A képet csütörtökön osztották meg Facebookon – szúrta ki a vezess.hu. A feltöltő állítása szerint az Üllő út 130-nál történt a mérés, és mikor elkezdett fotózni, a rendőr kérdőre vonta, hogy “Maga miért fotózgat itt?”.

Sunyi módszerrel mérik a sebességet Budapesten – fotó

Sokan kiakadtak a kép láttán, ugyanis a rendőrség folyamatosan azt kommunikálja, hogy – bár semmilyen szabály nem tiltja - lehetőleg csak jól látható helyeken végeznek ilyen tevékenységet.

53 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Peller Anikó
Lehetőleg.

De ez itt egy nem lehető eset volt.
vladimir putin
az ott en vagyok, ебать!
kis fizjeteskijegeszityes.
Fotyost letyartoztanyi!
human
És? Be kell tartani a sebességhatárt és kész.
nemkati
@human: Sose értettem, miért azzal van baj, hogy hol mérnek, miért mérnek, hogyan mérnek? Lehet probléma azzal, hogy valahol egy sebességkorlátozás nem logikus, nem ésszerű, de ha már van, akkor be kell tartani. Ha meg az autós kifogásolja a sebességhatárt, akkor forduljon a hatósághoz a kérdésével. Majd biztos kap is rá egy magyarázatot, amit feldughat. Ezzel nem tudom, mit lehet kezdeni.
quadrocopter
-“Maga miért fotózgat itt?”.
- Óóóóó... csak a sunyi hülyéket fotózom!
Béla333
Ezek a fontos dolgok, meg a sípok elkobzása!
Közben szétlopják az országot, de ez a rendőrségnek/ügyészségnek nem számít!
nemkati
@human: na megtaláltam. :)

Ja, és még valami. Rendszeresen járok át Pestről Budára (és persze vissza is) az Árpád hídon a Szentendrei út felé vezető felüljárón. A felüljáróig 70 km-es korlátozás van, de a felüljárón, ami 90 fokban kanyarodik, először egy 60-as, középtájon meg 50-es tábla van. Két sáv van, én a belsőben megyek, mert később balra fogok kanyarodni. Ha be próbálom tartani a határt, akkor a se@@embe jönnek, vagy jobbról leelőznek. Én se nem szeretnék egy esős napon elszállni a felüljáróról, se nem szeretnék büntetést kapni. De ez a mögöttem jövőket legtöbbször egyáltalán nem érdekli.

Ugyanez van az M3-ason befelé a Szőnyi úti BVSC stadion előtt. Itt a 80-as korlát először 70-re, majd a felüljáró előtt 50-re csökken. A stadion előtt ráadásul szoktak fotózni. És azt látom, hogy a sebességkorlátozás egy csomó autósra mintha nem vonatkozna, még fel is háborodnak, ha csak megpróbálom megközelíteni a sebességhatárt.
Borsodi
Még véletlenül se vegyük észre,hagy fizessen a csóró Magyar üssük ahol érjük,minél több pénzt elvenni tőlünk,érezzük,hogy kiszolgáltatottak vagyunk.Bezzeg a biztonságunk senkit se érdekel az nem hozza a pénzt.Ózdon a panelház teraszáról mérték az autósokat a piacra vezető úton.
papa.49
Arra lennék kíváncsi hány román rendszámú jármű vezetőjétől hajtották már be a gyorshajtásért a díjat, szerintem egytől se!!!
valaki
Javaslom a következő KRESZ-tábla bevezetését:
FIGYELEM: Az út következő szakaszán RADARMÉRÉS!
Ezt minden esetben kötelezöen ki kell helyezni a mérési pont előtt (pl.) 500 méterre.
A mérési pont után pedig:
SZABAD A GAZDA!
wpym
Ez azokat erinti, akik nem tartjak be a sebesseg korlatozast. Ok mire fel pampognak? Mintha a tetten ert betoro beperelne a rendorseget...
Ha az autos nem lepi at az eloirt sebesseget, akkor nincs mitol tartania. Akkor meg nem teljesen mindegy, hogy hogyan es honnan mernek?
aremy
azért valljátok be autósok hogy ti mindig siettek!
Csizmás Kond
...na de kérem, aki nem tartja be az előírt sebességet azt miért bűn elkapni ?
...milyen mentalitás az hogy mindig a bűnözőt pártoljuk a rend ellen ?
Qqberci
@Csizmás Kond: A sebességmérés célja a sebességhatárok betartásának kikényszerítése és ezáltal a baleseti veszély csökkentése. Ha a gyorshajtásról két hónap múlva kapok egy csekket, az nem csökkenti a balesetveszélyt, ellenben ha látom a zsandárt, hogy már, akkor leveszem a lábam a gázról és csökken a balesetveszély...
Aki Én
@Qqberci: de legalabb legkozelebb meggondolod es nem keszulsz fel az adott 100 meterre. Nem csak a meresnel kell normalisan kozkekedni.
A biztonsag szempontjabol jol van ez igy. Miert legyen buntetlen masok veszelyeztetese?
Aki Én
Az nem sunyi aki masokat veszelyeztet? Hany csalad pusztult mar a gyorshajtas miatt?
Csizmás Kond
@Qqberci: ...ha kétnaponként kapsz egy csekket az nagyban fogja csökkenteni a gyorshajtói ambíciódat.
Peller Anikó
@Csizmás Kond: a rend ellen vazze?

Ha ezek a retkek hoznak törvényt, hogy mindenhol csak 5 -tel (= öttel) szabad menni, akkor az lesz a rend. Betartanád?

Képesek rá, hiszen bármilyen disznóságra képesek. Behajtás az egész, sima lehúzás.

Ugyanis nem azokat büntetik akik balesetet okoznak, hanem a többieket. Aki balesetet okoz annak fizet a biztosító és mászik tovább.
Dizel
@Peller Anikó: Na itt van az igazság! Patkány dolog, amit művel a rendőrség. Nem a pitiáner dolgokat kellene hajtóvadászattal üldözni, hanem a gazdag köcsögöket, akik mindent megengednek maguknak a forgalomban mindenféle szabállyal szemben. Na meg az ámokfutókat. Vagy a gazdag köcsög ámokfutókat. Egy piti gyorshajtást levadászni a sunyibbnál is sunyi módon SZÁNALMAS. És bocsánatot kérek azoktól, akik ebben az esetben a rendőrséget pártolják, de tudatlanok. Jó esetben csak jóhiszeműen tapasztalatlanok.
papa.49
@Dizel: Igazad van engem megbüntettek Szentes külterületén ahol kb. 500 méteren keresztül lakott területnek minősül, mert kirakták a ,,fás táblát,, a rendőr meg beállt a parkoló autók közzé, és onnan hátulról kapott le 72 km rel... Se gyalogátkelő, se semmi más, sőt még lakóépületek sincsenek ott, csak egy tüzéptelep, meg egy gépudvar, 30 misi bánta...De kíváncsi lennék ugyanott hány román kamiont fotóztak le mert az út a 45 főút szentesi szakasza, és előszeretettel használják az utat ők is, gondolom egyet sem...
Na mindegy gyorsabban mentem, mint lehetett volna, tehát jogos a bünti, csak a módszer aljas...
qxy
Én egyszer ilyet láttam és a szomszédból elkértem a szemetes kukát és mint egy sedre tiszta mániás behúztam a szemetest úgy hogy feldőlt és " véletlen rá léptem" Majd lebasztam a rendőröket.ki a faszom tette ezt a szart ide hogy ennyi esze van a gyökérnek hogy bassstb stb Nem tudom miért, de nem is szóltak egy szót sem.csak vakarták a fejüket.
wpym
Szamomra az a furcsa, hogy ha kepesek erre, akkor miert kell az orszagos ellenorzeseket allando jelleggel bejelenteni???
simmering73
Sunyi dolog nem vitatom. De sunyik az autósok is. Csak addig van foganatja a kresz szabályoknak, míg rendőrt látnak. Tisztelet az egyre fogyó kivételnek. Mivel én betartom a sebességhatárokat felőlem úgy sunyiskodnak ott, ahogy akarnak.
Dizel
@simmering73: Megint azt mondom (írom), amit fentebb. Nem kellene ilyen pitiáner alacsony szintre lesüllyedni a rendőrségnek, mert az tekintélyromboló hatású. Meg már amúgy is ott van. Jobb helyeken (Ausztria) ahol indokolatlan a sebesség korlátozása, ott följebb engedik a határt, kvázi papa.49 nem futott volna bele egy ilyen büntetésbe, mert az út eleve alkalmas 15-20 km/h-val magasabb sebességgel való "ámokfutásra". Én is jártam így pár éve Siófok túlsó bevezető szakaszán hajnali fél 4-kor, olyan 2x2 sávos szakaszon, ahol a járda 8 méterrel az úttest mellett fekszik elszeparálva, és még a közvilágítás sem működött a terület kihaltsága miatt. Szóval akárki akármennyire is védi a rendőrséget, akkor is parasztok. És ez azért van, mert kiváló kormányunk gazdálkodó szervezetté tette őket, így senkit nem érdekel a rendfenntartás, csak a bevétel. Azt pedig a leggusztustalanabb módon, a könnyen elkapható, pitiáner "bűnözőktől" a legkönnyebb beszedni.
Csizmás Kond
@Peller Anikó: A törvény az törvény...mindenkinek. Aki nem tartja be azt büntetni kell. Ha a törvény öt km sebességet ír elő akkor mindenki azzal halad...és nem úgy ahogy akar...amúgy a rajtam függene a belvárosokból kitiltatnék minden magánjárművet.
Qqberci
@Csizmás Kond: Nem, akkor fogok venni egy laser-detektort... De az adott, elkövetett gyorshajtás veszélyességét sem a csekk, sem a detektor nem fogja csökkenteni...
Qqberci
@Csizmás Kond: "a belvárosokból kitiltatnék minden magánjárművet."

Miért csak a magánjárműveket? Az "egyenlőbbek" - TaplóPista, gOrbán, JLézerJankó miért mehetne be?

Egyébként a bicikli is magánjármű...
Csizmás Kond
@Qqberci: Tudod nekem az a meggyőződésem, hogy a közszállítás épp elég hatékony hogy mindenki odaérjen ahová akar...
...ja és csak a belsőégésű motorokra gondoltam...azok szennyezik az amúgy is nagyonpiszkos levegőt...és a bicikliseknek kétméterenként fekvőrendőrt...:)
Eladott Ország
Biztos a penészes zsemléhez gyűjtik a pénzt a határrendészetnek, vagy a TEK-nek a wellness hotelre. Sok kicsi sokra megy.
Dizel
@Csizmás Kond: Kond! Te ugye sosem voltál gépjármű tulajdonos? Esetleg kerékpáros vagy? De mindenképpen belvárosi? Figyelj! Magyarország arról szól, hogy átgondolatlanul hozott intézkedéseket, törvényeket alkotnak, ami vagy betarthatatlan, vagy ésszerűtlen betartani azokat. Például temérdek helyen a sebességhatárok korlátozása. Vagy mint a belvárosban való közlekedés. Ha az M0-ra, az ELKERÜLŐ útra díjat kell fizetni, akkor Te miről beszélsz? És ne nyissunk vitát az összegről, mert nem arról van szó, hanem az elvről! Ha a Metro végállomásokon megfefelő férőhelyes P+R parkoló lenne (és nem fizető, mert újabban fogalomzavarból már Ilyen is van), akkor az a sok marha -mint amilyen én is vagyok- ott hagyná az autóját a francba. És ott is hagyom, de elég bonyolult nem fizető helyet találni. Sőt elfogy a szintén elmétlen Fővárosi Közgyűlés által hozott rendeletek miatt. Vagy mert valamelyik csókos új parkolási társágot akar, mert nem elég még neki a sok millió. Ha viszont ezért is fizetni kell, akkor bemegyek autóval, mert egy fél napos parkolás, meg a vonaljegyek ára többe kerül, és akkor kínlódjon a franc! Ha szerencsém van még időben is jobban jövök ki autóval. Nem az a megoldás, amit Te és sokan mások egy csettintéssel kitaláltok. Sokkal összetettebb problémák ezek. És a dugódíjjal is egyet fogok érteni, ha meglesznek hozzá a feltételek. Addig viszont kussoljon, aki be akarja vezetni, mert előtte még lenne tennivalója gazdagon a feltételek megteremtésével!
Peller Anikó
@kond: 16:33, húha, tán az összes rendőrt le akarod lőni? Akkor sem futná ki kétméterenként.

Azt írod mindenkinek törvény az a szar amit a kedvenceid saját (!!!) kényükre kedvükre naponta találnak ki a nyakunkra, ja. Ha valami nem tetszik nekik (vagy csak neki, őfőméltóságának) akkor írnak egy másikat.

Csak egy példát mondok, az alkotmányba tették, hogy ne lehessen 2 milliónál több a fizetése senkinek a közszférában. Jó, akkor a többit ellopjuk. Tehát lopni akár ezerszer annyit lehet (nekik) mert az nincs törvényben szabályozva, hogy mennyit lehet lopni.
Csizmás Kond
@Dizel: ...és most próbálj meg úgy gondolkodni, hogy fizetni kell mindenért...azért is ha otthagyod az autódat és azért is ha metróval jársz...és betartod a törvényt...és ne mást okolj a káoszért hanem magadat és azokat a hozzád hasonlókat akik nem képesek megérteni mindezt.
Csizmás Kond
@Peller Anikó: ...kedvencek...neked soha senki nem volt kedvenced ?...vagy ha volt nem hoztak törvényt...béna hozzáállás.
A törvény amúgy a közös kedvencek alkotják...nem a söndör...
...ja és fizetés...most akkor mi is a téma ?
Dizel
@Csizmás Kond: Kedves Kond! Úgy látom, az egész gondolatmenetet nem érted. Én igyekszem betartani a törvényt és a szabályokat. Legalábbis a legfontosabbakat maradéktalanul, az ésszerűtleneket pedig ésszerűen. A radikális gondolkodásoddal van a baj. Nem tudsz "3D-ben" gondolkodni. Levezettem, hogy miért nem megyek tömegközlekedéssel, ha nem azzal megyek. Mit nem értettél belőle? Ha feltételezzük, hogy minden pénzbe kerül -ahogy Te mondod- akkor autóval megyek, mert az kényelmesebb. Ennyi. Vagy Te mazohista vagy, vagy esetleg egy hülye (bocsánat, nem sértésnek szánom), hogy a drágább és a kényelmetlenebb alternatívákat választod?
Csizmás Kond
@Dizel: ...igyekeztem a témával kapcsolatban maradni...szóval nem az a lényeg neked mi a kényelmesebb hanem egészen más...
itt arról van szó hogy a söndör miért mér be elbújva...maradjunk ennél ha lehet
Szókrakész
@Perwool: Ebben az esetben inkább
bujkálunk és mérünk.
Dizel
@Csizmás Kond: Nagy igazság. Az guctucstalany. Csak a téma közben megnyílt. És látod, megint nem "3D-ben" gondolkodsz! Nem rólam van szó, hanem a magam példáján érzékeltettem valamit. Amit próbálj meg átültetni bármire! Pédáú veszel a közelebbi boltban drága, tegnapi kenyeret, vagy elmész friss, olcsóbb és ráadásul jobb minőségű kenyérért a távolabbiba? Ha azt válaszolod, hogy a tegnapi drágát választod, akkor tényleg hülye vagy! (Nem csak példálózásból)
Csizmás Kond
@Dizel: ...mongyuk a kenyeret mindig ugyanott veszem...
csa-csa
na jó! mondjuk ha előre tudják, nem mernek szabálytalankodni! de csak azért!
Perwool
@Szókrakész: @Dizel: @Csizmás Kond: + többi férfi olvasótársak!!
Ehhez mit szóltok???
kepkezelo.com/images/jz35dpcjlr6yl23z4635.jpg
Dizel
@Perwool: Ez is jó valamire. De ezeket is ésszerűen kellene elhelyezni. Az pedig itt nem megy.
Perwool
@Dizel: Itt semmi nem megy úgy ahogy kellene.Az amúgy is drágán (3X) áron szarul megépített utakon, ha kátyú keletkezik, kitesznek egy sebességkorlátozó táblát, és ezzel meg is van oldva a "javítás". Vagy a javítást fagyban esőben csinálják. Vagy az útjavítás után kinn felejtett táblák.
Óriási bajok vannak (legalább is Szolnok és környéke) a felező és záró vonalak felfestésével. Sok helyen szinte láthatatlan, ami sötétben, ködben balesetveszély forrás.
papa.49
@Perwool: Kösz ilyet látni, biztos a lassítás, bár Anya néha morcos lesz érte de van amelyik még azt ia megéri...Az utak meg kritikán aluliak, vegyük pl. a 32. főutat, amit állítólag felújítottak, igen Szolnoktól Újszászig, megy Jászfényszarutól Hatvanig a közte lévő kb. 60 km. meg úgy maradt ahogy volt...A 44.főút is szakaszokban felújítva, de végül is az is igen szar állapotban van...De nem kell messzire menni Szolnoktól ott a 4 főút, ami az ország délkeleti része felé viszi a forgalmat, vagy a 442. ami nem a 40-50 tonnás kamionokra lett készítve...De mit várunk ettől a ,,hozzánemértő kormánytól,, amikor a matricás rendszert még a városok elkerülőire is bevezette!!!
Perwool
@papa.49: 8:37.
A 442-ről, ha Bpest felé fordulsz a besoroló út szlalompálya! Hetekig forgalom korlátozás volt, mert beépítették az említett szakasz után 50 méterre a súlymérőt az útba. De előtte már nem tudták az aszfaltot megcsinálni!!! De ez egy igazi "gyöngyszem!!!"
videk.ma/2017/02/09/31697/
qxy
az biztos hogy kurva egy szabályok vannak . Az autópályán, régebben kapuk voltak ugye és ott kellett fizetni. én már akkor kint éltem és dolgoztam . jöttünk haza, el fogadták az Eurót, de,,?? csak papírt az aprót nem. és a legalacsonyabb árfolyamon adtak vissza forintba.Az meg egy ötvenes, vagy százasnál kissé szar ugye? Amikor reklamáltam , azt mondták, az apró azért nem jó mert ," NEMEURÓÓÓÓ" akkor én kiszálltam és le basztam őket hogy bent sincs az euró de már gyalázzák is? Tudja mit kapott a Magyar boltos ha a fillért nem fogadta el? tudja mi az a forint gyalázás? Ki maga és ki a főnöke? és ki az a barom aki kinevezte? Najött egy Madár fejű Lajcsika aki büszkén kijelentette hogy Ééén vagyok a főőőnök. Végig néztem, lentről felfelé,( vagy öt másodperc, mert akkora állat volt) és azt mondtam. Ja, értem. meg veregedtem a vállát és ott hagytam őket. Kurva szabályok, kurva törvények és kurva emberek akiknek meg minden szabad.
Dizel
@Perwool: A keleti országrész tragikus, a Tiszán megjelölt kompos átkelőhelyek szánalmasak. Botrány az egész. A terelővonalak meg egyenesen felháborítóak. A legjobb az, amikor megváltoztatják a nyomvonalat, és a régi terelő- és záróvonalakat lefestik feketére, az újak meg értelemszerűen újak. Na most esőben és szembe sütő nap esetén teljesen egyformán csillog az összes. Olyan, mint a pályaudvarok előtt a rendező vágányok. Közlekeggyéköcccsőőőőőg! Aztán majd megbüntetünk, mert ámokfutó módjára átlépted a sebességhatárt 18 km/h-val ott, ahol egyébként meg kellene engedni a 20-szal többet. Kéne már egy új stadion valahova!
Dizel
@qxy: Azért a kukás manőveredet szívesen végignéztem volna.
Designer
Ejnye-bejnye! Kerékpáros a járdán!!!
qxy
@Dizel: Az sem volt semmi amikor még a városban nem kellett kismotorra bukósisak és Szegeden a lámpánál, babettával állok a pirosnál, mellettem a nagy rendőr kocsi, ( nyár) benne két suhanc meg egy suhancka, és kiszól at egyik suhanc.- hé öcsi. nem kellene fel tenni a bukósisakot? kb. harminc évvel fiatalabb volt a rend őre. és gúnyosan mosolygott és a suhanckára nézett. Én meg. ,- Neked sem ártana bekapcsolni az övet köcsög. vagy így jobban teccel a csajodnak barom arc?
Egyböl kinyílt a szeme, Húzodjon már le de nagyon gyorsan. .- Én meg, épp mondani akartam mert azért mert te rendőr vagy nem beszélhetsz így egy más szabályosan közlekedővel te és aki nem tartja be a szabályokat és én kérem az igazolványotokat és szeretném ha a parancsnokságon egy óra múlva ott legyetek mivel én jelentelek fel benneteket " Öcsi"akkor most be lehet szállni, be kapcsolni az övet, és irány a nagy körút. Nem tudták hogy horgásztársak vagyunk a nagy főnökkel, és kurvára lebaszattam őket.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.