Kim Dzsong Il megemlékezésén játszott, de annyira jól, hogy máris visszahívták egy újabb koncertre, amire ő boldogan el is fogadott.

 Észak-Koreában játszott nemrég Edvin Marton hegedűművész, a világ utolsó sztálini diktatúrájában ugyanis megemlékeztek Kim Dzsong Il Kedves Vezetőről, aki 2011-es haláláig uralta a világtól elzárt országot.

Diktátor emlékkoncertjén hegedült Edvin Marton

Fotó: MTI/EPA/Nora Krevneva

Marton szerint szuper ellátásban részesültek, egy háromnapos fesztiválon ő volt a 12 meghívott fellépő egyike. A telefonját azonban elvették az országban tartózkodás alatt, fotózni nem volt szabad, és az internetet sem használhatták – számolt be a kalandról a Borsnak a művész. 

Edvin Marton játéka annyira tetszett a közönségnek, hogy már most meghívták egy jövő évi koncertre, a meghívást a művész boldogan fogadta el. 

Szimpatikusak voltak, gyönyörű épületeket építenek, persze másfajta rendszer van ott, mint itthon, de nem diktátorok. Vannak problémáik, de erről nem tehetnek. Barátságosak és vendégszeretőek. Kaszinótól kezd­ve minden van ott! Sőt nagyobb kaszinószabadság van, mint itthon! Igaz, nem működik az ember telefonja, nincs internet, wifi. A diktátorság nézőpont kérdése. Máshogy működnek, de nincs ezzel semmi baj!

- mondta el a lapnak, de azért hozzátette: az egymillió dolláros Stradivarit azért otthon hagyta.

a felesége azért kissé aggódott, Marton ugyanis csak csomagolás közben bökte ki, hogy hová is utazik, és ne féljenek, ha nem érik utol pár napig.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wagabund
hmmm...nagyon sok pénzt kaphatott...hogy még dícséretre is futotta...
Aki Én
Idióta. Eddig is rettentően ellenszenves volt. Ennyi butaságot összehordani egy pár mondatban...
Sámannus
Biztosan hogy azért ment oda, mert már ők is lehagytak minket, és a főnökük is szimpatikusabb neki. Arcápolót nem vennék tőle.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.