Bencsik Gábor, a Magyar Krónika főszerkesztője jegyzetében keményen beleszáll azokba, akik nem értenek egyet a budapesti olimpia megrendezésével.

Igaz, az iromány jó példa arra, mennyivel lassabban reagál a nyomtatott sajtó a történésekre – hiszen az alábbi szöveg második mondata jelenleg kevéssé fedi a valóságot:

Többéves előkészületek után most újra pályázunk. A tervek lenyűgözőek, komoly esélyünk van rá, hogy a világ egyik legcsodálatosabb rendezvénysorozatának házigazdái legyünk. Isten bocsásson meg azoknak, akik ezt a nagy tervünket is elbuktatják. Mert mi, magyar választók nem fogunk megbocsátani.

A lap összesen 36 oldalon ecseteli az esetleges budapesti olimpia előnyeit, például, hogy ez befektetés a jövőnkbe, és egyébként is mindig nyertünk aranyat. Fürjes Balázs, a pályázat vezetője egyenesen úgy fogalmazott:

Budapestnek és Magyarországnak az olimpia gyorsítópályát jelentene, nagyjából huszonöt évvel mozdítaná elő hazánk felzárkózását.

66 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Én majd megbeszélem Istennel, nehogy már Bencsik rimánkodjon értem.
Rimánkodjon inkább a mocskos tolvaj Fideszes haverjai miatt, kérje nekik a bocsánatot, hiszen ekkora kárt még az országgal szemben nem követett el talán egyetlen politikus, egyetlen párt sem, mint amit Orbán és a Fidesz elkövetett!
Mocskos hazaárulók!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nemfideszes
@spu00: Az IMF hitel nagy részével a szoci kormány a valuta tartalékot növelte 36 milliárdra. A maffia kormányod a forint szándékos gyengítésével ezen keresett több száz milliárdot, amit a aztán a kuszaszem az MNB alapítványokon keresztül tolt ki a rokonoknak és a haveroknak. Mind eközben 3x annyi devizahiteles dőlt be mint 2010 előtt! A deviza tartalékból pedig mára már csak 26 milliárd maradt. Az IMF fennmaradó részét pedig a gazdádék költötték el azót 150 milliárd veszteséget termelő MOL részvényre.
Aztán néz meg azt is, hogy mennyi volt az IMF hitel kamata és mennyi a fidesz által 2012 ben kibocsátott deviza alapú államkötvényé! Az orosz hitelről és a letelepedési kötvény bizniszről már nem is beszélve!
Az önkormányzatokat pedig, engedelmeskedve a központi utasításnak a „felperzsel föld” elvén a fideszes polgármesterek adósították el. Egyedül Lézer Jani 22.5 milliárd adósságot hozott össze Hódmezővásárhelynek!
Államadósság:
2010 április 19 340 milliárd
2016 december 25 922 milliárd
Forint árfolyam
2010 április 1CHF=183,95 Ft
2017 február 1CHF=289,06 Ft
Versenyképesség:
2010 április 42. hely
2016 szeptember 69. hely
GDP:
2002-2009 között 18%, éves szinten átlag 2.25%
2010-2016 között 13.9% éves szinten átlag 1.98%
Mindezt úgy, hogy a szocik első ciklusa alatt még egy fillér EU-s támogatás nem kaptunk, a másik ciklusában pedig egy egész világot megrengető válsággal kellett szembe nézni. A fidesz alatt pedig ömlenek be az EU-s milliárdok, és nincs világválság.
Ezek után van pofád itt szajkózni a fidesz propagandát, hogy egy hajóban eveztünk a görögökkel! Szargyártó és kupakos lala azért lengette be ezt anno, hogy beszakítsák a forintot, minek után a csuti patkány az EU-tól nem kapott jóváhagyást 3%-nál magasabb költségvetési hiányra. Egy „kis” sortolással, a MANYUP pénzek lenyúlásával, no meg a 3000 milliárdot kitevő „nem megszorító” csomaggal, ezt végül sikerült 3% alá tornászni. De ennek az árát is mi emberek fizettük meg, azaz nem a gazdaság...
nemfideszes
@spu00: "Egyszerre a két metró nem megy, s a jelenlegi kormány blindre hitelt nem vesz fel."

Több száz milliárdért üresen tátongó stadionok építésére van pénz?! Üresen járó kisvasútra van pénz? Pénzt nem termelő látványberuházásokra, úgy mint Kossuth-tér, Várkertbazár, vár benne a csuti palotájával, van pénz?! Kastély felújításokra van pénz? MNB alapítványokra van pénz? Kormánypropagandára van pénz? Olimpiára lett volna pénz?
Csak éppen a 3-as metróra, az egészségügyre, oktatásra sincs soha pénz?!
Egyéb iránt a 3 metró felújítása nem pénzhiány miatt csúszik, hanem az ügyeskedés miatt, hogy helyzetbe tudják hozni a haverokat. Lásd busz tender.
nemfideszes
@spu00: "Ezen látványtervek mindenkinek rendelkezésére álltak, állnak."

Ja, ahogy a vizes VB esetében is, amiről mára ki is derült, hogy csak blöff volt.
spu00
@nemfideszes: Ha valaki nem ismeri a számokat, azzal felesleges társalogni, Ön sajnos ilyen, de remélem jól szórakozik .
desiro
@spu00: te egy ökör vagy, bocs az ökröktől.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.