Az LMP vezetői múlt pénteken jelentették be, hogy népszavazásra vinnék a paksi bővítést. Az Index szerint akár már a héten be is nyújthatják a kérdést.

Már a héten a Nemzeti Választási Bizottság elé kerülhet az LMP által kezdeményezett népszavazás kérdése, azzal együtt is, hogy Ungár Péter elnökségi tag a napokban elmondta, nemzetközi szerződésből származó kötelezettségről nem lehet referendumot tartani. Ha azonban ügyesen van megfogalmazva a kérdés, magáról a szerződésről lehetne népszavazást kiírni.

Még a héten kezdeményezheti a népszavazást Paks 2 ellen az LMP

A lap értesülései szerint az MSZP támogatná az LMP Paks 2 elleni népszavazási kezdeményezését és részt vennének az aláírásgyűjtésben is. Papp Gergő, a Momentum szóvivője is arról beszélt a napokban, hogy bármit lehetne Paks ellen tenni, azt támogatnák.

A Jobbik arról tájékoztatott, a gyűjtésben nem vennének részt.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lusta
Még egyszer azt a hibát, hogy népszavazást engedélyeztek, nem követik el.
lusta
Még egyszer azt a hibát, hogy népszavazást engedélyeztek, nem követik el.
Sziszifusz
Orbán Viktor úgy fél a mások által kezdeményezett nép népszavazástól, mint ördög a tömjéntől. Azt bármi áron megakadályozza.
A paksi bővítés számára, Putyin miatt létkérdés, attól el nem állhat. Nem marad más lehetőség mint a kezdeményezés illetve a kezdeményezők ellehetetlenítése.
justhpeter
A Momentum bizonyította semmi sem lehetetlen. Hajrá !
quadrocopter
A Jobbik ismét beült a hintába, ezzel segítve a rezsimet!
karma1
@quadrocopter: Piszkosul kivanacsi volnek a jobbik indokaira, miert NEM szallna bele egy Paks2 elleni nepszavazas kiirasaba??? Ennyire erdekeltek mar a penzlenyulasban? Igert nekik valamit a csuti csungohasu? Esetleg belengette a koaliciot veluk, kirugva a hasznalhatatlan kdnp-t?

Drukkolok mindenkinek, aki Paks2 ellen van, es aki tamogatja a megujulo energiahordozok letesiteset! Ez a jovo, nem az atom...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.