Nem értékelte érdemben a szakmai bizottság Jordán Tamás jelenlegi igazgatónak a Weöres Sándor Színház ügyvezetői állására benyújtott pályázatát kedden – tájékoztatta az MTI-t az intézményt fenntartó önkormányzat kommunikációs vezetője.

Patthelyzet Szombathelyen: nem kapott többséget Jordán Tamás pályázata

Fotó: MTI/Bugány János

Sütő Dániel közölte: a szakmai bizottság a pályázati körülményekkel kapcsolatban több mint egy órás vitát folytatott, majd anélkül, hogy érdemben értékelte volna az ügyvezetői pályázatot, berekesztette ülését. Így a szakmai grémium ajánlása nélkül kerülhet a pályázat a szombathelyi közgyűlés elé, amely március 2-i ülésén vagy ismét kinevezi az egyedül pályázó Jordán Tamást, vagy új pályázatot ír ki.

A Weöres Sándor Színház ügyvezetői tisztségére tavaly december 15-én írt ki pályázatot Szombathely önkormányzata, miután a jelenlegi ügyvezető ötéves megbízása idén szeptember végén lejár. Az állásra ketten adták be a pályázatukat, Dér András filmrendező és Jordán Tamás színművész, a teátrum jelenlegi vezetője.

A határidő lejárta után Jordán Tamás nyilvánosságra hozta pályázatát, Dér Andrásét pedig a szombathelyi nyugat.hu portál "szerezte meg" és február 15-én közzé is tette. Ezt követően a lap arról tudósított, hogy a Weöres Sándor Színház teljes társulata Jordán Tamást támogatja.

Dér András a történtek után hétfőn visszavonta a pályázatát. Azzal indokolta visszalépését, hogy "mióta kiszivárgott a pályázata, a kialakult botrányos körülmények nem teszik lehetővé, hogy a pályázatban megfogalmazott szakmai ás művészi célokat teljesíteni tudja".

A nyugat.hu cikke szerint a 8 fős szakmai bizottságból négyen arra szavaztak, hogy a körülmények miatt írjanak ki új pályázatot (Eperjes Károly színművész, Koczka Tibor alpolgármester, Laklóth Aladár az EMMItől és a szombathelyi kötődésű Kiss József, a Szolnoki Szigligeti Színház rendezője, művészeti vezetője).

Amellett, hogy Jordán, mint egyedüli pályázó újabb öt évig vezethesse az általa alapított színházat, szintén négyen voksoltak: a volt szocialista polgármester Ipkovich György, Mihályi Győző színművész), Rázga Miklós (a Pécsi Nemzeti Színház igazgatója) és Csóti József, a Vígszínház gazdasági igazgatója.

(MTI, Nyugat.hu)

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Horizont
Kissé elcsodálkoztam:
"Az Emberi Erőforrások Minisztériuma közigazgatási államtitkára
Laklóth Aladárt a Közösségi Művelődési és Művészeti Főosztályra
kormánytisztviselőnek nevezte ki.
Díjai: A Magyar Érdemrend lovagkeresztje (2015)
vadnarancs
Pénztáros Lölö ha pályázott volna, már rég megkapta volna!
justhpeter
Szombathely is szeretne kiiratkozni a kultúrából, mert minek is az. A helyi "iszlám államnak" amúgy sincs semmi szüksége rá.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.