Kedden, a köznevelési kerekasztalon kezdődik a szakmai egyeztetés a kilencedik évfolyam beillesztéséről az oktatási rendszerbe – közölte hétfőn az oktatásért felelős államtitkár. Hogy pontosan hová illesztenék be a plusz évet, még nem döntötték el.

Palkovics László elmondta, a tervek szerint az extra évet az óvoda és az általános iskola közé illesztenék be, tehát az első előtti osztály megalapozhatná az iskolai tanulmányokat – ez azonban még szakmai vita tárgya.

Az államtitkár szerint a 9. évfolyam bevezetésének sokféle vetülete van: ilyen a pénzügyi források emelése, a pedagóguslétszám növelése, valamint a pedagógus-továbbképzés számának emelése is. A 9. évfolyamot a 2019-es tanévtől vezetnék be.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nevemnick
Követjük a nagy Szovjetoroszországot ebben is?
Utasítást kapott a vezír, hogy diktatúrát csak kilenc osztályos jobbágyokkal lehet működtetni?
Helló vezír, mi európaiak vagyunk, még ha te nem is érzed magad annak!
Nevetséges.
eszegfu
Ez attól függ: mi a céljuk ezzel a 9. évfolyammal?! Balog szerint az "átmenetet" kell megkönnyiteni (óvodából az iskolába), Palkovics szerint is az óvoda és az ált. iskola közé illesztenék be... de "hogy pontosan hova" ez még a szakmai vitáktól függ. Mondjuk nekem már az sem világos, hogy miért kellene a gyerekeknek az óvoda után egy iskolára felkészités miatt + 1 osztályt elvégezniük?! Hiszen az óvodai csoportokban - különösen a "nagycsoportosoknak" -- munkafüzetük van a gyerekeknek, torna és énekórájuk is van, sőt a gyerekek járnak "tanulmányi kirándulásokra" is hol csak a környéken ismerkednek a természettel, (leveleket, terméseket szednek, melyekből kedvükre "alkothatnak") hol az állatkertbe mennek, de már a repülőtéren is jártak. Szakmailag nem tudom jó ez, vagy sem, de az én logikámmal ez teljesen felesleges.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.