Idén is lesz lengyel közönsége a miniszterelnöknek március 15-i beszéde alatt. A tervek szerint március 14-én délután érkeznek a Gazeta Polska oldalán szervezett utazásra befizető lengyelek, hogy másnap "magyar testvéreikkel" ünnepeljék az 1848–49-es forradalom és szabadságharc kezdetét. A lap weboldala büszkén hirdeti, hogy immár ötödik alkalommal készülnek a magyarországi útra. A résztvevők többsége ezúttal nem vonattal, hanem busszal jön majd, mások autóval érkeznek, egyénileg. Miután meghallgatták Orbán Viktor beszédét a Múzeum-kertben, a lengyelek Bem József szobránál, majd a Nagyszombat utcai Katyn-emlékműnél tartanak megemlékezést. A Bem-szoborhoz tervezett eseményt közösen szervezi a Civil Összefogás Fórum-Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány és a Gazeta Polska. Az utazás lengyel szervezőinek reményei szerint több ezren látogatnak majd el Magyarországra a nemzeti ünnep alkalmából, a CÖF honlapján szereplő meghívó szerint azonban "250-300 lengyel barátunk lesz jelen".

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
Szóval mennyiért is zarándokolta ide polskiék?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
Amióta a "nemzeti ünnepeink" Nép - nemzethyek lettek, inkább otthon maradok! Majd lesz egy kis miráncsozás, Sorosozás, Brüsszel, mind ez piros - fehér - zöld zászló rengetegbe burkolva, nemzethy cukormázzal leöntve, bértapsolókkal hangszerelve.
Ha tévednék, akkor bocs!
quadrocopter
A lengyel volt állambiztonságiakat meghívta Csizmadia, a magyar volt állambiztonságis! Csak ennyi történt!
Hiányolom a putyinista KGB-seket és GRU-sokat!
Nessy
@quadrocopter: Ami késik, nem múlik!
Györe-Juhasz Eva
1848-49 eszmèinek megcsúfolása, hogy ez a patkány horda,ártunk ès ormányunk,egyáltalán odáig merèszkedik,hogy a mocskos pofájukon akár csak a dátumot kiejtsèk
Talpra magyar !!
Yoda69
kadar a ruszkikat, orban a polskakat hivta be segitsegul a magyarok ellen.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.