Egy egészen furcsa ügyben folytat eljárást a Pécsi Járásbíróság. 2015. május 23-án egy kémtollat rejtett nevelt gyermeke hátizsákjába egy rendőr, hogy lehallgassa a gyermek nagyszülőkkel és igazi apjával folytatott beszélgetéseit – írja a Bors.

Miután a tollat a táskába rejtette, feleségével együtt gyermekét az apai nagyszüleihez vitte kocsival, kapcsolattartás céljából.

A nagyszülők a hátizsákban megtalálták az eszközt és feljelentést tettek. A rendőr pénteken áll bíróság elé.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Mobil123
Mi van ha a gyereket folyamatosan hangolják a nagyszülök és az apuka a nevelőapa és az anya ellen , de ezt nehéz bizonyítani . Viszont a gyerek lelkileg egy életre nyomorék lesz így. Nem beszélve arról hogy az hagyjam hogy amikor haza megy egy ilyen látogatás után és hihetetlen agresszív stílusban beszél otthon de mivel teljesen tehetetlen a gyerek az érzéseinek kibogozásában elkezdi magát pl. vagdosni.
Kemény dolgok ezek amit aki nincs benne elképzelni sem tudja milyen.
Csizmás Kond
...tehát adott egy kémtoll ami a táskában van...és a nagyszülők...
...azok honnan tudták milyen toll ?
papa.49
A teljesség igénye nélkül, lehet hogy ,,szakmabeliek,,...
quadrocopter
@Csizmás Kond: Tele van a net ilyen tollak kínálatával, Ázsia centerben 1.700 HUF, magyar kereskedőnél ugyanaz 4.000 - 12.000 HUF, 16 Gb-.os micro SD kártyára rögzít, akár 1 - 1.5 órás felvételt, készít fényképet is, de hangfelvételt is, ha arra állítják át.

A tetején lévő nyomógombbal lehet vezérelni, egy hibája van, hogy a hátoldala felvételkor villog, ezért kibökhető de ha leragasztják szig.szalaggal a visszajelző ledet., akkor abszolút észrevehetetlen.A rögzítő csipesz fölött van egy digit.kamera lencse. Kb. 5-8 m. távoságig vesz videőt/képet tűrhető élességgel, kivehető részletekkel, a hangfelvétel is néhány m.-en belül értékelhető. Lehet vele normálisan írni, de mivel csak egy kb. negyed betét van benne, folyamatos írás esetén elég gyorsan kifogy a betét.

Okos kis szerkezet, de főleg hasznos.

Egyébként ha a rendőr tudja igazolni, hogy nyomós okból, jogos magánérdekből használta a rögzítőt, akkor nem követett el semmilyen jogsértést, úgy tűnik, nem volt kellően nyomós oka/indoka. ( büntető döntvénytár)
Csizmás Kond
@quadrocopter: Én azt megértem csak azt nem, hogy honnan vették észre...hacsak nem tudatosan keresték...
quadrocopter
@Csizmás Kond: Kissé vastagabb, mint a szokványos golyóstollak, ha szétcsavarják, akkor látható a töltőhely mini USB nyílása.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.