Szép csöndben, a Magyar Közlöny utolsó oldalain jelent meg egy rendelet, mely szerint áprilistól Magyarország és Oroszország minősített adatokat, azaz államtitkokat oszt meg egymással. Hogy miket, azt persze nem tudni.

Minősített adatokat, azaz államtitkokat oszt meg Magyarország Oroszországgal áprilistól, az adatokat az FSZB, a Szövetségi Biztonsági Szolgálat fogja megkapni – olvasható a Magyar Nemzet cikkében.

A pénteki Magyar Közlöny utolsó oldalain megjelent külügyminisztériumi rendelet  szerint egy tavaly meghirdetett egyezmény alapján fog menni az információcsere – ilyen megállapodás van érvényben a horvát és montenegrói kormánnyal is.

A rendeletből – mely hangsúlyozza a minősített adatok védelmét – nem derül ki, hogy milyen információkat is oszt meg az ország az oroszokkal. Csak annyit tudni, "az adatok besorolása alapján a felek egyébként szigorúan titkos, titkos, bizalmas és korlátozott terjesztésű információkat oszthatnak meg egymással."

A Magyar Nemzet megkeresésére egyelőre a Külügyminisztérium nem reagált.

Szél Bernadett, az LMP társelnöke, a parlament nemzetbiztonsági bizottság tagja a laptól hallott először a rendelettől. Ő – bár két állam közti formális lépésnek tartja az információcserét –  aggasztónak is látja az ügyet, szerinte akár a paksi bővítés kapcsán is kerülhetnek információk az oroszokhoz, miközben a bővítésről a magyar állampolgárok semmit sem tudhatnak, de az ő adóforintjaikból fedezik az üzletet.

"Szél Bernadett attól ugyanakkor nem tart, hogy az adatok cseréje uniós vagy NATO-titkokat sértene, az ilyen adatközlés szerinte a szövetségesekkel egyeztetve, harmonizált keretek között zajlik" – olvasható a cikkben.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

DR Eric CARTMEN
Gondolom a püffedt pávatáncos kapott Putintól egy visszautasíthatatlan ajánlatot...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
szép új világ
@gulyasgyula: Tisztelt Uram! Ön többet ír mint olvas!
gulyasgyula
@idppp: ..Ne gorombáskodj én se teszem ..Ebben a világban csak már csak Mészáros Lőrinc gazdagodása és Széll Berni bugyi mérete a titok ..
Lepényleső
"Sose hull le a vörös csillag"- csak nemzeti színt kap?
Borsodi
Putyin megígéri nem adja ki Orbán múltjáról szóló bizonyítékokat ha mindenre azt mondja Da.
karma1
Erdekes,... Ezt a hirt en kuldtem be tegnap, mara mar ugy jon le, mint a propi bekuldese,... Jeee, vajon miert valtott a bekuldo?
Sámannus
Szigapurban adják át a szennyesüket egymásnak. Ott nem kell konspirálni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.