Etikai vizsgálat indul a SOTE-n, mert egy orvos pénzt kérhetett egy szülés levezetéséért – írja a 444.hu.

A Másállapotot a szülészetben Facebook csoportban osztották meg a történetet, amely szerint a SOTE II. klinikájánk egyik főorvosa 160 ezer forintot kért egy kismamától a szülés után. Nem rutinműtétről van szó, a terhes nőn sürgősségi császármetszést kellett végrehajtani, ezért is nem a saját orvosa, hanem az ügyeletes és egy rezidens vezette a szülést.

Este műtöttek, reggel az őrzőben éppen az ágy szélére másztam ki, amikor megjelent a főorvos. A szokásos sablon kérdések után rátért a lényegre, hogy az anyagiakat majd varratszedésnél rendezzük, neki van egy "költsége”, mert úgy szokás nála, hogy a műtőben jelen lévő csapatot ő fizeti ki, és a műtőnek is van egy "bérleti díja"! Hát, hirtelen köpni-nyelni nem tudtam, csak annyit mondtam neki, hogy nekem van fogadott orvosom (amit tudott is, mert szülésznőt is fogadtunk), és vele megbeszélem a dolgokat. Erre csak annyi volt a válasza, hogy holnap is megkeres, és elmondja a varratszedést és az anyagi részleteket. Másnap jött,és elmondta, hogy a varratszedéskor, vagy távozáskor szeretné ha rendeznénk az anyagiakat, ami a magánrendelésének a tízszerese (160ezer)!

- írta az anyuka, aki azt az indoklást kapta, hogy a műtő bérleti díját és a műtőben lévő csapatot kell ebből kifizetni.

A Semmelweis Egyetem II. számú Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikájának vezetője etikai vizsgálatot kezdeményez a klinika azon orvosa ellen, akivel kapcsolatban felmerült, hogy ügyeletes orvosként pénzt kért a szülések levezetésért – tudta meg a 444.hu.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

emerencia
Engem nemrég küldött el egy adminisztrátor kislányka egy szakrendelésről. Közölte, hogy legjobb esetben július közepén juthatnék be. (Az már azt én egyéni szoc problémám, hogy kibírom-e addig.) Több ismerősöm javasolta, hogy színészi módon produkáljak bizonyos tüneteket és menjek be a sürgősségire. Ott már csak hosszú-hosszú órák kérdése, hogy sorra kerüljek de legalább lesz esélyem arra, hogy talán egyszer a megfelelő szakorvos színe elé jussak. Állítólag sokan csinálják.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
hemami
@emerencia: Mindenütt sokáig kell várakozni, de annyit, mint a " sürgősséginek " nevezett helyen, sehol máshol. Egy egész nap is rámehet, mire a mentők által beszállított beteg, akár balesetes is ténylegesen ellátásra kerül . Ez minden csak nem sürgős megoldás.
bakegya
Amit eddig öt szakrendelő látott el azt most EGY-EGYETLEN ,...és ezt az egészségbiztosítótól elkezdve a betegágy mellettiekre is napi gyakorlattá tette a fideSS EMBERI ERŐFORRÁSBÓL!!!
Vidéken még rosszabb a helyzet-a centralizációval.A magánpraxis az van de .A BIZTOSÍTÁSI KÁOSZBAN ELÉG NEHÉZ KIIGAZODNI.
Eladott Ország
Mária országában vajon miért csak a politikusoknak van "Európa szintű" javadalmazása? A Kádár rendszer óta rugózunk a hálapénzen, de csak a szájtépés folyik.
kukac50
És aki nem tud adni mert szegény az dögöljön meg?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.