A magyar lakosság legalább harmadát érinti az allergia, és számuk évről-évre 2-4 százalékkal növekszik – mondta Nékám Kristóf allergológus az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában.

Egyre nő az allergiások száma Magyarországon

Fotó: pixabay.com

Az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön hívta fel a figyelmet, hogy megkezdődött a pollenszezon. Azt írták, a következő napokban a mogyoró, az éger, valamint a ciprus- és tiszafafélék pollenkoncentrációja várhatóan a tüneteket okozó, közepes tartományban alakul, sőt helyenként – elsősorban a Dunántúlon és az Alföld déli részén – a magas szintet is elérheti.

Nékám Kristóf azt mondta: most mivel hideg volt a tél, most több növény egyszerre virágzik. Ugyanakkor megjegyezte, a mostani pollenek csak egy hétig, tíz napig vannak a levegőben. A tavasz második felében viszont például a kőris, amely erős allergénnek is számít, hosszú ideig van a levegőben.

(MTI)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
pollen szezon? Ezt a kifejezést még nem ismertem a kormány-propagandára! =))
36
Beindult a gyógyszeripar új szezonális projektje az influenza után.

Tetszik, nem tetszik, a rezisztens baktériumok, vírusok is felül fognak kerekedni az emberen. A túlzottan kimosakodott, fertőtlenített, gyógyszert marokszámra szedő ember, pusztulni fog(már elkezdődött).

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.