A Jobbik budapesti regionális igazgatója szerint nem teheti meg a Miniszterelnökséget vezető miniszter, hogy "kukoricán térdepeltetéssel" fenyegesse a fővárost az olimpiarendezés meghiúsulása miatt, éket verve "az olimpiapárti vidék és az azt nem támogató budapesti emberek közé". Stummer János erről vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján beszélt.

A sajtótájékoztató után az MTI-nek telefonon elmondta, Lázár János pénteken 1000 milliárd forint forrás elvonását "lebegtette meg" Budapesttől az olimpiarendezés meghiúsulása miatt.

Tuzson Bence kormányzati kommunikációért felelős államtitkár szombaton megkezdte "a mosakodást" és azt mondta, nem született döntés még a felszabaduló pénzekről – jegyezte meg. A Jobbik képviselői ezért javaslatok sorát teszik a következő napokban, hogy mire lehetne költeni a forrást, "mielőtt a fideszes haverok szemet vetnének az egyelőre gazdátlan százmilliókra" – tette hozzá.

Stummer János szerint például az egészségügyi intézmények fejlesztésére lehetne költeni a pénzt. Tavaly év végén a kórházak a működési szempontból elengedhetetlen beszerzésekre nyújthattak be pályázatokat egy 15 milliárd forintos keretre, amelyet 54 milliárd forinttal "túlpályáztak" – ismertette. A Jobbik kikérte a nem nyert pályázatok listáját, ahol a pénznek "sokkal jobb helye lenne, mint Felcsúton vagy az új Puskás-stadionban".

Kiemelte egyebek mellett a Korányi-kórház elavult altatógépének cseréjét 10 millió forint értékben és a Szent János-kórház két röntgenberendezését 241 millió forint értékben.

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
A közpénzek lenyúlására kiváló alkalom az autópálya építés, ha már az olimpia építés megbukott. A Miskolc-Kassa közötti kapcsolatot biztosító magyar oldali M30-as 150 milliárd forintba kerül, de majd túlárazzák azt is mire befejeződik. Az Európai Számvevőszék szerint Németországban olcsóbban épülnek az autópályák, német bérek és német anyagköltség mellett. Kijózanító adat az is hogy, miközben a NOB az egész, gyakorlatilag egy teljes olimpiai programot lefuttató megaesemény költségvetését tokkal-vonóval 500 millió dollárban maximálta, az Új Puskás Stadion legújabb költsége, a 190 milliárd forint 654 millió dollárnak felel meg. Úgy tűnik, az ekkora stadionok ára csak a híresen korrupt keleti országokban tud Puskás-közeli szintre nőni és még nincs vége. A fidesz a közpénzek lenyúlására mindig talál megoldást.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
karma1
@TomasP: Bocsi, de veletlenul ment Neked a valaszom, tehat nem az en szovegertesemmel van a gond, csak rossz kommentelonek kuldtem a szoveget, ennyi, bocs...:o))))
karma1
@Cefi: Mikor otthon eltem, volt egy vallalkozo ismerosunk, aki eleg vacakul fizette az alkalmazottait, es mivel smucig volt, minden modon megprobalt penzt lecsippenteni a fizetesukbol.
De megsem akart szarragonak feltunni - mert valojaban az volt - tehat ezt a kerdest mindig ugy oldotta meg, hogy behivta az illetot az irodajaba, mondta neki, hogy "jajjaj, hat hibaztal, es akkor most ugy gondolom, hogy mivel eppen komoly fizetesemelest akartam adni, de igy nem adok meg egy evig neked fizetesemelest "...
Tehat o mar regen elore tudta, hogy esze agaban sincs fizetesmelest adni az alkalmazottnak, de azert teker egyet a tokein azzal, hogy azt mondja, hogy most a kis hibajaert legalabb 12 honapra elesik egy jo kis fizetesemelestol.
lazar pontosan ezt az aljas modszert csinalja - akar a don padretol tanulta, akar csak a sajat kutfojebol talalta ki ezt az otletet (vagy csak adoptalta egy masik szarragotol), szoval ha arra fogunk varni, hogy barmelyikuk, aki milliardokat iger a videkieknek, vagy akar a fovarosnak, korhazaknak, 3-as metrora, mittudomenmire, azt a mondatat tekinthetjuk totalis hazugsagnak, mert esze agaban sincs jotekonykodni az amugy mindenkinek jaro visszaforditando adoforintokat...
wagabund
Lázár csak felmutatta az útálatos képet...miheztartás végett...

csak szólok, ha ezt a beszólást megengedte magának, akkor Budapest egy qurva fillért nem lát a "megmaradt" pénzből...csak a lakosság nem fog tudni róla...

mert amiről nem tudunk, az nem fáj...nem fogunk tudni róla.(erről sem)
nem tibi
Már nem sokáig fosztogathatnak ? Remélhetőleg ?
herczeg0210
Mi az, hogy "nem fenyegetheti"? Nem látod, hogy azt csinálnak ezek amit akarnak! Téged pedig messziről és nagy ívben leszarnak! Azt fenyeget akit akar. "OSZT JÓ NAPOT"!
kukac50
A Fidesz most durcás kisgyerek szindrómába esett!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.