Lelkésznek tanul Weiszdorn Róbert a börtönben, akit a 2002-es móri mészárlásban való részvételéért ítéltek életfogytig tartó büntetésre – olvasható a Blikk cikkében.

Lelkésznek tanul a börtönben a móri mészárlás egyik elkövetője

Fotó: MTI/Marjai János

Weiszdorn azelőtt szobafestő-mázoló volt, ám a börtönben letette a gimnáziumi érettségit, és felvették egy neves intézmény teológiai szakára.

Weiszdorn ügyvédje szerint az elítélt férfi ezzel próbál könnyíteni a lelkén, maga Weiszdorn pedig azt tervezi, hogy a diplomázás után rabtársainak nyújt lelki segítséget a börtönben.

A 2002-es móri mészárlás során Weiszdorn és társa, a börtönben később öngyilkosságot elkövető Nagy László egy bankfiókot támadott meg. Weiszdorn a biztonsági őrt lőtte le, majd az ajtóban állva elküldte az ügyfeleket, míg társa odabent hét embert gyilkolt meg. A párost 2007-ben, a veszprémi postásgyilkosság miatt kapta el a rendőrség, utána derült ki, hogy ők követték el a móri esetet – nem pedig a 2002-ben letartóztatott, majd életfogytiglanra ítélt Kaiser Ede és Hajdú László.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
RonaGyuri
@justhpeter: miért a Hegedüst meg a Balog pátert? Hogy az Erdő családról ne is beszéljünk! =))
justhpeter
@RonaGyuri: Nem biztos, hogy ugyanaz. Egy része már az egyházban kutyulódott el és járatta le magát, de ez a "jóember" nem fogja tudni jóvátenni a móri ügyét.
RonaGyuri
nehezen tudnám eldönteni, hogy melyikük a nagyobb gazember! =))
qxy
Volt már ilyen a történelemben nem Kia hazánkban. Sikkasztás közokirat hamisítás, sitt, ott "MEGVILÁGOSODOTT", ( Magyar nyelven.- rá jött hogy lehet több pénzt csinálni" Ki tanulta a szakmát" sok emberrel elhitette hogy ez biza kurva jó, a " bárányok hallgatnak ugye? rá., , Ha meg valaki ellene furkálódik,nem bízik a véletlenbe, az emeleten, egy két. tíz, be avatott " Hitestestvér" a fekete mágia segítségét kéri mind azokra oszt le vagyok védve, sok a hívem, sok a pénzem, " ÁÁÁÁÁMEN"
qxy
Ja tudom nem sokan hisznek ebben de épp aki ellene akart tenni hogy kiderüljön az igazság, olyan betegséget hozott rá a családra is hogy az orvosok azt sem tudták mivel állnak szembe. De meg gyógyult. mert akik kezelték tudták honnan ered a baj. és ugye a gyógymód nem abból áll hogy .- fáj? szedje be azt ha nem jó jöjjön adok másikat,hanem tudom mi okozta és azt állítom meg. Na ez nem mind 1 .
huKKK
Nem mindenki tanulhat lelkésznek.
Csak az, akinek van érettségije.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.