Az elmúlt hat év alatt több mint 20 százalékkal emelkedtek a nyugdíjak, ami meghaladta a fogyasztói árak drágulását – fejtette ki Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára.

Az államtitkár a 2011 és 2016 közötti időszakról beszélve elmondta, kedvezően változott a nyugdíjasok anyagi helyzete annak köszönhetően, hogy a nyugdíjak évenkénti emelése meghaladta az árak emelkedését, vagyis az infláció ütemét.

Tizenharmadik havi nyugdíjt kapnak a nyugdíjasok

Hat év alatt így a nyugdíjak 20 százalékkal emelkedtek, miközben a nyugdíjas infláció 12%-ot tett ki, így a nyugdíjak vásárlóértéke emelkedett. Ennek köszönhetően a nyugdíjasok egyhavi nyugdíjjal több pénzből gazdálkodhatnak.

Kiemelte: mindez azt jelenti, hogy a kormány 6 év alatt visszaadta az elvett 13. havi nyugdíjat.

A gyakorlatban ez azt is jelenti, hogy az állam most is fizeti a 13. havi nyugdíjat, de nem külön jogcímen, hanem a megemelt nyugdíjakban. Vagyis a nyugdíjasok lényegében megkapják a 13. havi juttatást, nyugdíjtöbblet formájában.

(portfolio.hu)

87 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Bencefiam, 6 év-20 százalék és ez meghaladja a fogyasztói árak emelkedését? Sőt, felér egy 13. havi plusszal?
Gyorsan szaladj haza és beszélj anyáddal. Talán ő jár vásárolni, mert a jelek szerint te csak nyilatkozni szoktál, üzletbe járni nem.
Mára te is eljutottál a nagy elődök szintjére. A Kósa, Sziszi, Tálasbandi, stb.most már simán befogadhat maguk közé, a hülye-de-nyilatkozik klubba.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
magyarbakancs
Ekkora baromságot mondani.
És ezt mind séróból nem csekély teljesítmény.
namihami
Bencefiam, 6 év-20 százalék és ez meghaladja a fogyasztói árak emelkedését? Sőt, felér egy 13. havi plusszal?
Gyorsan szaladj haza és beszélj anyáddal. Talán ő jár vásárolni, mert a jelek szerint te csak nyilatkozni szoktál, üzletbe járni nem.
Mára te is eljutottál a nagy elődök szintjére. A Kósa, Sziszi, Tálasbandi, stb.most már simán befogadhat maguk közé, a hülye-de-nyilatkozik klubba.
JAJMÁR
Ennek a jövedelme vajon hány százalékkal emelkedett -mióta önmagukba ér a kezük- az elmúlt 6 évben?
Az infláción felül persze...
Gondolom, igyekszik félretenni az ő meg az unokái nyugdíjas éveire...
meg azt is gondolom, hogy sok szegény nyugdíjas gondját megoldaná ez az összeg...
és remélem, előbb-utóbb úgy is lesz!
:-D
emerencia
@magyarbakancs: És most sem szakad le rájuk az ég...
aremy
ja és mi van a 14-ikkel mert annyira harsogtátok??
karma1
@emerencia: Szo szerint ezt akartam irni... Na, ez a hulye retvari is beallhat a hazugok hosszu soraba - ez se kulonb a tobbinel...
magyarbakancs
@JAJMÁR: Aki 5-6-7 szász forintot kapott nyugdíjemelést az mit mond erre?
Komolyan venném, még sírnák az ekkora hülyeséged ,de ezen a palin csak röhögni kel .
JAJMÁR
@magyarbakancs: Az erőlködéstől már tisztára vörös a feje :-D
human
Valaki írja már le, hogy ez miről beszél? Milyen számokat kellett ehhez összeadni, hogy 20% jöjjön ki?
magyarbakancs
@JAJMÁR: Bonyolult matematikai számításból még a végén kiderül, hogy a nyugdíjasok tartoznak a pártunknak, kormányunknak.
desiro
Nahát-nahát ezt én még nem vettem észre. bence barom, anyád nem vágott pofán?
lugas
Ez jó nagy hazugság! Most is a nagy áfa csökkenésből kb 4%- kot csökkentettek a kereskedők!Ennyit a 22% áfa csökkentésről!Az árakat meg megemelték ami várható is volt! Rodolfo csak jelenthet a fidesznek a sok bűvészkedéshez! De erre hamar rájöttük hogy csalnak. nem kicsit nagyon!
Veleda
Te barom, amit adtok ez a kötelezően előírt évenkénti emelés, de még ez sem éri el az infláció szintet.
tehát itt szó sincs a 13.ik- havi emelésről.

Tekerheted csavarhatod, lényege, hogy egy büdös bunkó voltál, az is maradtál.
aremy
@karma1: mit beállhat. nem látod mennyire tolakodik hogy az első lehessen! én úgy látom
solidedge
Ilyen hazugságokért 2006-ban a Fidesz még szétverette Budapestet. Változnak az idők.
JAJMÁR
@magyarbakancs: Szerintem "előkészítik" a járuléklevonást. Tényleg :-(
Zeta
Hát ez nem tudja mit beszél! Ennyi!
lugas
Ezek annyira hülyék! Nem veszik észre, ,hogy amit nyilatkoznak ,csak olaj a tűzre!
human
@lugas: Te hol látsz itt tüzet, mikor nálunk évente százmilliárdok vesztik el közpénz jellegüket és csak pár ezer tüntető van az utcán?
human
@Zeta: De tudja, hogy kiknek beszél. Azoknak akik nem néznek utána a valós adatoknak.
vladimir putin
minalunk ocsobb lesz a vodka.
Epp most koteleznji Joszip Bebaszovin rezsicsjokkjentesugyi allamminjiszter, hogy
minden uveg cimkejere kinyomtatni, mennyit megtakarit 2013. junijus 15 ota,
miota esztet isszak.
Oroszorszag Jobban Teljesit!
fater29
Hülyének nézel bennünk Bence! Vagy emeltetek vagy 13. havit adtok? Hol van a14. havi? Szégyeld magad!
coni
Nem az a nagy teljesítmény hogy a nyugdíjas inflációs kosarat úgy állítják össze mintha nem is lenne nagy infláció, hanem hogy a nyugdíjasok nagy része ezt évek óta el is hiszi, akkor is ha megfagy vagy éhenhal. Ez már művészet...
Cicamama55
Süljön le az ilyen hazudozó keresztény ember bőre a po...ról!
elnyomott
Valahogy be kell adagolni, hogy megadóztatják a nyugdíjasokat.
Ha ennyit kapnak, akkor abból nem nagy kunszt adót levonni. A hívek még azt is elhiszik majd, hogy még ezzel is csak jól jártak, hogy mennyi mindent adott Orbán, amit Gyurcsány vett el.
Milyen jó is most nekünk! Milyen is...?
eszegfu
Először is a legfontosabb, hogy %-okat nem lehet összeadni (mármint akkor, amikor nem egy "egésznek" a %-os megadásáról, hanem egy csökkenést, vagy emelkedést fejezünk ki az évek alatt). Pl. 2011-ben 3,8 %-kal, majd 2012-ben 4,7 %-kal emelkedtek a nyugdijak, akkor 100 eFt 2011-ben 103.800 Ft, majd 2012-ben a 103.800 Ft 4,7 %-át és nem a 100 eFt 4,7 %-át kaptuk. Továbbá nekem értelmezhetetlen a "nyugdijas infláció" 12 %-os mértéke. (Tul azon, hogy itt is összeadta a %-okat!) Az infláció mindenkit érintett és érint. Aztán az sem mindegy, hogy a tartós fogyasztási cikkek ára esik vissza (ami eredendően is több 10 eFt), közben mondjuk a tej, kenyér ára meg nő, tehát átlagban az infláció valóban csökken... csak az igazán érdektelen, hogy a 10-20 éves időtartamra vásárolt eszközök ára lemegy, ha a naponta vásárolt áruké meg fel. Szóval ez az igazán "elmés" gondolata sehogysem stimmel!!
lusta
Beindult a választási kampány. Nagyon sok nyuggert kilóra, mit kilóra, dekára megvesznek ezzel a dumával.
lusta
@eszegfu: Ugye emlékszik. Nincs infláció, mert igaz, hogya tej, kenyér a hús ára felment, de a mozdonyok ára meg le.
wagabund
..."Tizenharmadik havi nyugdíjt kapnak a nyugdíjasok"...

nekem akkor most marhajó? mert akkor megpróbálok örülni...
Eladott Ország
Retekvári Bence hogy nem sül le a keresztényi bőr, arról a rinocéroszi vastagságot megszégyenító mocskos pofádról! "De ha már 5 év alatt sikerült is ilyen nagyszerűen túlteljesíteni a 30 éves tervet, akkor miért van az, hogy soha nem esik szó ezeknek a csinosan tálalt adatoknak a másik oldaláról? Hogy például a "naccerű" emeléssel párhuzamosan sikerült egy év alatt a nyugdíjszerű ellátásban részesülők (főleg rokkantnyugdíjasok) számát majdnem 60 000 fővel, vagyis az 1,6%-­os növekedést meghaladó arányban csökkenteni. Jogosan, életszerűen vagy sem, azt hagyjuk. Vagy hogy miközben kétpofára megy az évi 24 ezer forintos melldöngetés, az állami vezetők fizetési plafonja HAVONTA 2 millióról 5 millióra emelkedett. Vagy hogy a nyugdíjasok több mint fele 100 ezer forint alatti nyugdíjból tengődik , tehát még a napi 2­3 vizes zsömle se jön ki a fergeteges emelésből. És hogy még mindig vannak több tízezren olyanok is, akik az öregségi teljes nyugdíj legkisebb összegéből, azaz 28 500 forintból élnek biztonságban, ahogy azt Rétvári Bence is imájába foglalta. Tudom, hogy kereszténydemokrata berkekben nem menő a tényekről értelmes vitát folytatni, de már én szégyellem magam azért, hogy ennyire szellemi fogyatékosnak nézitek a választóitokat, Bencike! Ennyi energiával azt is mondhattad volna, hogy közel negyedmillió forintot kapnak a nyugdíjasok, lábjegyzet: 120 havi részletben, 200%-­os kormányzati túlteljesítés mellett."
aremy
@wagabund: nyugdíjasok tényleg örülni próbálnak.de nincs minek!
dr. prédikátor
Retekvári ne hazudj!!! amit ti adtatok az egy nagy lófasz!!! A nyugdijat csak a kötelező emelés mértékével emeltétek!!!Az infláció meg az egekbe van!!!Nézzél mar körül a boltokban hogy mi mibe kerül .Utánna pofázz!!!Vagy ha van bátorságod hozzá kérdezz meg egy nyugdíjast aki 40,50 ,70 ezer forintos nyugdíjból tengődik!!!Na majd akkor legyen nagy pofád!!!
Ludmilla
retek!Amit ad az ember,a sajátjából adja,úgyhogy a tolvaj bandád nem ad semmit,egy kicsit dob a miénkből,miközben a közvagyon nagyrészét ellopja...te hazug,mocskos féreg
aremy
@dr. prédikátor: szerintem sohasem a kötelező mértékkel emeltek.CSAK mértékkel!
Yeromos
Te ostoba! Ha valakinek havi 100 000 Ft volt a nyugdíja akkor 100 000 * 13 az az 1 300 000 Ft volt az éves nyugdíja a 13. havi esetén. Ha 20% emeltétek a nyugdíjat akkor 120 000 Ft *12
az az az éves nyugdíj 1 440 000 Ft ami 9,3%-os emelést jelet. Mindez 6 év alatt sikerült elérni.
És még hülyének is nézitek az nyugdíjasokat.
lusta
Fussunk neki akkor még egyszer. Egy egyszerű kérdésem van. A 28.700 forintos nyugdíjminimum, mert ez is nyugdíj, még a nevében is benne van, akkor mennyivel emelkedett?
CsipkeRózsa
Talán arról kellene szólnia, hogy a régi nyugdíjemelésnél a keresetek növekedését is figyelembe vették. Az nagyobb emelést eredményezett volna most is. Ott az infláció és a keresetek emelkedését fele-fele arányban vették figyelembe. Most a várható infláció 2,4 % az MNB szerint, a keresetek pedig legalább 6 % körül emelkedhetnek átlagban. Az a nyugdíjasoknak 4,2 %-ot jelentene 2017-re. Adtak 1,6 %-ot.
Ehhez képest, ne híresztelje, hogy milyen nagylelkű a kormány.
Idén még a várható infláció %-ával sem emeltek.
quadrocopter
Folytatódik a nyugdíjasok szemfényvesztő hülyítése!
Kérezzük meg, hány nyugdíjas tudja úgy, hogy ha részletekben is, de visszakapta volna a 13. havit?
Szókrakész
"Az elmúlt hat év alatt több mint 20 százalékkal emelkedtek a nyugdíjak, ami meghaladta a fogyasztói árak drágulását"

Paz+!!!
Ne a parlamenti büfé árait nézd!
Menj el egy parlamenten kívüli rendes boltba is!
szép új világ
Ha a nyuggerek ezekre a maffiózókra szavaznak - meg is érdemlik! Nyomorogjanak és csókolgassák a geci fényképét.
wagabund
@szép új világ: anyád a nyugger te fasszopó!
aremy
@wagabund: siess még az árrendezés előtt!
Cefi
Tizenharmadik havi nyugdíjt kapnak a nyugdíjasok.

A tárgyhóban.
eszegfu
@Cefi: 18:03 Szellemes megállapitás!:)))
eszegfu
Tudom, hogy ez nem éppen ide illik, de u.olyan szemétség!! Az internet ÁFA csökkentése miatt 2017. jan. 3.693 Ft-ot fizettem, mig a 2017. febr. már 3.933 Ft, 3 Ft-tal több, mint a 27 %-os ÁFA idején... most megemelték az "alapot" erre jött az ÁFA, tehát u. ott vagyok, mint előtte. Akkor mire is ez a "büszkeség"?! Még a gondolatuk is hazugság... hogy vinné el őket a "radairosebb"!
papa.49
Mit hazudsz te szarházi, geci, megtudom mutatni az elmúlt 6 év értesítőit a nyufig küldött, összesen sincs annyi százalék!!!
feco fero
Bence Bence!!!
Melyik fax adta a szádba e gondolatokat?
Javaslom annak a faxával játsszál és ne velünk! Most pedig ingyenes oktatásba részesítelek:
1.- Mindegyik köcsög kormány csak is az éves inflációs % - okat adta, un. nyugdíjemelésként!
2.- Ebből következik, h mi nyugdíjasok az egész éves inflációt meg előlegezzük!
Aztán a következő évben 12 hónapon keresztül vissza adjátok,
tehát 24 hónap alatt adjátok vissza az két évvel előtti inflációt.!
3.- A következő év inflációját már egy év csuszással kezditek törleszteni, így aztán a harmadik évben már 2 év inflációval tartoztok! És így tovább...
Vagyis az általad említett 6 évből most kezdtétek törleszteni a 4. évet!!!
4.- Milyen 13. hónapról beszélsz? vagy te születtél 13. hónapra, mert vagy túl fejlett vagy, vagy megártott valami!!!
Egyedül nem lehetsz ennyire barom, vagy ha mégis, minket ne nézz annak!
Mi adtunk anyádnak apádnak lehetőséget reád, mi neveltünk taníttattunk, mi tartunk el mióta meg születtél ! ha pedig a korunkat nem vagy képes TISZTELNI, legalább a KARUNKAT TISZTELD mielőtt bele szaladsz valamelyikőnkébe.
feco fero
Bence Bence!!!
Melyik fax adta a szádba e gondolatokat?
Javaslom annak a faxával játsszál és ne velünk! Most pedig ingyenes oktatásba részesítelek:
1.- Mindegyik köcsög kormány csak is az éves inflációs % - okat adta, un. nyugdíjemelésként!
2.- Ebből következik, h mi nyugdíjasok az egész éves inflációt meg előlegezzük!
Aztán a következő évben 12 hónapon keresztül vissza adjátok,
tehát 24 hónap alatt adjátok vissza az két évvel előtti inflációt.!
3.- A következő év inflációját már egy év csuszással kezditek törleszteni, így aztán a harmadik évben már 2 év inflációval tartoztok! És így tovább...
Vagyis az általad említett 6 évből most kezdtétek törleszteni a 4. évet!!!
4.- Milyen 13. hónapról beszélsz? vagy te születtél 13. hónapra, mert vagy túl fejlett vagy, vagy megártott valami!!!
Egyedül nem lehetsz ennyire barom, vagy ha mégis, minket ne nézz annak!
Mi adtunk anyádnak apádnak lehetőséget reád, mi neveltünk taníttattunk, mi tartunk el mióta meg születtél ! ha pedig a korunkat nem vagy képes TISZTELNI, legalább a KARUNKAT TISZTELD mielőtt bele szaladsz valamelyikőnkébe.
kisrigó
Ez a barom lassan növeszthetne szakállt, mert csak-csak eljut odáig, hogy nem tud tükörbe nézni, mert ennyi aljas hazugságot mondani szép teljesítmény! Sajnálom anyádat, apádat, mert gondolom az épeszű szomszédok, ismerősök nem dicsérik meg őket! Te elfajzott barom!
Nessy
Édes jó fiam Bence! A Te össz jövedelmet mennyit emelkedett az elmúlt évek alatt?
Aztán nem ártana vissza emlékezni az általános oskolai matekra. Tudod, indexálás, százalék számítás.
1. A 20 % sem igaz, bár Te úgy számoltál, hogy minden év emelését összeadtad.
talán a 15% kijön, kerekítve. Ebből levonva az állitólagos inflációt, marad 5 %
2. Még ha igazad lenne is, tudod mennyi az átlag nyugdíj 5 %-a? 4600 - 5000 forint! Az bőven számolva 55 - 60 ezer forint éves szinten! Ergo max. 2 hetes nyugdíj!!!
Na hívek, jöhet a hozsanna és a kézcsók!
mariaberta
Kívánom, hogy Rétvári Úr -ha egyáltalán megéri nyugdíjba vonulását- olyan mértékű nyugdíjat kapjon mint a mostaniak, hogy szép öregkora legyen. Ez természetesen azért nem alakul majd így, mert ők már most bebiztosítják magukat minél magasabb legyen a nyugdíjalapjuk. Szégyentelen hülye.
papa.49
@mariaberta: Kár lenne neki megérnie, száradjon csak a bitófán, hogy minden utána következő tetű lássa mi végre jut ha hazudik!!!
Desischado
Már mindent leírtatok, én csak annyit tennék hozzá, hogy a rokonomnak 950 ft-ot emeltek. Ez a 13 havi nyugdíj, te mocsok hazug?! Nem sül le a bőr arról az utolsó hazug pofádról, bence! Gondolom, a te szüleid nem minimál nyugdíjból nyomorognak! Hogy fordulnál fel a szemét haverjaiddal együtt!
kukac50
Rétvári nem tud számolni! Azoknak akiknek csak 500 vagy 1000 forinttal emelkedett a nyugdíjuk azoknál,hogy jön ki a 13-ik havi nyugdíj és az áremelkedés?
hetöndöe
13. havi nyugdíjat a zátkos "zemútnyócba" fizettek,azóta se és előtte se.A tények makacs dolgok húgyagyú illiberátorok.
qxy
Kis Bence. azt is mond el, hogy ezt azért mondom, mert a sok pénzt, el loptuk, és valamit adni kell a véneknek, kis csoki darabot, hogy azért lássák hogy mi velük vagyunk. ne hogy kiderűljön az igazság.
HowlingWolf
@hetöndöe: Nekik már hét évük lett volna visszavezetni a 13. havi nyugdíjat. Ha iolyan mocskosul erősödik Magyarország, akkor mi tartja őket vissza?
evacica
Hát ezeknek tényleg vastag bőr van a képükön a főnökükkel egyetembe! Nem elég, hogy az ország népének kilopják a szemét, még hülyének is nézik őket.Örülök, hogy ilyen fenemód meg vannak elégedve a nyugdíjasok nyugdíjával és azzal a mesés nagy emeléssel amit biztosítottak az időseknek! Különösen most, hogy hallom Lőrinc barát kifizette Orbán sógorának 3 milliárdos tartozását, vajon miből és miért is,!!! Ja és javaslom ennek a szép fiúnak, hogy mielőtt nyilatkozik mennyen már ki a piacra és nézze meg az árakat!Mocskos egy banda!!!
bakegya
AMÍG MR ORSOS ORBÁN SAJÁT LÁBON TAPOS A MAGYAROK NEVÉBEN,addig csakkk alamizsnát dob,de a kutyájának is többet,mint azoknak akik a KÁDÁRNAK KÖSZÖNHETŐEN-
40-42-de akár 45-éves SZOLGÁLATI IDŐVEL MENTEK EL NYUGDÍJBA,mint pl az én szüleim is!!!-FIZETTEM TÖBB ÉVEN ÁT 47%-OS SZEMÉLYI JÖVEDELEM ADÓT ,örömmel,gondolván nem fogok éhezni nyuggerként sem...és most vállalkozóink is minden második forintjukat befizetik a g...orsosnak,pontosabban a mészáros lölőnek,a fideSS PEREPUTTYNAK-SZARIK EZ A KORMÁNY A MAGYAR NYUGDÍJASRA-ORSOSÉK ERŐSÖDNEK@evacica: úgy ahogy írod-a Lehelen is már úgy járkál a magyar nyugdíjas mint a MÚZEUMBAN!!!
mégállnekem
Hinnye, az annya szömit e, hogy tud e számolni...osztán az öt ujján vagy a tízen jött ki ez a parasztvakítós számadat? A guta álljon a gondókodójába!
volvós
Bence,te nagy barom hányadék !! Talán Anyádnak szavaztad meg és
általánosítasz...milyen szép leszel a villanypóznán himbálózva a
sárga kis miniszoknyádban, meg a rózsaszin tangádban...
volvós
@bakcsubakka: 18:54

...részleteznéd ??? :-))))))
relatív
A mostani regnálók teljesen blazirt pofával hazudják az állampolgárok szemébe a legnagyobb hazugságokat.

Csak azt nem értem mi miért támogatjuk ezeket a tudatlan - persze ők azt hiszik az állampolgárok a tudatlanok - pojácákat még manapság IS ? !
feleselek
Nem tudom, melyik ujságírónak csufolt firkász követte el ezt a förmedvényt, mert a nevét nem merte odabiggyeszteni. Feltehetöen odanyomták neki készen, hogy ezt és így közöld le, olvasás és vélemény nélkül. Csak így tudom elképzelni, hogy ezt a marhaságot, normális és irni, olvasni tudó ember le nem írhatta...!
feleselek
Továbbá:Az köztudott, hogy ez a bencegyerek a barna nyelvével olyanokat tud elkövetni mint államtitkár, ami minden képzeletet felülmúl. Az még megbocsátható lenne, hogy nem tud számolni, nem lehet mindenki matematikus. Mindenesetre remélem van a családjában szülő, nagyszülő, aki alkalomadtán elmagyarázza neki a világ folyását orbánnal és orbán nélkül.
kissé felnőttem
aki államtitkári szinten ilyen ostoba sajnálni és cserélni javaslom sűrgős cimzéssel. jó pár nyilatkozatában azt sem tudja milyen a valóság amit fényez,.kár a közpénzért
Eladott Ország
Tizenharmadik havi nyugdíjt kapnak a nyugdíjasok. Mondjam, vagy mutassam.
Rétvári, ügyeletes keresztény seggszáj! Jó lenne lemászni abból az irdatlan elefántcsonttoronyból és körülnézni a valóságban. Mert miközben ti nagy erőkkel kozmetikáztok és hülyítitek a még hülyíthető birkákat, a magyar társadalom sínylődik, éhezik/egészségtelenül étkezik és minden egyes nappal összébb húzza magát, lemond valamiről, ami korábban természetesnek tűnt. Szerintem inkább takarodj a függöny mögé,- ahogy azt a csúti csizmás fáraó haverod tette- és a saját érdekedben hagyd abba a hazudozást. Vagy mint igazi álkeresztény, még elmehetsz templomba is meggyónni a bűneidet. Ott talán megbocsáttatik ez a rengeteg disznóság. Ha így folytatod, senki más nem fogja megbocsátani mindazt, amihez a nevedet adtad az idők során.
Lepényleső
Ez az a vári,akinek a tárcája és az orcáján lévő bőr igen vastag?
juttka
@Cicamama55: Ez keresztény? Ugyan már, a többi is csak mondja!
ila51
mégha ez emelés lenne is gyenge lenne...tehát sem ez , sem az
bencemacska
Akkor az enyémet és a férjemét ellopta ez a gazember, mert nem kaptuk meg!!!
dr. prédikátor
Én se kaptam meg a 13. havit!!!
A gecik ellopták!!!
Cicamama55
@juttka: KDNP tagja...Elvileg annak kellene lenniük!
szép új világ
@wagabund: A nyuggert értsd jó értelemben! Ha a lelkedbe gázoltam vele, akkor elnézést kérek! Egyébként gratulálok a választékos szókincsedhez!
Borsodi
Még nem vagyok nyugdíjas de látom ebben az országban nem is leszek,ha megélem akkor sem. Főleg a Orbánék maradnak.hatalmon.
Dr plágium
Akik 2014 után mentek nyugdíjba nem kapnak!
nemjoezigy
Közelg a választás, jön az ideiglenes osztogatás! = szavazat vásárlás!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.