Az év eddigi legrosszabb ötletével rukkolt elő a Pilisi Parkerdő Zrt: eltüntetnék a kukákat az erdőből, mivel szerintük a látogatók haza is tudják vinni a szemetet. 

Az erdészet szerint napi problémát és jelentős anyagi ráfordítást jelent a szemétgyűjtők ürítése és fenntartása, ezt a pénzt pedig másra is fel lehetne használni – írják a II. kerületi önkormányzat honlapján.

Borzasztó ötlet: eltüntetik a kukákat az erdőkből, mindenki vigye haza a szemetét

Fokozatosan számolnák fel a hulladékgyűjtőket, először a ritkábban látogatott, majd a népszerűbb pihenőhelyeken. Az elképzelés ráadásul nemcsak a pilisi régiót érinti, más erdészetek is tervezik a környezetbarát (?!) program elindítását.

Reméljük, más erdészetek máshogy gondolkodnak – vagy legalábbis észbekapnak, mielőtt szemétlerakóvá válnak a magyar erdők.

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
keresztapa
Az erdőinket az emberek elől le kel zárni, és akkor nem lesz szemetelés nem kell szemetes kukákat az erdőbe kihelyezni. Nagyokosok így egy csapásra megszűnne a szemetelés , és a szemét.
Nessy
@keresztapa: Ez már a főváros környékén megvalósulni látszik! Egyre több a drótkerítés, a "magánterület, belépni tilos" tábla. Ahol egy - két évtizede órákat bóklászhattál zavartalanul, ennek mára vége!
Rockxy
ha a teli zacskót/flakont ki bírta vinni az erdőbe...
keresztapa
@Nessy: Itt tombol a szabadelvűség, azt teszek amit én akarok nem azt amit társadalom , az együttélés írott és íratlan szabályai várnak el az embernek nevezett személytől, ... tisztelet a természetnek, az embernek, egymásnak,idősnek hagyományainknak, nőknek, anyáknak stb.., hogy csak egy pár elvárást említsek, Nos ezeket írja felül az egyén másokkal szembe való egyéni érvényesülési akarata, semmi nem létezik... az én akaratomon felül,,, aminek alá kellene vetni magamat, mivel csak én és csak is én érvényesülhetek, körülöttem kell olyan körülményt teremteni ami csak engem, ...csakis engem szolgálhat... én mindent megtehetek mert ezt akarom. Ez az a reklám ami az egyént a társadalom feletti lénnyé, nem pedig a társadalom részeként értékeli.
Nessy
@keresztapa: "én mindent megtehetek, mert az akarom" "semmi nem létezik az én akaratomon felül" ! Tudod, ez nem az egyszerű kirándulók alapállása per pillanat kis hazánkban. Csak sokan úgy vannak vele, ha "odafönt" lehet,sőt ez a természetes, akkor legalább idelent egy kicsit ők is renitensek.
keresztapa
@Nessy: Az a egyszerű kiránduló még nincs fertőződve a szabadelvűséggel, és azért nem szemetel, mert tudja , hogy a szemetet nem eldobni kell, hanem bele kell dobni a szemetesbe, mert annak ott a kijelölt helye. Aki családban nevelkedett az tudja, hogy mindennek megvan a megfelelő helye, ahová az való. a családnál van rend, fegyelem, szervezettség, mert ez a család éltető érdeke, felelőssége egymásért, a családért.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.