Kedden a parlament elfogadta azt a törvénymódosítást, ami minden menedékkérő, köztük gyermekek kötelező fogva tartásáról rendelkezik az esetükben lefolytatott menekültügyi eljárás idejére.

A döntés értelmében a „tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet” idején kizárólag a határon lévő tranzitzónában lehet menedékjogi kérelmet benyújtani, aminek jogerős elbírálásáig ott kell várakozni, elhagyni csak Szerbia felé lehet.

Az Orvosok Határok nélkül nevű nemzetközi segélyszervezet Twitteren reagált a döntésre.A fotókon állításuk szerint olyan sebesült menekültek láthatóak, akiket a magyar határnál bántalmaztak, majd visszatoloncoltak Szerbiába.

64 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
jaj ne már fényképekkel vitatkoztok a vakhit ellen! =))
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
jaj ne már fényképekkel vitatkoztok a vakhit ellen! =))
lópicigáspár
Én buta, kerestem az inkrimináló videó felvételeket, erre mutatnak két lila foltot és két sebet. A hitelességet pedig azok támasztják alá, akik valahogy nem jutottak el oda, ahová szerettek volna - ingyenélőnek! Ha pedig mégis igaz, szinte biztos, hogy minden ok, alap, és békés magatartás váltotta ki a reakciót.
quadrocopter
Azért ne várjuk el, hogy a rendőrségi szolgálati jelvényt is mellékeljék.
teuton
@lópicigáspár: Igen, valoban buta vagy - finoman szolva... Szerinted a sajat bantalmazasarol kellene valaki videot keszitsen? Hogy ez nem egyedi eset MO-on, azt az izsaki eset is iagzolja, ahol a delikvenst egeszsegesen bevittek a rendörsegre, aztan nehany ora mulva agyaonverve meghalt... Egyebkent az latleleteket orvosok vettek fel. Erdekes modon ilyen esetekröl nincs hir Ausztriabol, Nemetorszagbol vagy Daniabol...
lópicigáspár
@teuton: Te meg egy idióta, ha mindent elhiszel, ami Magyarország lejáratásáról szó. Mivel első kézből ismerem az ottani helyzetet, tudom, hogy igen ritkán fordul elő, hogy valakit atrocitás érjen, de azt is ki kell harcolni. És ki beszélt itt saját bántalmazásról készült videóról. Lehet olvasni tudsz, de az értelmezéssel baj van. Szóval finoman szólva akkor butázz le, ha én teszem rólad! Most már megteheted, hisz válaszoltam. Gondolom napi szinten olvasod a külföldi sajtót, hogy ennyire megvilágosult vagy a külföldi helyzetről. És mielőtt problémát okozna az irományom megértése, nem véletlenül írtam megvilágosultat a felvilágosult helyett...!
1magyar
Lehet, hogy egymást ütötték egy nő megerőszakolásán vitatkozva!
teuton
@lópicigáspár: 1. Te butaztad le sajat magad.
2. A külföldi mediat napi szinten követem, több nyelven, mert reszben ez is a munkam. Termeszetesen nem 888, Pesti Sracok, Napi Migrans es hasonlo szennyoldalakat (bar ott is tajekozodom, ha eppen a melymagyarok szellemi kepessegei miatt szörnyülködni vagy hanyni akarok), hanem független nemet, angol es amerikai oldalakat/ujsagokat es tevet...
3. nem tudom, mifele specialis ismereteid vannak, de nekem speciel közeli rokonaim laknak kiskunhalason es Izsakon, igy nem csak az ottani menekülttabor helyzetet ismerem, hanem az izsaki esetet is, elsökezböl...
4. A jelzöidet pedig tartsd meg az kedves csaladodnak es szüleidnelk. Az internet nem azert van, hogy a masikat sertegetni lehessen, vagy hazugsagokat es ragalmakat terjeszteni, hanem velemenyeket. A velemeny pedig lehet szemelyes, de sohasem szemelyeskedö! Azonkivül a gyülöletbeszedert vagy fake-news tejesztesert ujabban mar kemeny büntetes is jar, tehat inkabb csak ahhoz szolj hozza erdemben, amiröl fogalmad is van... Remelem ezt a szöveget tudod ertelmezni, de szivesen leirom 2-3 masik nyelven is neked...
teuton
@1magyar: Rendkivül vicces hsz, ami a rendlivül alacsony szellemi kepessegeidröl vall. Azt is rhattad volna helyette: Az IQ-m 50 alatt van...
lópicigáspár
@teuton: Te kezdted a hülyézést! Ha én lemarházom magam, mióta jogosít fel arra, hogy te is megtedd. Az első kézről annyit, hogy 300 m-re lakom a határtól, a gyermekem, pedig ott szolgál. A szüleim meg hagyd ki, mert arra harapok! Nem biztos, hogy jól jönnél ki belőle és ezt vedd komolyan! Feltételezem a műveltség és az iskolázottság nálad nem feltétlenül áll egyenes arányban, ha már a személyeskedésnél tartunk, amit szintén te kezdtél, ha jól olvasom vissza a hozzászólásainkat!
Eladott Ország
A sérülés keletkezhetett a kerítés átmászásakor is. Különösen a homlokon lévő karcolás, szögesdrót lehet. A szem alatti monokli egymás püföléséből is eredhet. Volt már nem egy csete paté egymás közt. A fotó önmagában nem mond semmit. Én is szívesen mennék határok nélkül felvenni a segélyt több országból, csak dolgozni ne keljen. Persze, hogy a "pocseszért" jár a pofájuk ha kell ha nem.
CsipkeRózsa
A sok hitetlenkedőnek:

Az Orvosok Határok nélkül nevű nemzetközi segélyszervezetnek miért állna érdekében, hogy hazudjon?
Már nagyon sokszor, nagyon sokan beszéltek, írtak a bántalmazásokról.
teuton
@lópicigáspár: Ha harapsz, akkor kutya vagy... A szemelykedö, primitiv mocskolodast folytatod, de a linkekkel, tenyekkel adatokkal ados maradtal. Miert vagy akkor itt, mert ezert fizetnek? Ja, olvasni nemzetközi sajtot nem tudsz, csak idemasolni amit eled tolnak...
1magyar
@teuton: Te IQ-nuku! Honnan látod a fotókról, hogy ki tette?
teuton
@Eladott Ország: ertelmes hsz, fotok alapjan feltetelezgetve. Csakhogy nem olvastad: a fotokat es a latleleteket orvosok vettek fel, egy elismert nemzetközi szervezet specialistai. Akik szerinted nem tudjak megallapitani, hogy milyen serüles honnan szarmazik, bezzeg te egy foto alapjan... Akkor olvass mar utana, mi mindent meg tud egy orvos allapitani egy horzsolasrol. De te bizonyara nem csak vilaggazdasagi, politikai, hanem igazsagügyi orvosszakertö is vagy... Meg itt kommentelsz baksisert a fityisznek... Azt mar pedig többször megkerdeztem, hogy miert pont a magyar hatarörökre panaszkodnak, de ott, ahol 100ezrek annak (Nemetorszag, Ausztria, Svedorszag) nincsenek ilyen serüleseik? Ha pedig menekült lennel, te is ehetnel barhova, milyen jogon vonod ketsegbe a nemzetközi törvenyeket? Persze azert megy Nyugatra, mert nem lehetnel menekült, hanem dolgoznod kellenne. Ez a problemad...
spu00
@teuton: Érdekes módon hisz a német sajtónak, aki egy az egyben letagadja a Németországban történteket, ahogy Svédország is.Talán ezen történések alapján nem szabad hinni a kinti sajtónak, vagy Ön is azok táborát növeli, akik minél rosszabbat írnak rólunk, annál jobb ?
Eladott Ország
@teuton: Ez a nemzetközi szervezet talán abból a hátsó szándékból irogat /nyilatkozik , hogy elosztják ezt a léhűtő ingyenélő menekült hullámot. Mert a svédek is befürödtek vele, nem tudnak tőlük megszabadulni. Lassan háborús állapotok lesznek a svédeknél. Ezek a menekültek nem integrálhatók az Európai társadalomba, melyet több generáció is igazolt. Ha továbbra is hurcolásszuk be a migránsokat Európába a Földközi tengerről az Európa teljes pusztulásához vezet.
teuton
@spu00: Persze "a nemet sajto" meg a "sved sajto" az mind hazudik, csak a magyar kiralyi media mond igazat. Erdekes, hogy a többezer külföldi media mind hazudik, biztosan mindet Soros fizeti... Elmondanad mt ertesz egyazegyben tagadasnak? Talan linket-adatot is közölnel? Ja, olyan nincs nalatok... Talan olvass független hivatalos adatokat, vagy mondjuk az EUROSTAT statisztikait. vagy azok is mind hazudnak, mindenki, csak Orbania alternativ tenyei igazak? Sajnalatos, agyserült narancstroll vagy...
teuton
@Eladott Ország: Nem europa pusztul, hanem te, agyilag... Kitöl akarnak szabadulni a svedek? Hol pusztul Europa? A nemet gazdasag 25 eve nem volt olyan nyereseges, mint 2016ban, 1 millio legalisan erkezett menekült ellenere... erre biztosan azt mondod, hogy a menkültek olcson dolgoznak... Ugyanakkor azt is allitod, hogy ingyenelök, csak a penz miatt mennek... Na akkor hogy is van? Persze a nemetek hülyek, mindenkinek menedekjogot es penzt adnak, nem vizsgaljak a jogosultsagat, ugye? Hogy mennyire nem integralhatok, azt az mutatja, hogy a nemet KKV-k 40%-a foglalkoztat migransokat, a minimalber pedig 2760 ft... Szoval halandzsazol összevissza, de semmi tenyt nem ismersz...
Nessy
Tessen mondani, mikor itthon valakit leütnek, megvernek, megerőszakolnak, és látleletet vesznek fel az áldozatról, akkor mellékelik a tettes fotóját is? Ebben az esetben is az áldozat beszámolója alapján indul az eljárás.
Köb Jani
Bántják a menekülteket, ez már röhej, ennyi hiszékeny ember csak rosszindulattól van vezérelve.
Egyetlen egy magyar rendőröl sem, merem feltételezni, hogy ok nélkül verik a határunkat,törvényeinket semmibe vevő:, megélhetési randalírozókat. Mert ők odamennek ahová akarnak. Liberál agy ezt mind elhiszi helyesli! Meddig lehet ezeknek menekülni, csak addig amíg elhiszik, hogy ezek, menekülnek igen a munka elől.
lópicigáspár
Szerintem te sem érted amit összeokádtál itt! Miről beszélsz? Személyeskedésről? Ébresztő! Te kezdted! Milyen linket szeretnél? Kutya vagyok? Lehet, de nem az ugatós fajta! Nálad valaki felkapcsolta a fekete izzót és sötét lett - a fejedben! Kik fizetnek kit!? Pont te írtad, hogy az a munkád, hogy a külföldi sajtót figyeld több nyelven! ÁVH-s bérenc vagy ezek szerint! III/III-as nemzetáruló talán? Orbán büszke lehet a fajtádra! Amíg nem fejezed be a személyeskedést, nem fog válasz nélkül maradni a pofádból kiömlő bélsár! Igaz kissé nehezemre esik lesüllyedni a szintedre, de felveszem a kesztyűt! Várom építő jellegű hozzászólásod! Nézzük, megy e sárdobálás nélkül!?
Eladott Ország
@teuton: Akkor fogadd be magad mellé agyilag.
Eladott Ország
@teuton: orientalista.hu/merkel-vendegei-vagyunk-nem-akarnak-dolgozni-a-migransok/
Tájékoztatásul te agyhalott és éljél velük!
„Merkel vendégei vagyunk” – nem akarnak dolgozni a migránsok
karma1
@Eladott Ország: Hat nem akarok kotozkodni, de ez a hir annyira hiteles, hogy a fal adja a masikat...A pali sajat magat jeloli meg forrasnak (JF)
karma1
Ahogy elnezem ezeket a fotokat, szinte az osszes sebet osszeszedhette a paciens akkorm, amikor megprobalt atjutni a keritesen. Meg a homlokserulese is lehet egy oriasi leesestol.

Erdekes modon a twitterrol csak ezt szemelgette ki a sajto, mert ezzel tud bekavarni, de nem beszel a tobbi tweetrol...
Azt, amit vegigcsinalnak velem egy repuloteren biztonsagi ellenorzes cimen pl. Amerikaban, az tul megy mindenen, pedig van rendkivul ertekes utlevelem, penzem, tehat meg azt sem mondhatjak, hogy el akarok tunni Amerikaban, feketen dolgozni. (Akar a rosseb, plane most).
Addig ugysem lesz tiszta kep, amig csak egyoldaluan a kormanylapok adhatnak riportokat, kepeket kenyuk-kedvuk szerint, de van egy olyan erzesem, hogy ezt az ugyet sokkal jobban is lehetne kezelni, mert az, amit most orban csinal, semmikeppen sem lehet a vegso megoldas.

Ne balhezzunk egymassal ezen az oldalon: nem egyszeru egy feherborunek megszokni egy feketet, sargat a kozeleben, ha azelott soha az eleteben nem kellett veluk egyuttelnie. De az is biztos, hogy az az egy, max. 2 millio menekult, aki Europaba jott eddig, azt lehetne kezelni eleg konnyen, hiszen meg sem kottyanna az integralasuk az 580 millio fot szamlalo Europai Unionak.
S mindez nem lenne meg jobban osszekutyult dolog, ha orban nem engedett volna mar be az orszagba - es rajtunk keresztul az Unioba - 14 ezer potencialis terroristat.
Egyszer mar leirtam: a baratnom minden evben ellatogat a mamajaval nehany napra Matrafuredere, egy kedves hazaspar altal epitett es tulajdonolt kis szallodaba. Iden megkerdezte a baratnom, johetnek-e jovore is, mire a holgy elmeselte, hogy el akartak adni hivatalosan egy rokonuknak a szallodat, mert ok mar elmennenek nyugdijba a ferjevel. Ez a helyisegben nem maradt tul sokaig titok, es ezutan pokolla valt az eletuk: egy csomo fenyegeto telefonhivast kaptak (termeszetesen nevtelent), hogy nem adhatjak el a hotelt senkinek sem...
karma1
Folyt: mert a miniszterelnoknek kell a szalloda beszallasolni a ROMAN munkasokat, akik Gyongyos melle az uj gumigyarba fognak jonni dolgozni...

Szoval akkor hogy is van ez? Magyarorszagon munkanelkuliseg van, - meg ha papiron kicsi is, de van -, es Romaniabol importalnak munkaerot egy nyugati multinak. (Gondolom a Hankooknak).

Ami migrans problemat hallani nyugatrol, azt 85-90 %-ban a romaniai olah ciganyok bunbandai csinaljak, bunszovetkezetben, es nem tudnak ellenuk sokat tenni - egyenlore...

Ez az egesz kerdes tisztazatlan, es nem eri meg, hogy emiatt ezen az oldalon - es barhol mashol osszekapjunk, szemelyeskedjunk...
Eladott Ország
@karma1: alfahir.hu/2017/02/21/bevandorlas_nemetorszag_afrika_kozel_kelet_europa
A német biztonsági szervek szerint csaknem hatmillió menekült áll készenlétben arra, hogy a Földközi-tengeren keresztül bejusson az Európai Unióba - írta kedden a Bild című német lap.
Ez az ami kezelhetetlen. És ha még beindul fekete Afrika, befogadja őket Európa, lehúzhassa a rólót és a nagy szolidaritásunkkal az emberjogi aktivistákkal együtt döglünk meg.
teuton
@Eladott Ország: Na most elarultad magad... Tudod mi a Junge Freiheit? Egy naci part -a nemet alkotmanybirosag allapitotta meg rola!- szennyorganuma! A hivatalos sajtot persze nem olvasod... A polgarmester nem nyilatkozott ilyesmit. Azonkivül törveny szabalyozza a menekültek munkavallalasat, de közmunka Nemetorszagban mar a naciidök ota nincs! Na ennyit a fake-news kategoriabol... Mint a 14 eves, menekült alatl megeröszakolt lany Berlinben. Mint kiedrült es bevallotta, hogy hazudott, de a Russia Today meg azutan is terjesztette a hirt es a hetekkel kesöbb is tüntettek emiatt a birkak... Alternativ tenyek! ismerös??? De menj csak vissza nehany evtizedet az idöben, nem uj (ki)talalmany a dolog, amikor a zsidokat akartak üldözni, akkor kitalaltak az altaluk elkövetett ritualis gyilkossagokat (Tiszaeszlar)..
teuton
@Eladott Ország: Olvasod is a sajat baromsagaid? Ha pedig igen, akkor azt idezd, aki nyilatkozik, ne mindenfele naci hirportalt (alfahir, ripost, Junge Freiheit, stb.)!
Eladott Ország
@teuton: A német biztonsági szervek szerint csaknem hatmillió menekült áll készenlétben arra, hogy a Földközi-tengeren keresztül bejusson az Európai Unióba - írta kedden a Bild című német lap.
Ez az ami kezelhetetlen. És ha még beindul fekete Afrika, befogadja őket Európa, lehúzhassa a rólót és a nagy szolidaritásunkkal az emberjogi aktivistákkal együtt döglünk meg.
karma1
@Eladott Ország: A Bild angolnyelvu oldala le van tiltva. Nem tudtam, hogy valahol megjelenik magyarul is (???), merthogy ezt a REMhirt itt CSAK magyarul lehet olvasni...
Valoban legalabb 2 millioan vannak Torokorszagi menekulttaborokban, tobbseggel azok, akik vissza akarnak majd menni a hazajukba. Csak ok meg nem tudjak, ha nem lesz ISIS, lesz helyette masik ugyanolyan fanatikus vallasi vezeto, mint a kocsog Khomeini volt, meg utana az a kis kopcos is,... Asszem, mar o sem el, de eroszakos halalt halt.
Ne haragudj, de van egy olyan erzesem, hogy ezt Europaban MINDENKI elb@szta, es most sem akarnak szembenezni a tenyekkel, es a valodi helyzettel.
Egyszeruen a politika elszakadt a valosagtol, a politikusok mar csak a hatalmon es a koncon veszekszenek, egyetlen orszagban sem fontos maga a nep.
Mindenki a sajat partjat akarja eloretolni a hatalombam, es eszerint is kezeli az egesz kerdest, nem pedig megoldja napi szinten.
Egyedul a humanitarius szervek teszik a dolgukat, oket kellene segiteni, mert ha ok is lehuzzak a rolot (mert nem kapnak vedelmet es tamogatast az orszagok vezetoitol) na AKKOR fog az egesz katyvasz egyszerre Europa nyakaba borulni. Amig lehetett volna kezelni, addig mindenki, de foleg orban vonta ki magat mindenfele kozos megoldas alol, es most is szabotalja az ugyet, semmi masra nem jo az Unioban sem, csak a szar alapos felkeveresere, maximum pavatancra, es hulye lozungokra. Mikozben otthon beenged mindenkit szamolatlanul, ellenorizetlenul, Benneteket meg riogat parmillio menekulttel.
Ha ez a hat (tenyleg 6 ?) millio menekult akart volna valamit tenni, akkor mar regen elindult volna, egy szar 176 km-es kerites nem akadaly annak, aki 3-4-5 ezer km-t gyalogol.
Gondolkodjatok el ezen is, meg azon is, hogy vajon orban miert hergeli vajon a migransokat, miert kenyszeriti oket allati sorba a hataron, amikor a menekulttaborok meg uresek? MIERT?
teuton
@karma1: Csak 1-2 kiegeszitessel tennem helyre amit irsz... Nem a fekete vagy sarga ment a feheremberhez, hanem a feherember hozzajuk... Hitteriteni, "civilizalni"... Öldökles es kirablas volt a következmeny. De civilizalt modon elraboltak es eladtak öket rabszolganak is... van mindennek következmenye, ezt nem szabad elfelejteni! Amikor a franciak Eszak-Afrikaban milliokat öltek meg, a ugye jogos volt, a kultura es vallas neveben? Forditva pedig terrorizmus? A vilag bonyilultabb, hogy csak feketen-feheren legyen lathato...
karma1
@teuton: Egyebkent en mindig mondtam, hogy amikor a muszlim hordakrol beszelunk, nehogy elfelejtsuk mar a rettenetesen kereszteny templomos lovagokat, Kolumbusz Kristof hitteritoit, akiknel vagy megtertel, vagy meghaltal, de a spanyol inkvizicio kepes volt a sajat vereit is kinyiffantani, az "Ur neveben",... Holott az Ur sohasem buzditott tomeggyilkossagra...:o((((
Nehez helyzet, felgyorsult a vilag, az elet 50 evvel ezelott ket es fel milliard ember elt a Foldon, ma mar verjuk a 7-et... Tovabb elunk az orvostudomany aldasai miatt, es mar van mit vesztenunk, nem is keveset.
Ilyen vandorlasok a multban is voltak, (tatarjaras, torokdulas, de a magyarok se viragcsokorral foglaltak el az orszagot, jo par nepet sikerult nekunk is kiradirozni a honfoglalas koraban a kis Magyarorszag elfoglalasakor, es meg csak muszlimok sem voltunk, megis portyaztunk tovabb is, Nyugatra...Most meg kurvara rossz neven vesszuk, hogy masok is elni akarnak. Mar mindegy, meg kell varni, mi lesz orban uralkodasanak a vege - mar nem lehet neki tul sok hatra - es majd azzal a kormannyal kell "uzletelni", akik utana jonnek...(Mert azoknak a Nyugathoz kell ujra felzarkoztatni az orszagot, putyint kiiktatva, es akkor ujra kell ertelmezni az unios szerepunket, hozzajarulasunkat a kozoshoz.
Eladott Ország
@karma1: Jönnek a migránsok most már permanensen. Ha nem állítják meg őket, csak a Jóisten tudja mi lesz a vége, csak nehogy késő legyen amíg ábrándozunk az emberi jogokról. Ők addig csoportosan masíroznak egyik országról a másikra és ők akarják eldönteni hol akarnak élni munka nélkül, ahol legtöbb a segély, leszarva az emberi együttélés alapvető normáit is , na ehhez kell hülyének lenni, ha ezt hagyjuk.
karma1
@Eladott Ország: Ne haragudj, de most egyaltalan nem tudok igazat adni Neked, pedig nagyon kedvellek...Ha publikus, megkerdezhetem, hogy Magyarorszagon elsz? Es ha igen, hol? Mikor lattal utoljara csoportosan migransokat, plane garazdalkodni?
En nem otthon elek, hanem migransok kozott. A haziorvosom kokemeny fekete, etiopiai orvos, a fogorvosom holgy, sziriai, a gyogyszereszunk, aki egy csoda, libiai szarmazasu, es egyaltalan: szinte mindenhol - a kozertben, a bankban, a tejgazdasagban, MINDENHOL menekultek (haborus, vagy gazdasagi, de menekultek) dolgoznak. A kedvenc toroknel veszem meg az egeszseges zoldseges kajakat, ahol a lanyom dolgozik, ott van roman holgy magyar ferjjel, a lanyom magyar, a nagyfonok felesege Cook Island-i - szinte mindenki menekult. Egyszeruen ugy kell kezelni az embereket, hogy akarjanak dolgozni.
Ne haragudj, de az angolok is, a nemetek is maguknak koszonhetik a baromi eros szocialis segelyezesi rendszerukkel a rengeteg bevandorlot. Ha en el lettem volna latva annyi segellyel, lehet, hogy en is ugy allnek a munkahoz, hogy mas is hozzaferjen. De itt kezelik a kerdest, senkit sem hagynak segitseg nelkul, es a legelso papir, amit alairsz az az, hogy amig el nem dol a letelepedesi kerelmed, nem kaphatsz segelyt, vagyis VAGY dolgoznod, VAGY tanulnod kell. Egy tucat olyan nyelviskola van, ahol megtanitanak az alapfoku angolra, amivel elmehetsz tisztessegesen dolgozni, kapsz allami berlakast, olcson, DE: havonta egyszer MINIMUM koteles vagy beengedni azt az eloadot, aki a lakasok allapotaert felelos. Ha sok gyereked van, akkor kaphatsz etkezesi vagy kajavasarlasi jegyet, amit nem tehetsz penzze, es alkoholt, cigarettat viszont nem vehetsz erre a kajajegyre. Az orvosi ellatasert addig, mig nem tisztazott a letelepedesed, addig jelkepes osszeget kell fizetned. stb. Menekult szallasok vannak orvosokkal, tolmacsokkal, civil segitokkel.
eszegfu
Kb. 1 hónapja Pintér meghivására M.o-ra jött a svédek migrációs- és igazságügyi minisztere. Elgondolkodtató dolgokat mondott -- nem tudom idézni, csak a lényeget - ..Svédország 10 milliós lakosságának 17 %-a nem rendelkezik svéd "gyökerekkel"... a menekültek nem fognak "eltünni"... jelenleg a Földön 65 millió menekült van... ha megoldódik a szir kérdés, akkor jön másik gond. Pl. a klimaváltozás miatt Banglades 160 milliós lakosságából u.ugy megindulhat a tömeg, hiszen a néha 50 fokos meleg kibirhatatlan. És igazat adok @teuton-nak... amikor régen a "fehérek" foglalták el a "feketék" földjét vallási és esetleg nyersanyag kincsei miatt, vagyis abban az időben nem a háboru, az éhezés, a rossz körülmények miatt kerültek Afrikába. Sőt hozhatnám példának az amerikai indiánokat is. Most viszont fordult a kocka, ők indulnak el akármilyen kényszerből. (Csak néhány szám: M.o GDP 13.480 USD/fő, Banglades 957,82 USD/fő, India 1.499 USD/fő, melyek ha nem is pontosak, de látható M.o. még mindig gazdagabb, mint a többiek... naná, hogy megpróbálnak pl. a szegénység elől menekülni, aki teheti.)
karma1
@Eladott Ország: Folyt. Ne mondd azt, hogy abbol a rettenetesen sok penzbol, amit a kormany az uszito propagandajara koltott, ne lehetett volna tisztesseges korulmenyeket biztositani ezeknek az embereknek. Koztuk is csak pont annyi a kalandor es a bunozo, mint azok kozott a magyarok kozott, akik kimentek Londonba, es ott pl. prostitualtakat futtattak. Vagy a romanok, akik uzleti lopasokbol elnek, vagy eppen kocsifeltoresekbol. Nehogy azt hidd, hogy a magyarok, lengyelek kozott (raadasul akik NEM haborus menekultekkent, hanem utlevellel mentek ki nyugatra) nincsen bunozo.
Uj-Zeland tavaly 85000 ezer menekultet fogadott be (ezek a tengeren keresztul erkeztek vagy Uj-Zeland, vagy Ausztralia vizi hatarara, de az auziktol nekunk at kell vennunk egy bizonyos szamu menekultet), iden pedig minimum 100 ezret fogunk befogadni.
Szerinted ki csinalja akkor jol? Mert en kotve hiszem, hogy orban csinalna a tuti megoldast. 17 eve elek itt, es 17 eve nincs es nem is volt egyetlen terrorista vagy masodik-harmadik generacios menekult altal elkovetett esemeny sem, sem fegyveres, sem nemi eroszakos, semmi hasonlo, de meg csak atrocitas sem. Igaz, itt szo nincs Tudta? plakatokrol, milliardokert kuldozgetett koncultacios levelszemetrol, hanem szervezettsegrol van szo.
Eladott Ország
@karma1: 24.hu/kulfold/2016/10/30/ausztralia-durvan-bekemenyit-a-menekultekkel-szemben/
Jelenleg azokat sem engedik be Ausztráliába, akiknek pozitívan bírálták el a menedékkérelmét. Ők vagy Naurun és Pápua Új-Guineán maradnak, vagy elmennek egy újabb országba. A kemény még, hogy visszamenőleg azokra is vonatkozhat majd az új jogszabály, akik már 2013 óta a fent említett két ország táboraiban vannak.
www.bumm.sk/kulfold/2015/04/25/ausztralia-a-meggyozne-a-menekulteket-hogy-inkabb-kambodzsaba-menjenek
Az eddig inkább az emberi jogok sárba tiprásáról, a korrupcióról és a szegénységről ismert Kambodzsát a napokban az ígéret földjeként reklámozta az ausztrál kormány, legalábbis abban a videoüzenetében, amelyet a kontinensre vágyó, de ott egyáltalán nem kívánatos menekülteknek címzett.
karma1
@Eladott Ország: Hat persze,... Csak vedd ehhez a hirhez hozza, hogy Ausztralia es Uj-Zeland FOlyamATOSAN, minden nap (tehat 365 napon at) kenytelen fogadni a tenger felol jovo menekulteket, akiket a felado orszagban egy lelekvesztore pakoljak fel, es ok pl. egyaltalan nem a haborus menekulok, hanem bangladeshiek, meg egyeb gazdasagi bevandorlok. Naponta 2-500 fo erkezik, iszonyu allapotban. Na most sem Auzi, sem mi nem ohajtunk feltetelek nelkul mindenkit beengedni, ahogy fentebb irtam, penzbeli segelyt itt nem kapnak, elelmiszerrel, gyogyszerrel ellatjak oket. plusz amit mar leirtam.
Nem ertem, miert is kene korlatlannak lennie eppen itt a humanitarius intezkedeseknek, ha sokkal gazdagabb orszagok szarnak megoldani, orban meg 1294 embert sem volt hajlando meg atmenetileg sem ellatni. Enni ember kb. egy het alatt erkezik Ausztraliaba, es 52 het van egy evben, ugyebar. Ausztralia hiaba nagy, a klimaja rettenetes, a kontinens kozepe szinte teljesen lakatlan, egyaltalan nem alkalmas emberi eletre. Szerintem a menekultek szureseben, es az embercsempeszek elleni fellepesben mi is rendkivuli modon szigoritani fogunk, mert ide aztan vegzetes lehet beengedni szamolatlanul menekulteket, mert itt is az orszag nagy resze nem lakhato, es osszesen 3.6 millio ember el itt. Kulonben nekunk is megvan a sajat belso problemank a maorikkal, az ausztraloknak pedig az aboriginekkel. Szocialisan ez egy rendkivuli kihivas. Raadasul itt szeptemberben lesz a minisztrelenok valasztas, a jelenleg regnalo kabinet nem akar mar donteni nagyobb kerdesekben, hiszen nem tudni, hogy marad a nemzeti part, vagy visszajonnek a munkaspartiak.
teuton
@karma1: Ne probalj meg tenyekkel, szemelyes tapasztalatokkal meggyözni valakit, akit csak azert fizetnek (vagy sajat meggyözödesböl?), hogy legbölkapott vagy szelsöbb netes oldalakrol masolt, forras nelküli mocskolodasokat es remhireket terjeszt... Meg nmaguknak is ellentmondanak, pl. hogy ne vegyek el a magyarok munkajat, aztan meg hogy nem akarnak dolgozni, csak segelyert folyamodnak. Arrol meg aztan szo sem esik, hogy az ervenyes menekültjogi egyezmenyekben sehol nincs benne, hogy naponta csak 10-15 föt szabad az orszagba engedni! Az viszont benne van, hogy aki haborus területröl, vagy egyeb okbol üldözve van, az menekült, es nemhogy vizuma, de meg ervenyes papirja sem kell legyen. Csakhogy a birkak nem tudnak olvasni...
teuton
@1magyar: Olvasni tudsz??? Az orvosszervezet orvosai keszitettek es töltöttek fel! Hiaba neked a szemüveg, ha olvasni sem tudsz...
teuton
@Köb Jani: Te bizonyara az iskolabol menekültel, 16 evesen az 5. osztalybol, ezt bizonyitja a helyesirasod. Tehat meg magyarul sem tudsz helyesen mocskolodni... Az en menekült ismeröseim közül sokan 3 nyelven beszelnek... Na itt a különbseg!
teuton
@lópicigáspár: Latom,kitört nalad a kultura. A mocsok annyira elvakit, hogy az olvasni tudast is lefelejtetted. Csak 1 pelda, nem azt irtam, hogy munkam a nemzetközi sajto olvasasa... A tied mi? Az alpari mocskolodas? Mert nalam ilyent nem talalsz, de pont ez a különbseg kettönk között. Egyebkent tenyeket es adatokat most sem közölsz, söt a temahoz sem tudsz szolni, csak szemelyeskedni. Talan a 888 vagy Pesti sracokon lenne a helyed a hasonlo szellemi szinvonaluak között... Egyebkent csak annyit közölj, kifelek talaltak ki az alternativ teny fogalmat? Valamint a teve felgyujtasaert hany terroristat vontak felelössegre???
verőce21
Ezeket a "menekülteket" bántani is kell, mert nem menekültek, hanem bűnöző csőcselék és csak erőből értenek. A megértés és segítség irántuk, a gyengeség jele számukra. Ez a túlnyomórészt iskolázatlan etnikum családi pótlékból és segélyből képzeli el az életét! A Közel-Kelet összes bűnöző söpredékét idesodorta a szél, akik hallva Európa gyengeségéről, előbb segélyért akar betolakodni, majd egy idő után már elfoglalni az európai országokat. Az életteret a fehér emberek elől.
Svédország már kapitulált! Kell ennél még bizonyítóbb tény?
verőce21
Az angolok még időben kiléptek az Európai Unióból, pár év múlva már nehézkesebb lett volna, mikor a sok szinesbőrű állampolgárságot kap Nagy-Britanniában. Most is megfigyelhető volt, hogy a vidéki angolok tudták mit akarnak – kilépni az EU-ból -, és a londoni sok feka majdnem ellentétesen döntötte el a népszavazást. Nem véletlenül van muszlim polgármesterük már. Itt sem látszik a tendencia? Kellenek még erről lipsi blogírók linkjei?
verőce21
A Csendes-óceán térségében egészen csendesen, feltűnés nélkül, de feltétlenül történik valami. Az USA arccal a Pacific felé fordul. Négyszáz éven át Európa felé nézett, onnan kapott embert, ötletet, műveltséget. Most a Csendes-óceáni térség felé fordul, oda figyel. Négy fehérember-ország – az Egyesült Államok, Kanada, Ausztrália és Új-Zéland – ami most a történelmi áramvonal, menthetetlenül közeledik egymás felé. Mind a négyet fehér emberek civilizálták, rendezték be, mind a négy "keresztény demokrácia” vagy ilyesmi, mind a négy angolul beszél, és mind a négy élelmiszertermelő terület…
A négy hatalom a Pacific térségben megszervezi az ellenállást a színes ázsiai népek támadásai ellen. Ebben a században nem is olyan soká valóság lesz a a csedes-óceáni térségben ennek a négy fehérember hatalomnak a gazdasági és politikai közössége. Anglia, amelytől Kanada, Ausztrália, Új-Zéland azt várta, hogy az angol flotta majd megvédi őket az ázsiai népek támadásai ellen, saját magát sem képes megvédeni, nincs más szerepe, mint az USA védelmét keresni. Emiatt van a brexit is.
Visszatérve az európai arab invázióhoz, tudatos lépés az amerikaiak részéről a gyenge Európa odadobása az ázsiai színes bőrűeknek, gyenge is, nem is várhat már tőlünk az USA semmit, sem kultúrában, sem gazdaságilag, sem katonailag. Csak egy szükséges kolonc, és még vetélytárs is. Átengedik orosz fennhatóság alá.
verőce21
Az oroszok szintén besorolnak az USA mögé, mint fehérember és (ortodox) keresztény ország. Talán egész Európát is meg fogják szállni hamarosan "védelmezőként".
Erre szükség is lesz, mert az ázsiai térségben tíz éven belül Kína az USA ellenpólusa lesz gazdaságilag és katonailag is. Ez a két nagyhatalom fogja uralni a jövőben a világpolitikát. Kína mögé felsorakozik az összes színes bőrű ország, India, Pakisztán az arab országok és malájok. Nem véletlenek az Észak-Koreai rakétakísérletek sem, ami Kína teljes egyetértésével és engedélyével, sőt támogatásával folytatódik. Az Észak-Koreai rakéták hamarosan el fogják érni az Új-Zélandi és Ausztrál kontinenst is.
Az oroszok besorolásával kialakul a fehérember-színes ember ellentét a Földön…
lópicigáspár
@teuton: Látom teljesen elmentek otthonról! Még mindig nem sikerült felfognod, hogy te kezdted a személyeskedést! Pont úgy viselkedsz, mint egy óvodás, akkor is az enyém az utolsó szó és semmi téma, csak hülye vagy és kész! Miért kelljen a témához szólnom, ha csak engem szapulsz a véleményedért. Nem is értem, hogy baloldali beállítottságú ember létedre, hogy lehetsz ennyire félkegyelmű! Ahogy elnézem, itt rajtad kívül mindenki abnormális, hisz igen kevesen osztják a véleményed. Ember ismeretből nagyon levizsgáztál. Én itt a veled folytatott disputát lezártnak tekintem, hisz értelmetlen dolog. Legyen szép napod!
teuton
@karma1: Na te legalabb tudsz olvasni, de az agyatlan mocskolodokat ez nem zavarja. Persze meg annak sem tudnak utananezni, mi is az a JF (Junge Freiheit)? A nemet neonaci part szennylapja. Az alkotmnaybirosag csak azert nem tiltotta be öket, mert olyan keves a tamogatottsaguk, ezert azt mondtak, egy demokracia elefantja elirja a bolha csipeset...
teuton
@lópicigáspár: Mondd, a hosszu lere eresztett ujabb szemelyeskedesedböl hany betü volt a temahoz valo ertelmes hsz? Ja, semmi, mert fogalmad sincs pl. arrol, milyen nemzetközi törvenyek es rendeleletk vannak, mi alla menekültjogi chartaban, stb. Miert nem rögtön a barataidhoz megy a Pasti Sracokhoz, Riposthoz vagy hasonlo szennyoldalakra? Ott kocsmai modon megtargyalhatjatok egymast közt a frusztraciotokat 50es IQ-szinten, igy a többi ember meg van kimelve a hülyesegeitektöl...
karma1
@Eladott Ország: 17.19-re: Nem tudom, hogy honnan veszed , hogy a svedeknel lassan mar haborus helyzet van, nekunk vannak echte sved barataink - raadasul abbol a retegbol, akiknek VAN mit veszteniuk, ha a menekultek forcliznak oket , - es mi is voltunk Svedorszagban es Finnorszagban: abszolute nem problema a menekult kerdes. Ertsetek mar meg, hogy a menekultkerdes csak nekunk, magyaroknak problema, mert nem kezeljuk a kerdest, hanem politikai celokra hasznaljuk fel, jobban mondva a fide$$ hasznalja fel partpolitikai celokra a menekultkerdest. Megfelemliti, sakkban tartja, kulonleges veszhelyzetbe szoritja a magyarokat csak azert a csuti vizilo, mert az o SZEMELYES PARTERDEKEI igy kivanjak meg! Ahol magaval a problemaval foglalkoznak, ott azt meg is oldjak. Sajnalom, hogy a magyarokhoz ez a mocsok jut el, mert mar nincs hiteles magyar media, ahol egy szaros szijjaspetya kijelentheti ANgliarol, Svedorszagrol, Belgiumrol, hogy tele van mar "no go " zonakkal (amit az emlitett allamok erosen cafolnak, mert valoban nincsenek), es ennek mar nem ad ugyanakkora teret a magyar media.
karma1
@Eladott Ország: Ha en mondjuk otthon piasan osszetorom magam, es masnap elmegyek az orvoshoz azzal, hogy a sebesuleseim abbol szarmaznak, hogy a ferjem - nem tom miert, de - mocskosul osszevert tegnap, es az orvos latleletet vesz rola, akkor referalni fog a rendorsegnek, hogy jojjenek ki hozzank, es vigyek el a ferjemet, mert osszeverte azt a szegeny asszonyt (engem), pedig ez nem is igaz.
Minden csak kommunikacio kerdese: lehet, hogy eppen haromszor leestek a keritesrol maszas kozben, es onnan vannak a serulesek (azok a pont-sebek a pasi combjan pont ugy neznek ki, mintha szogesdrot tepte volna ki a bort), a szemen nem is ertem, mit mutogatnak, lehet az egyszeru kotohartyagyulladas miatti pirossag, sehol egy felszakadt seb, es meg sorolhatnam. Egyik sem egyertelmu seb, ami veresbol szarmazik.
Eladott Ország
@karma1: www.hirado.hu/2017/02/23/migransok-miatt-szigoritanak-ismet-a-svedek-es-a-nemetek/
Svédországban és Olaszországban is gyújtogattak és fosztogattak a feldühödött migránsok, a németek pedig már a mobiljaikat is ellenőrzik, annyian hazudnak származásukról.
hvg.hu/vilag/2013052_Zavargasok_Stockholmban_vandalok_Malmoben
"A stockholmiak nagy része komoly félelemben él a történtek óta, itt nagyon szokatlan az ilyesmi, 200 éve nem volt háború, se felkelés az országban" – magyarázza a Stockholmban élő Kenderesi János a hvg.hu-nak.
karma1
@Eladott Ország: Nem vitatkozom, mert tudom, mit lattam a sajat szememmel, es mit mondanak a barataink, akikkel rendszeresen beszelunk Svedorszagban, Finnorszagban. Nekem valahogy a sajat tapasztalat tobbet er...
Tele van afrikai feketekkel, rengeteg az eszt es orosz menekult - ez utobbiak a legtobben utcai zeneszek, jol oltozottek, apoltak -, kinaiak, koreaiak, es nagyon sok arab is van koztuk. Egyetlenegy rendort sem lattam az utcan, sem terrorelharito kommandost, Stockholmban, Uppsalaban voltam Svedorszagban, meg minden nap mentunk valamerre kirandulni autoval. Videken ugyanez a tapasztalatom volt.
www.economist.com/blogs/charlemagne/2013/05/swedens-riots, itt talaltam egy eredeti cikket, es ha ezt valaki vegigolvassa, akkor nem azt irja a magyar ujsag, amit ez az eredeti cikk. Valoban ir a 69 eves pasirol, de azt is leirja , hogy NEM a friss emigransok kozul kerultek ki a rendbontok, hanem olyan fiatalokbol, akik csak egy okot kerestek a bunozesre, es tulnyomo reszuk priuszos. Ezek az elovarosok mind 20 eve vagy regebben betelepult immigransok lakohelyei. Azt is elfelejtette a HVG lehozni, hogy hany embernek adott befogadast Svedorszag, mert akkor mindjart megkerdeznek orbant, mit agal 1294 ideiglenesen befogadando migrans miatt? A 9.6 millio lakossag 14 %-a kulfoldi emigrans. Ti mit mondotok el otthon? Van kozel ugyanennyi lakosra 14 ezer letelepedesi kotvenyes, talan meg 5000 egyeb nemreg betelepult bevandorlo, es slussz. Ez kb. 20 000 ember osszevissza.
Szoval nem olyan fekete a magyar helyzet, orban csak megprobalja felturbozni, hogy nagyobb legyen az o szerepe az orszag megvedeseben a "migrancsok"-tol...
Eladott Ország
A baj az özönvízszerű migráns áramlással van, aminek nincs határa. Értelemszerűen mindennek van egy befogadóképessége. Az egy másik dolog, hogy vannak köztük képzettek, vagy hajlandóak beilleszkedni tanulni, de nem ez a jellemző. A szolidaritás a keresztényi szeretet sem konvergálhat a végtelenbe, nem lehet befogadni Afrikát és Ázsiát Európába. A tervezett migránselosztás megvalósulása esetén ide senki sem jönne a jövedelem szempontjából sem, nem beszélve, hogy kimazsoláznák őket kit küldjenek ide. Kettős mérce. Nekünk meg külön határrendészetet kellene fenntartani, hogy az ide küldött migránsok itt is maradjanak illetve el ne szökjenek.
Eladott Ország
@karma1: A baj az özönvízszerű migráns áramlással van, aminek nincs határa. Értelemszerűen mindennek van egy befogadóképessége. Az egy másik dolog, hogy vannak köztük képzettek, vagy hajlandóak beilleszkedni tanulni, de nem ez a jellemző. A szolidaritás a keresztényi szeretet sem konvergálhat a végtelenbe, nem lehet befogadni Afrikát és Ázsiát Európába. A tervezett migránselosztás megvalósulása esetén ide senki sem jönne a jövedelem szempontjából sem, nem beszélve, hogy kimazsoláznák őket kit küldjenek ide. Kettős mérce. Nekünk meg külön határrendészetet kellene fenntartani, hogy az ide küldött migránsok itt is maradjanak illetve el ne szökjenek.
magyarbakancs
"a törvények mindenkire vonatkoznak, a migránsokra is – ezt nem írhatja felül semmilyen emberi jogi, szépelgő handabanda."
Orbán Viktor mondata.Mert ezek a mondatot határvadász eskütételénél hangzottak el.
Na most ennek tudatában felmerülnek bizonyos kétségek nem?
verőce21
@karma1: Egy darabig még hazudozhatsz "humánusan befogadott migránsokról" és uszíthatsz a nálunk fennálló kormány ellen, de ne felejtsd el mindennek eljön határa.
Talán nem is olyan soká, kilőnek az Észak-Koreaiak Új-Zélandra féltucat neutronbombát - amit Kínától kölcsönkapnak elsejéig -, hogy helyet csináljanak ott betelepülő szinesbőrűeknek. Indiaiaknak, Bangladeshieknek, kínaiaknak, stb. De nem 4,5 millió lakosnak, hanem 45 milliónak. És Ausztráliában is 500 milliónak...
karma1
@Eladott Ország: Nagyon kenyes kerdes ez, az elintezes modja viszont nagyban emberi tenyezoktol fugg: attol, hogy ki hogy all ehhez a kerdeshez. Barhonnan is nezzuk, valoban nem olcso a befogadonak, de lehet talalni egy csomo jo megoldast, ha az ember akar.
En nem hiszek semmifele keritesben, plane nem abban, hogy orban a magyar hatarorokkel pont ugyanugy banik, mint a menekultekkel: mert senkit sem vesz emberszamba. Ha pedig igy probalja meg a kerdest kezelni, abbol csak az lesz, ami jelenleg is van: frusztralt, agyonhajszolt, rosszul taplalt, felkeszuletlen hatarorok a magyar oldalon, ugyanilyen frusztralt, faradt, depresszios menekultek a masik oldalon. Van, ahol tudjak ezt a kerdest kezelni, mert akarnak vele foglalkozni, de Magyarorszagon ebben a pillanatban a magyar is teljesen elhanyagolhato tenyezo, ha nem a fidesz oldalan all.
Ebben a pillanatban nincs megoldas. orbannak ez a legkisebb problemaja: neki sokkal fontosabbm, hogy meszarosnak mar 104 vallalkozasa van a neven, es hogy hogyan szerezze meg a hatalmat 2018 utanra is...
Eladott Ország
@karma1: Sajnos a kerítés kell, mert a migránsok vérszemet kaptak a jobb élet reményében és csak jönnek, jönnek és jönnek. Emlékeztetőül: A marseille-i vereség közben született Szepesi György szállóigéje: „Jönnek a csehszlovákok, jönnek a csehszlovákok! Vagy olyan ez már mint a Lenini permanens forradalom elmélete, 1917. november 7.-én amikor a bolsevikok átvették a hatalmat Péterváron, és a bolsevikok lerohanták a Téli Palotát.
kukac50
Ez köszönhető Orbán gyűlölet kampányának!
gazdag dezső
Érje már meg mindenki azzal,hogy ide kérezkedni lehet szabályok betartásával,és aki valóban menekült azt be engedik.Aki erőszakosan hatol be az országba ,tiltott helyen a kerítést vagy más biztonsági berendezést az megérdemli ellenállása esetén a verést,vagy más bántalmazást!!! Ha kedves bevándorlást szerető,védő emberek lennének ott a határon,és őket dobálnák meg kövekkel ,és testi fenyegetés érné őket,akkor ugye ők sem hagynák csendben a dolgot!! Vagy dobjuk vissza kenyérrel a terroristákat??? Hát az ilyen emberek megérdemelnék hogy együtt éljenek velük! Igaza van annak aki azt írja,hogy Amerikában,de szerintem sok más országba az ilyen betolakodókat lelőhetik!!! Próbálja meg az a kedves bevándorlópárti ,betörni idegen országba legalább egyszer,és akkor megtudhatja,hogy mit kap ott érte!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.