Pénteken, a mátyásföldi reptér mellett sétált kutyájával egy férfi, amikor egy vadász magaslesről kilőtte az ebet. Az állat gazdája tizenkét éve járt kedvencével sétálni a környékre, ami a főváros közigazgatási határán belül fekszik, természetvédelmi táblák is állnak itt. A vadász állítólag nagyon sajnálta a történteket – írja a hvg.

A férfi keverék kutyáját délután hat körül, a szürkületben lőtték le péntek este. A négylábú ekkor ötven méterre lehetett gazdájától, aki a zajra egyből odaszaladt, ám ekkor már nem élt.

Vadász lőtte le a kutyát, amit gazdája sétáltatott Mátyásföldön

Nem sokkal később érkezett oda hozzá a közeli magaslesről az ötven év körüli vadász, aki végzett a kutyával, és állítólag nagyon sajnálta a történteket.

Az elpusztult eb gazdája rendőrt hívott, és eljárást kezdeményezett az ügyben, ám úgy érzi: valószínűleg nem vonják majd felelősségre a vadászt.

Azt mondja: azóta utánanézett, és kiderült, hogy

gyakorlatilag az egész ország vadászterület. Ezért nagyon fontos minden gazdinak tudnia: nagyon kell vigyázni a kutyákra, mert bármikor lelőhetik őket

– tette hozzá.

A lap megkereste az ügyben az Országos Magyar Vadászkamara Főváros és Pest Megyei Területi Szervezetét, ahonnan azt a választ adták, hogy nem tudnak az esetről, de ez nem meglepő: hozzájuk eleve nem köteles jelenteni a vadász, hogy lövést adott le, sem azt, hogy rendőrségi vizsgálat lett belőle.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Az eb gazdája: "gyakorlatilag az egész ország vadászterület" Igen. Minden liberálist lelőnek.
Aki Én
Qrva megnyugtató, hogy egy vadász úgy lövöldözik, hogy nem tudja mire lő.
Veleda
Vadászlesen kuporogva meglátta a kutyát és kilőtte. Szóval mindenre lehet lőni, ami él és mozog.
Nemezis
Jó hogy nem a gazdit lőtte ki az idióta.
Fradigege
Eredetileg is ez volt a terv, hogy kutyát fog kilőni? Haza viszi, megeszi? Vagy véletlenül nem látta, hogy az 1 kutyus? Ennyi erővel mindenki levadászhatná a szomszéd kutyáját. Vagy nem látta, mert krv szrl lát. Akkor viszont azonnal bevonni az engedélyét. Komolyan mondom, addig ütöttem volna, amíg mozog, ha a kutyámat lövi le. A gyerekeire kellene lövöldözni, amikor a játszótéren játszanak. Aztán nagyon sajnálkoznánk. Aztán mindenki menne a dolgára. Apám! A pofám leszakad.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.