A mindenki ellen harcoló - bátran feláldozva Magyarország jó hírét a világban - Orbán messze nem akkora hős, ha két idős nénike az utcájában sétálgat. Demokráciákban páratlan, hogy békeidőben – mert lássuk be, szerencsére az van nálunk, nem úgy a miniszterelnök fejében – folyamatosan készenléti…

Feltöltő: Városi Kurír
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Bár nem vagyok orvos, de ez gyanús:

obszesszív-kompulzív zavar

hát mit mondjak sok ismerős momentumot találtam

Az index.hu áldozott cikke számol be az University of Cambridge (mondom Cambridge és nem Oxford!!!) vonatkozó kutatásairól.
Az egyébként kényszerbetegségként is ismert pszichiátriai betegség; olyan elmeállapot, amelyben újra és újra jelentkező kellemetlen képzetek vagy gondolatok (kényszergondolatok) mellett állandóan újra jelentkező késztetések vagy cselekedetek (kényszercselekedetek) vannak jelen. Meghatározó jelentőségű, hogy ezek a gondolatok a beteg számára is idegenek, riasztóak, fenyegetőek, a cselekedetek pedig értelmetlenek, de a szorongás csökkentése érdekében muszáj folytatnia azokat.
A betegség sok tünetet igencsak egyértelműen felfedezhető Őfenesége zavart viselkedésében, bár vannak határozott eltérések. Igencsak egyértelmű, hogy a „a beteg tökéletesen tisztában van gondolatai és cselekedetei belső eredetével és abszurditásával, nem veszíti el a kapcsolatot a valósággal” kifejezetten nem tapasztalható sőt. Hasonlóan a „kényszer szülte tevékenység általában nem veszélyes másokra vagy önmagukra, sokszor fel sem tűnik környezetüknek,” sem áll rá!
„This Could Explain Why People With OCD Can't Overcome Their Urges” című cikk szerint az okok között elsősorban „a tanulási folyamatban tört valami hiba, ami miatt az egyedek nem tudják megtanulni” az ok-okozat összefüggések egyes részeit.
Hát mit mondjak bár az apai pofonokból állítólag kapott bőven (egyes források szerint nála nem csak a focilabda-sokk oka a retardációnak), de komoly szerepe van az őt oktatók totál félreértéseinek is! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.