Nincs pénz az előrehozott kiegészítésre, pedig az infláció miatt értéküket vesztik a nyugdíjak. Az év első két hónapjában átlagosan 2,6 százalékos volt az infláció, miközben a nyugdíjakat 1,6 százalékkal emelte a kormány januárban. Mivel az előrejelzések szerint az év egészében 2,4-2,6 százalékos lehet az áremelkedés mértéke, egyre bizonyosabb, hogy a nyugdíjakat korrigálni kell. Erre alapesetben novemberben kerülne sor, de azért megkérdeztük a mai Kormányinfón Lázár Jánost,hogy a kormány hajlandó lenne-e előre hozni a kiegészítést. Lázár elmondta, hogy a kormány a nyugdíkjasokat érintő kérdésekben az idősek érdekképviseletének álláspontját is meg szokta hallgatni. Erre a negyedév végén kerül legközelebb sor. Ott akár elő is hozakodhatna a nyugdíjak ügyével a tanács - vetettük fel, de a miniszter megelőzte ezt, amikor egyértelműen kijelentette, hogy előrehozott nyugdíjkiegészítésre nem lát mozgásteret a 2017-es költségvetésben. Vagyis a nyugdíjasoknak muszáj lesz novemberig várniuk a...

Forrás: mfor.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
444.hu/2016/12/21/milliardokkal-tamogatja-az-allam-meszaros-lorinc-kulfoldi-sportakademiait
Lázár:A nyugdíjasok kénytelenek lesznek novemberig várni. A nyugdíjasok meg kénytelenek lesznek szavazni 2018-ban. A kormány egyik utolsó idei, 1801/2016. számú kormányhatározata : Kap a közösből pénzt mindenki, nem csak a magyar csapatok - összesen 50 milliárd forintot osztott szét az állam sportklubok közt karácsonyra, határon innen és túl. Mocskos szarházi banda.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Eladott Ország
444.hu/2016/12/21/milliardokkal-tamogatja-az-allam-meszaros-lorinc-kulfoldi-sportakademiait
Lázár:A nyugdíjasok kénytelenek lesznek novemberig várni. A nyugdíjasok meg kénytelenek lesznek szavazni 2018-ban. A kormány egyik utolsó idei, 1801/2016. számú kormányhatározata : Kap a közösből pénzt mindenki, nem csak a magyar csapatok - összesen 50 milliárd forintot osztott szét az állam sportklubok közt karácsonyra, határon innen és túl. Mocskos szarházi banda.
szaboria1
Érdekes minden más ökörségre van pénz csak az infláció miatt nem lehet a nyugdíjat kiegészíteni.
RonaGyuri
Tegyük hozzá - túl azon, hogy bevallott és az általános és nem a nyugdíjas-kosár szerinti -, hogy már az ősszel egyértelmű volt, hogy így lesz!
quadrocopter
"...a nyugdíjasokat érintő kérdésekben az idősek érdekképviseletének álláspontját is meg szokta hallgatni."
Ja-ja, csak a bökkenő, hogy az Idősügyi Tanács az utolsó birkáig hordaimádó!

Várható volt, hogy a Böskés "jóság" után, marad a szivatós! Nyugdíjasok, lenne miből okulni!
Zeta
Novemberben , még lehet dobni egy jót az emlékezeten! Aztán januárban újra.
Tudták ez a mostani emeléskor is! Nem ők nélkülöznek.
lampa laz
Persze rohadt tetvesek, nektek sietős, h minél több zunijós pénzt lapátoljatok még a zsebetekbe.
Azt a pár forintot meg kampányfogásnak tartjátok vissza tőlünk, h a banga nyugdíjas támogatóitokat meg tudjátok tartani, mert a többi már úgy sem hisz a mocskos hazugságaitokban.
Veleda
Novemberig még elhalálozik 30-40 ezer nyugdíjas, azokat már nem érinti.
kemeati
@Veleda: Hát ez az ilyen számokkal dolgoznak közben gázszerelő napi 600 millát keres!
Veleda
@kemeati: Így van, vérlázító, ahogyan ez a kormány a nyugdíjasokkal (el)bánik. Minden szarra van pénz, minden ökörségre milliárdok vannak, csak nemzet nyugdíjasait hagyják nyomorogni
Eladott Ország
kolozsvaros.com/2016/12/08/mindenkinek-meg-lehet-ezt-koszonni-kedves-imrene-csak-orban-viktornak-nem/
Dermedten bámulom a Migránstévét és már tudom, ki a felelős azért, hogy ez az ország ilyen,
amilyen. Kusovszky Imréné ténsasszony elment a fodrászhoz – valami nagyon szépet csinálj,
Marikám, Orbán Viktor miniszterelnök úrral van találkozóm – onnan elugrott a kozmetikushoz
egy laza arcmasszázsra, szemöldökfestésre, gyantáztatta a bajuszkát, felrántotta a magassarkú csizmát, ájult örömmel hallgatta a drága miniszterelnök urat. Csak pár perc, kötelező megnézni! Újabb fodrász ­kozmetikus és irány a tévéstúdió, hogy felidegesítsen egy egész országot. De az őrületig. Imréné végtelenül el van ájulva, hogy ott ülhet az Idősek Tanácsában, aminek az elnöke az Orbán nevű ember. Imréné nem most kezdte a szakmát, ahogy nézem. Régi harcostárs, gyanítom, pont ennyire rajongott Kádárért, mint most Orbánért. Csak akkor még ifjú szerelmes volt, most meg nem annyira. És lehet az
ájulásig boldognak lenni a 0,9 helyett 1,6 százalékos nyugdíjemeléstől és lehet párás szemmel tapsikolni az utalványnak, boldogan és mély szerelemmel trappolni az urnákhoz (nem ahhoz, hanem a szavazóhoz) és ikszelni kegyetlenül a Fideszre, mert Orbán Viktor ennyire kibaszottul jó ember, hogy az valami beszarás. Az ilyen Imrénék tartják hatalomban a világtörténelem legkorruptabb kormányát, örvendeznek a más nevében az alamizsnának és elfúló hangon nyögdécselnek a gyönyörtől, amiért a drága miniszterelnök úr rájuk vetette szeme sugarát. A sunyi tróger rókavigyorú Lázár, az ilyen Idősügyi Tanácstagok véleményére kíváncsi mi nem.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.