

Ezek szerint, még viccnek is rossz.
eszegfu
@zöldhulladék: 15:48 Csak annyit teszek hozzá: a lakosságnak valóban 2 évenként ingyenes (eddig évenként volt kötelező és fizetni kellett érte). Márpedig, ha valóban "veszélyes üzem" a kémények karbantartása és már vagy 25 éve kötelező volt évenként, akkor most "veszélytelenebb" lett?! Nem! Csak éppen a nagy rezsicsökkentési "harcban" már talán nem birja a költségvetés ezt az ingyenességet. A másik, amire felhivom a figyelmedet: ha családi házban élsz és a vállalkozásodnak az a telephelye, vagy székhelye, akkor Neked meg kell rendelned és ki kell fizetned -- nem tudni mennyit, mert ennek a nyomát sem fedeztem fel még a katasztrófások honlapján sem, ahol meg kell rendelni. "Tippelési" szinten 20-30 eFt-ról olvastam.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.