Rétvári Bence KDNP-s honatya számolt.

Majdnem százszázalékos béremelés valósul az ápolók körében 2012 és 2019 között – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára az M1 aktuális csatornán hétfőn.

Rétvári Bence emlékeztetett, a béremelés 2012-13-ban kezdődött, amikor a "chipsadóból" az egészségügyi kasszába befolyt többletbevételt teljes egészében az ápolók és az orvosok fizetésének emelésére fordították. Ekkor körülbelül 27 százalékos emelés valósult meg, majd 2014 nyarán következett a mozgóbérelemek korrigálása.

Tavaly indult el egy négyéves emelés, szeptemberben 26 százalékkal nőtt az ápolók bére. Ez folytatódik idén novemberben 12 százalékkal, majd a következő két évben 8-8 százalékkal – ismertette a részleteket Rétvári Bence.

Az államtitkár példaként elmondta, ha valaki hiányterületen dolgozik, akkor körülbelül 103 ezer forinttal nő négy év alatt a fizetése, míg az általánosabb területeken dolgozóké mintegy 88 ezer forinttal.

Rétvári Bence szólt arról is, hogy 4,4 miliárd forintból a következő három évben háromezer középiskolát végzett diákot támogat a kormány ösztöndíjjal az OKJ-s ápolói tanfolyam elvégzésében, valamint több mint nyolcmilliárd forintból fejlesztik az ápolói munkához szükséges eszközparkot is.

Az államtitkár a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában arról beszélt, jelenleg 79 ezer ápoló dolgozik Magyarországon, de jellemző körükben a külföldre és a másik országrészbe vándorlás, valamint a pályaelhagyás is. Bíznak benne, hogy a béremelés "itthon tartó erő" lehet – tette hozzá Rétvári Bence.

(MTI)

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Jönnek a választások, jönnek az osztogatások, közben tartanak a fosztogatások, de mindenki gondoljon
az 1 millió munkahelyre meg a kalandvágyból kivándorolt több százezer
emberre...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
justhpeter
És ha visszamegyünk a mohácsi csatáig, akkor már érdemben ki nem fejezhető béremelésről beszélhetünk. Ez a takony álkeresztény meddig akarja még hülyíteni a lerablott réteget ?
nyanya001
Jönnek a választások, jönnek az osztogatások, közben tartanak a fosztogatások, de mindenki gondoljon
az 1 millió munkahelyre meg a kalandvágyból kivándorolt több százezer
emberre...
kissé felnőttem
Igérettel lehet ellátni a betegeket,? azért megkérdezném miből lesz 100% -os 2019 -ig,
meg a 79 ezer mellé minimum ennyi fő még kellene? 600 ezer lám? igaz ?
fenéssen megvilágosodott az ifju. Akkor amikor erről először szó esett nagyon nagy volt terelés, hallgatás, kendőzés, IMF hitelre gondolt a plusz bér kifizetéshez avagy Svájci hitelszámlára?.Mert termelésből ennyit nem állit ide, hacsak nem a kereskedőházból von el
vagy mint a képen misét celebrál és perselyez ?
Aki Én
@Sanyi2015: Tán érdeklődj az eü szférában.
Tudod ez olyan, mint a 46 %-os minimálbér emelés, amit szintén ez a matekzseni harangozott be. Az valójában kézhez kapva kb 14 %, a többi a járulékok emelése volt ( közel a duplájára), vagyis az állam járt igazán jól. Jól hangzik, de a fele sem igaz.
Sanyi2015
@Aki Én: én érdeklődtem eü-s ismerőseim között, pont ezért kérdezem
Hellcat
Össze kell hazdni amit csak lejhet...jönnek a választások.
magyarbakancs
Az ágy mellett dolgozó nővérek soha nem kapták meg a elő irányzott béremelést.
Azt elviszi a diplomás nővérek és az adminisztrációi dolgozók.
lusta
@nyanya001: Ön téved. Kalandvágyból itthon maradottakra kell gondolni.
justhpeter
@Sanyi2015: Kizárólag azt a részét vitatom, hogy amikor azt a kormányprogramot hallom, hogy "folytatjuk", akkor ne álljunk elő 5 évre visszamenőleges történetekkel, legfőképpen ha az a bizalom is odavan már, amit az érintettek 2012-ben még megadtak.
Jozefina
Le hoznák a csillagokat is az égből, de az a balga, aki egyetlen szavukat is elhiszi!!!
Nessy
Érdekes, a múlt héten még 65 % volt az emelés! Ez is úgy növekszik, mint Rogán kéglije?
Van itt olyan igéret cunami, hogy ha a felét megvalósítanák, csődbe menne az ország! Kivéve természetesen Mészáros Lőrinc és a többi haver!
Ahogy a népmese mondja: Aki eztet elhiszi, szamarabb a lónál!
volvós
Kis szemüveges tangabugyis Bencike !!!
Belegondoltál, hol lesztek Ti már akkor ???
glorianna
Khm... akkor időarányosan legalább 60%-kal kellett volna nőnie a béreknek mostanig. Nem tették. Úgyhogy Bencus keressen más balekokat a hazugságokhoz.
margo47
Szerencsétlen idióta vagy "te" kis bence!!!
Borsodi
Akkor ha utána számolunk a pedagógusok kaptak 1 Ft- ot Akkor ez stabil 100 Ft- ot jelent Ezek után jöhetnek a nyugdíjasok ők havi 1000 Ft-ot gondolhatnak a nyugdíjhoz.
Amit meg mi gondolunk rólatok jobb ha nem tudod.
karma1
Latszik, bence, hogy jol le tudod utanozni a gazdaallatot: az se volt sose olyan csoro, hogy igerni ne tudott volna...
Most ugyanezt veled mondatjak el,...te meg mondod a baronmsagaidat...
Aha, ugyanugy fel lesz emelve, mint a pedagogusoke, mi???
Azok is attol koldulnak, amit folyton kapnak "emeleskent" a kormanytol...Eredetileg 50 fillert akartak utalni, de megduplaztak, azert kaptak a pedik 1 forint fizetest, ugye?
Ennel lejjebb mar a kormany se mehetne: mar nem is 2018 elottre igeri a beremelest, hanem 19-re, hogy tutira ratok szavazzanak,... Ez a nulla beruhazasos kampanyduma...
Tartsd meg es dugd fel magadnak,...
nusika
...2019??? ...még csak 2017 elején vagyunk!!! 2019-ben ki lesz kormányon?? ..és addig??
TomasP
Ezt úgy mondja, hogy már fel van háborodva, hogy ezek mit képzelnek, hiszen mi mindent megteszünk, hogy több bért és jobb munkakörülményeket biztosítsunk nekik. Tényleg legyünk szolidak. Addig ők is csak annyiból éljenek meg, mint az ápolók, ameddig nem emelik a fizetésüket Lássuk hogyan bírnák és elfogadnák e.
Desischado
Egy mondatban: süket, hazug duma. Az is bolond, aki hisz nekik.
quadrocopter
Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy rendkívül jóságos rezsim, amelyik egészen addig leszarta a választókat, amíg aztán el nem jött választás napja! A választás után, mert az elvakított gyapjas népség ismét a nyakába ültette a söpredélket, maradt a régi forma és a visszamutioatás!
Anyádnak ígérj, paprikajancsi!
panellproli
Csak azt nem mondta ki/ de biztos hogy gondolta/, hogy ezért válasszatok meg újra bennünket, utána úgyis elfelejtünk mindent!
Perwool
@panellproli: Semmi sem segíti egy politikust jobban a kampány során tett ígéretek
elfelejtésére, mint a megválasztása.
Nessy
Látszik a vallásos nevelés!
Boldogok a lelki szegények, mert övék a mennek országa! Elsőkből lesznek az utolsók! Könnyebb a tevének átjutni a tű fokán, mint a gazdag embernek bejutni a mennyek országába!
Persze, ha adakozol, "búcsú cédulát" ( letelepedési kötvényt) veszel, akkor símán bejutsz!
Nessy
Már megmondták régen, hogy más a kampány program, más a kormány program, és tök más a megvalósulás!
Eladott Ország
Míg az "Isten, haza, család" szentháromságból a Fidesz "intézi" a hazát, vívja a szabadságharcot, addig a nem érhető KDNP kisebb kormánypártként viszi a másik kettőt projektet, igazán dicséretes. Választások előtt ígérgetnek a választás utánra vaze? Nem kérünk belőletek továbbra szarháziak.
evacica
Hazugság minden szavad! Aki hisz ezeknek a korrupt álszent embereknek titulált senkiknek az siessen orvoshoz! Már megint kábítják a népet, jön a választás kell a voks, hogy továbbra is lopjanak!
simmering73
"Kaptak" ők már 400%-ot is - virtuálisan.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.