Ez derül ki az Eurostat legfrissebb adataiból. Míg a svédek átlagosan évente 3 alkalommal keresnek fel orvost, a magyarok 12-szer.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára szerint ennek az az oka, hogy nálunk könnyű bejutni az alapellátásba és a kórházakba is.

(RTL Híradó)

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
A beteg sokszor nem is menne a rendelő közelébe, de mennie kell.
A háziorvos két max. három hónapra írhatja fel a standard gyógyszereket. Ez már 6 - 4 orvos beteg találkozás éves szinten, évről - évre. Ha olyan gyógyszerről van szó, amit csak a szakorvos írhat fel, akkor ott is hasonló a helyzet, Illetve van lehetőség egy évre ledelegálnia a felírást a háziorvosnak, így ez csak évi 1 orvos beteg találkozás szakellátásonként. Természetesen ez idő orvosnak, betegnek egyaránt, amit lehetne csökkenteni egy olyan rendszerrel, ahol a krónikus betegek standard gyógyszereit legalább egy évre fel lehetne írni valamilyen formában. Az éves kontroll viszont kellene.
Ebben az esetben több idő jutna az akut esetekre.
Komolyabb súlyt kellene fektetni a szűrővizsgálatokra.
A kombinált, modern gyógyszerek hatásosabbak az esetek zömében, logikus lenne a mielőbbi befogadásuk és magasabb támogatásuk.
Fejleszteni, szélesíteni kellene az egy napos ellátások körét. Ezt azonban befolyásolja a betegek környezete, otthoni ellátásának a lehetőségei.
Lényeges lenne, ha a betegség kezdetén időben orvoshoz tudna fordulni a beteg, nem csak akkor, amikor már kialakulnak a szövődmények. Ebben az esetben hosszadalmasabb, költségesebb, bizonytalanabb a gyógyulás!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
cikicakk55
@emerencia: Én nem is szégyenlem magam,hogy 62 éves koromra betegségek sorait vagyok kénytelen elviselni.Minden hónapban mennem kell gyógyszert felíratni.Ez évi 12 alkalom.Neurológiai, pszichiátriai javallatot kell kérnem fél évente.Ez 4 orvosi látogatás.Ízületi,reumatológiai betegségem miatt gyakran kell heti 2 alkalommal fiziko terápiára járnom.Egyik betegségemet sem a saját hibámból kaptam.Epilepsziám egy kullancs csípés miatti agyhártya gyulladásból maradt vissza. Pánik betegségem az epilepszia váltotta ki. A reumatológiai betegségemet az évtizedekig tartó ápolónői munka, a rengeteg rohangálás, a magatehetetlen betegek emelkedése okozta.Soha nem ittam,nem dohányoztam,nem kábítószereztem.Az életkorom és a véletlenek egybe esése.Igaz,hogy a kullancs csípést az EU-nak is köszönhetem,mert ők tiltották be a szúnyogirtással egybe kötött kullancs irtást.Az egészségügy szétdúlását,lezüllesztését sem én okoztam.Akik ezt tették az egészségüggyel,azok ha betegek,akkor magánorvoshoz járnak és nem rúgják ki őket,ha otthon maradnak,mert betegek.
szaboria1
Ma azért van még több beteg magyar országban, mert az élet színvonalunk a nyugatihoz viszonyítva a béka segge alatt van.
CsipkeRózsa
Ennek az első oka az, hogy a magyarok egészsége rosszabb, mint a többi tagországban.
Sokkal egészségtelenebb az életmódunk, az étkezésünk, rossz a közérzetünk.

Szórakozásból, vagy a "könnyű bejutás" miatt senki nem járna orvoshoz.
emerencia
@cikicakk55: Azt akarják elérni, hogy bűntudatunk legyen akkor is, ha nem tehetünk a betegségünkről. Egy időben pl. azzal ostorozták az embereket, hogy túl sok gyógyszert fogyasztanak. Az senkit nem érdekel, hogy a megfelelő orvosi ellátás és a pénzhiány miatt kiváltatlan gyógyszerek következményeként sok embernek egyre rosszabbodik az állapota.
cikicakk55
@emerencia: Ez csak egy kifogás nekik,hogy mi sok gyógyszert szedünk.nagyon is érdekük,főleg a gyógyszer lobbiknak,hogy mi sok gyógyszert szedjünk.Hidd el,hogy szerintem a politikusok legnagyobb része érdekelt a gyógyszeriparban.Van tulajdon részük benne egész biztos.Pártfüggetlenül az az érdekük,hogy két pofára zabáljuk a gyógyszert.Duplán is érdekük,mert akkor hamarabb patkolunk el és nem kell annyi nyugdíjat kifizetni,a másik meg,hogy a gyógyszer cégek milliárdjaiból az ő bankszámlájuk is dagad.Csak egy példát mondok. Magyarországon a 7,2 cukor eredmény már cukorbetegségnek számít.gyógyszert,injekciót kell az ilyen embereknek szedni.Mint tudjuk a cukrosok gyógyszere nagyon drága, a diétájukról már nem is beszélve. Ausztriában a 10,1 nél kezdődik a cukorbetegség,de ott ennyinél még nincs gyógyszerezés,sem cukormentes diéta,csak egyszerű diéta.Pedig ott is ott a gyógyszer lobbi,csak az ország vezetésének nem annyira érdeke,hogy pusztuljon az Osztrák.
papa.49
Mindent leírtatok DE akkor miért zokog az egészségügyi állattitkár, hogy nem mennek az emberek szűrésre, akkor miért van az hogy a tévében minden nap este 10 percenként gyógyszer reklámot kell nézni???
Valaki hazudik megint egy ordas nagyot, egyébként akinek krónikus betegsége van az havonta mehet a háziorvosához a gyógyszereit felíratni, mert pl. inzulint, meg a hozzátartozó egyéb dolgokat, vérnyomás csökkentőt, csak 1 hónapra ír ki az orvos::::::
Akkor ki is generálja ezt a sok ,,látogatást,,???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.