Február 19-e a Magyar Ápolók Napja. Ebből az alkalomból rendeztek ünnepséget a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház dolgozóinak a Megyeházán. Az eseményen huszonöt ápoló kiemelkedő munkáját ismerték el. A Magyar Országgyűlés 2014-ben megerősítette és határozatával elfogadta azt, hogy Kossuth Zsuzsanna, a magyar ápolóképzés nagy alakjának születésnapján emlékezzenek meg minden évben az ápolókról. A kétszáz éve, 1817. február 19-én született Kossuth Zsuzsanna Magyarország első főápolónője volt, aki az 1848/49-es eseményeknél megszervezte a sérültek ellátását. Ápolói hitvallását a következőkben fogalmazta meg: „Egy legyen bennünk az akarat, felkeresni a szenvedést, s enyhíteni azt.” A Magyar Ápolók Napja mára az egészségügyben dolgozók egyik legkiemelkedőbb eseménye. Ilyenkor a betegágyaknál szolgálatot teljesítők munkáját ismerik el.

Forrás: nyiregyhaza.hu
Feltöltő: Canada
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

elnyomott
Év közben kellene a munkájuk fontosságát elismerni, tisztességes fizetéssel!
És nem külföldre, vagy éppen öngyilkosságba kergetni a kilátástalan körülmények miatt!
karma1
Meg mindig nem elegge... Azt az aldozatot soha nem lehet elegge dijazni. Nemcsak penzzel , hanem a szakma, hivatas megbecsulesevel is...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.