A vissza nem térítendő források helyett a visszatérítendő támogatások irányába mozdítaná az uniós források rendszerét a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Amit Magyarország és a visegrádi országok jelenleg nemzeti szuverenitás és érdekérvényesítési képesség tekintetében az unióban képviselnek, a tagállamok kisebb részére jellemző – hangsúlyozta Lázár János az elmúlt éves tevékenységéről szóló beszámoló elején az Országgyűlés Európai ügyekkel foglalkozó bizottsága előtt. A kohéziós források ügyében Lázár János rámutatott, hogy e téren is komoly változások várhatók – kevesebb pénz lesz és másképp lehet felhasználni –, ezért a magyar kormány megpróbálja saját tapasztalataival is segíteni a brüsszeli döntéshozókat, hogy hogyan alakítsák át az uniós támogatások rendszerét. "A visszatérítendő források jobban támogatták a versenyképességet, az innovációt, a fejlődést, mint a vissza nem térítendő források, mert azok döntően jövedelemkompenzációs célokat szolgáltak. "

Forrás: inforadio.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Északi
"kevesebb pénz lesz és másképp lehet felhasználni –, ezért a magyar kormány megpróbálja saját tapasztalataival is segíteni a brüsszeli döntéshozókat, hogy hogyan alakítsák át az uniós támogatások rendszerét."... :d
Qqberci
Lefordítom:
A nagyját már elloptuk, eztán mindenki bekaphatja...
telegdilaci
Ezek a hitvány tolvajok át alakítanák a támogatásokat,még többet lopnának!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.