Sajtóértesülések szerint hazaengedték a terrorcselekmények miatt első fokon tizenhárom év fegyházra ítélt Budaházy Györgyöt. A Magyar Nemzet Online és az Origo hétfőn azt írta, az előzetes letartóztatásból házi őrizetbe helyezték, a börtönből délután távozott.

A portálok információja szerint Budaházy Györgyöt a budapesti, Venyige utcai börtönből a Nagy Ignác utcaiba vitték át. Felesége koraeste – az Origo tudósítása szerint – a büntetés-végrehajtási intézet előtt várakozóknak azt mondta, ne várjanak tovább, férjét a hátsó kijáraton át már hazavitték.

Az MTI kereste Szikinger Istvánt, Budaházy György ügyvédjét, aki a sajtóból értesült védence kiengedéséről.

Elmondása szerint a Kúria döntése állhat a háttérben. Kifejtette: a Fővárosi Törvényszék augusztusi, elsőfokú ítélethirdetése után házi őrizetet rendelt el, amely ellen a vádhatóság fellebbezett, de Budaházy György október végéig otthonában tartózkodott. Csak akkor vitték vissza a börtönbe, amikor a Fővárosi Ítélőtábla helyt adott a vádhatóság fellebbezésének. Ezt követően Szikinger István újabb kérelmet adott be a házi őrizet elrendelése érdekében, ezt fogadhatta el a Kúria, de hivatalos értesítést nem kaptak.

A Kúria az MTI-nek keddre ígért tájékoztatást.

A terrorcselekménnyel, testi sértéssel, kényszerítéssel vádolt Budaházy Györgyöt augusztus 30-án ítélték első fokon tizenhárom év fegyházbüntetésre. Budaházy György egyik társa 12 év fegyházbüntetést kapott terrorcselekmény, lopás, lőfegyverrel visszaélés miatt, négyen 10 évet, egy további pedig 9 évet. Az összesen 17 vádlott közül a 15 terrorcselekménnyel megvádolt személy 13 és 5 év közötti letöltendő szabadságvesztéssel sújtotta a törvényszék, feltételes szabadságra nem bocsáthatók.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
@human: Hát persze a régi trükk ,,oszd meg, és uralkodj,, a sok setét nem is látja, hogy a képzeletbeli lánc már az orrában van))))))))))
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
quadrocopter
@RonaGyuri: Persze, hogy nem, hisz a hirda tudtával és jóváhagyásával megy a játék!
Szóval, ha terrorcselekmény tárgyában akár háziőrizet is lehet, akkor mit fosnak az iszlamistáktól?
nyanya001
Várható volt.
Nem véletlenül grasszálhatnak a Waffen SS-ek.
justhpeter
Budaházy politikai megrendelésre ügyködött, a mentora most elállt a háta mögül, így hanyatt is esett. Szívem szerint a 13 évet adó bírót is odaláncolnám hozzá a házi őrizetben.
human
Gondolom ez valami gesztus a szélsőjobbnak.
papa.49
@human: Hát persze a régi trükk ,,oszd meg, és uralkodj,, a sok setét nem is látja, hogy a képzeletbeli lánc már az orrában van))))))))))
Sabata
Kissé elbizonytalanodtam! Először kommandósok vezették láncon. Aztán börtönbe került lánc nélkül. Most pedig házi őrizet, mint egy nyugdíjas papának aki szándékosan kutyát gázolt.
Kicsit még várok, mert lehet, hogy kitüntetik!
papa.49
@Sabata: Ne fesd az ördögöt a falra, mert megjelenik, és nekünk már van belőle)))))))))
Sabata
@papa.49: Régi jó szokás szerint ha nincs ellenségünk, képzelünk egyet. Ha túl sokat ittunk és nem megy a képzelet, akkor meg csinálunk! Na ez a tehetség!
Foxley
@Szeparepa2: A járdaszegélyről, igen.
Foxley
@Szeparepa2: Abban, hogy ez a sok bohóckodás miről tereli el a figyelmet.
Tavryni őrnagy
Hol van róla a "dicsőséges" felvétel mint a múltkori kevésbé, nem találom a youtubon. Csak pár "mókus" magyaráz.
papa.49
@Tavryni őrnagy: Megkapta a ,,feladatot,,...
papa.49
@Tavryni őrnagy: Dehogy ,,szakmába vágó,, feladatot kapott a hazugovicstól, egy kis zavargást, migrásozást kell kavarnia...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.