Vádat emeltek egy közmunkás ellen, aki ököllel arcul ütötte a polgármesterét – tájékoztatta a Zala Megyei Főügyészség kedden az MTI-t.

A büntetlen előéletű férfit 2015 nyara óta alkalmazta közfoglalkoztatottként a magyarszentmiklósi önkormányzat.

A polgármestertől tavaly ősszel arra kapott megbízást, hogy a falu templomának felújítására szánt építőanyagot pakolja be a tűzoltószertárba. A férfi megtagadta a telefonon kapott utasítás végrehajtását, mire a polgármester közölte vele, hogy akkor megszünteti a munkaviszonyát.

Másnap a férfi a kultúrházban felszólította a polgármestert, hogy mondjon le, majd ököllel arcon ütötte, leszakította a pólóját és a nyakláncát. A polgármester nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

A Nagykanizsai Járási Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak és könnyű testi sértés miatt emelt vádat a férfi ellen, és közérdekű munka kiszabását indítványozta büntetésként.

(MTI)

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Azert kivancsi lennek arra, hogy a polgi milyen indokot mondott a munka elvegzesere, es minden ugy volt-e, ahogy a polgi allitja?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
karma1
Azert kivancsi lennek arra, hogy a polgi milyen indokot mondott a munka elvegzesere, es minden ugy volt-e, ahogy a polgi allitja?
wagabund
legalább a főcímben ne legyen helyesírási hiba!
emerencia
@karma1: Az egyik takarító nénink mesélte anno már a második orbán érában, hogy a fia szakmunkásként dolgozott egy vállalkozónál aki nem volt hajlandó bejelenteni. Viszont jól fizetett, normálisan bánt vele és folyamatosan minőségi burkoló szakmai munkát biztosított számára. A huszonéves fiatalembernek elege lett mert nagyon szeretett volna legálisan dolgozni, élni. (Anyu, nem merek családot alapítani és így nem lesz nyugdíjam sem.) Otthagyta a munkáltatóját de nem tudott elhelyezkedni. Végül közmunkás lett. Nehezen viselte lelkileg, hogy egy számára idegen vallás elhanyagolt templomkertjében kellett takarítania. Visszakönyörögte magát a vállalkozóhoz, hogy legalább pénze legyen. Későbbiekben nem tudom mi lett vele de nagyon remélem, hogy azóta el tudott legálisan helyezkedni és megvalósult az az álma, hogy elvegye a szeretett barátnőjét. Azon sem csodálkoznék, ha a szakmai tudását már régen valamelyik jóléti ország gazdaságában kamatoztatná.
eugen4402
...Engem is megütött!!! A GUTA...
Hát milyen cím ez, fiúk-lányok..?
karma1
@eugen4402: Magyarosch...:o)))ES NEHOGY MEGUSSON A GUTA!!! Nem eri meg!...:o)))
eugen4402
@karma1: Köszi, nem hagyom magam. Muszáj volt "magyaroschra" hangszerelnem, először Gutmann-t akartam írni, de inkább a Guta mellett maradtam, mert szép hazánkban van Gutaháza nevű település, és számunkra a nemzeti elkötelezettség az elsődleges szempont...!
Pöpec
Még az a jó, hogy az állami és egyházi vagyon elkülönül. Bár nem minden polgármester veszi ezt annyira komolyan.
Ha jól értem, a polgármester odaadta (kölcsönbe) a közmunkást az egyháznak, aki a közanyagot a tűzoltóság raktárában szaporítja? Utána kéne néznem a hűtlen kezelés fogalmának. Hol vagy Róna Gyuri? Ja, biztos van rá egy határozat... Cserébe az egyház majd dicséri a polgármestert milyen nagylelkű, mintha a sajátjából adott volna.
Utálom ezt a rendszert.
vadsanca
Az újságírók nem használnak helyesírás-ellenőrző programot? Olvasom a címet és nem tudom értelmezni.
Villon
@vadsanca: A helyesírás és a mondatszerkesztés külön dolog.
lalapapa
@Horizont: Egyértelmű figyelmetlenség, ami tényleg bosszantó. Annyira boszantó, hogy többen csak eddig olvasták el a cikket,mert ennyibe már bele lehet kötni. Gondolom, smittpali álamfő irományain edzették elméjüket, de ott nem hiszem, hogy megszólaltak...Megjegyezném, engem is rettenetesen bosszantanak a helyesírási hibák,olykor bele is pofázok. De ismétlem ez itt nem helyesírási hiba, ez figyelmetlenség.Szintén bosszantó,mert valaki rosszul végezte a munkáját.
lalapapa
@Horizont: Igazad van. Arra nem képesek, hogy átolvassák, mielőtt leütik azt a rohadt entert. Mert a cikknek mennie kell, mert megírja a konkurrencia. Aztán ez a vége :( Mi itt dühöngünk egy elmaradt "t" betű miatt, közben meg felpofozzák az összes polgármestert :D
Desischado
A műveltség felsőfoka!

A közmunkás meg jelentse fel a polgármestert, hűtlen kezelés címén!
Eladott Ország
A Gyere haza, fiatal! program kirobbanó sikere közben és után ez a másik leghangosabb magyar siker. Helyi kiskirályok és Döbrögik döntenek emberi sorsokról az illiberális, munkaalapú társadalom dicsőségére. Ahol nem jönnek létre nemzetgazdaságilag hasznos munkahelyek (olyanok, amelyek költségvetési bevételt generálnak) és ahol következésképpen már olyanokat is beszív a közmunka, akik ezt korábban elképzelhetetlennek gondolták. Újabb körök zárulnak be naponta. Emberi életek tudatos elsorvasztása, cselédsorsba döntése egy szűk réteg luxuséletének megteremtése céljából. Bármi áron. Kötéltánc kötél nélkül. Ennyi. Ez van ma. A kipirult arcú jobbágyok tucatja megalázkodva állja körül – a tisztes távolságot betartva – az asztalt és ragyogó szemmel figyeli a bárgyú, esetlen keresztapát, aki mintha mai napig össze lenne zavarodva attól a sok jóságtól, ami az ő nyakába zúdult egyetlen élőistene akaratából. Aki elrendelte, hogy a névtelen gázszerelőből úr legyen a szemétdombon. Ő a modern Döbrögi, aki megtestesíti az újratervezett mélymagyar feudalizmust. Aki igazságot szolgáltat, aki körül hemzsegnek az érte dolgozó lelkes cselédek, akik hálásak minden jó szóért, azért, hogy egyáltalán életben vannak és ilyen megtiszteltetés éri őket, hogy főzhetnek az uraságnak. Életük legboldogabb pillanatai ezek, egyben vérfagyasztó pillanatai egy sötétségben dagonyázó társadalomnak, amelyet az ilyen lábszagú, felkapaszkodott, ócska percemberek tartanak a markukban.
2017 Magyarországának lesújtó kórképe. Ahol az egykori tanácselnök, a mindenkori félművelt ­félanalfabéta, az uborkafára felkapaszkodott tahó osztogatja a lapokat, a jótéteményeket, esetenként a büntetéseket, rendelkezik emberei sorsok fölött, vásárolja fel a mindenki más tulajdonát a mindenki más pénzéből. Az alattvalók pedig elhitték, hogy mindenki ilyen és rendjén van ilyennek lenni. Tisztelettel néznek arra az emberre, aki
a földjeiket elvette, akinek a kegyéből vagy jár a közmunka, vagy nem jár, aki kedvére zsarolhat. A...
papa.49
Nem ártana tudni azt is milyen hangnemben adta ki a polgi azt az ,,utasítást,,???
kukac50
Néha a kiskirályok is mellé fognak. Ők is csak alattvalók !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.