Nagyobb médiaérdeklődést váltott ki, hogy 2017. február 25-én a Momentum Egyesület „Komáromban a Momentum” című rendezvényén Radics Gábor, a Komárom Város Polgármesteri Hivatalának önkormányzati főtanácsadója fényképfelvételeket készített a politikai rendezvény résztvevőiről. A Momentum Mozgalomnak ez nem tetszett, feljelentést is tett az ügyben. A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz (NAIH) is beérkezett egy állampolgári beadvány, amiből ugyancsak kiderül, hogy Radics Gábor úgy készített felvételeket a rendezvényen részt vevő személyekről, hogy az egyes asztaloknál ülő személyeket több szögből lefényképezte a mobiltelefonjával. A NAIH elnöke az állásfoglalásában elítéli azokat a törekvéseket, amelyek arra irányulnak, hogy a különleges adatok jogellenes kezelésével eltántorítsák az állampolgárokat - a jogállam és a demokrácia alapköveként meghatározott - véleménynyilvánítás szabadságának gyakorlásától.

Feltöltő: jogalappal
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
Na, Radics-birka, csücsöríthetsz a cumihoz! Mert aki "tanácsadó"(?)-ként nem ismeri a személyiségi jogokhoz fűződő szabályokat, azt alaposan le kell cumiztatni a "Csak a szépre emlékezem..." projekt keretében!
RonaGyuri
@quadrocopter: egy baj van, hiába mondja még ez a harmadrangú ócska pártkatona is, hogy jogsértő, a nép az isten adta nép, mely ... erre nem ugrik, marad a mocskos sorosozás mert azt szeretik! =))
quadrocopter
@RonaGyuri: A mocskos sorosozár csak birkaigény, szellemi színvonalunknak megfelelően!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.