Harmincezer forintért hajlandó csak elárulni a Nemzetgazdasági Minisztérium, hogy Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke még miniszterként kivel és hova utazgatott közpénzen.

Matolcsy György jegybankelnökként legtöbbször barátnőjével, Vajda Zitával utazott külföldi útjaira. Voltak például Párizsban, Londonban, Isztambulban, Bázelben és Frankfurtban is – hangzott el az RTL Klub Híradójában.

Az RTL megpróbálta megtudni, hogy Matolcsy még nemzetgazdasági miniszterként kivel járt külföldi útjain, mivel ekkor még Vajda Zita is alatta dolgozott a tárcánál.

Az RTL adatigénylésére azonban a minisztérium úgy válaszolt, hogy az pénzbe kerül. 

A Transparency International szerint az, hogy egy alapvető jog teljesítéséért pénzt kérnek az állami intézmények, az pont nem a jó és szolgáltató állam példáját támasztja alá. A pénzkéréssel csupán el akarják riasztani az embereket az adatigényléstől.

2015-ig egyébként ingyen lehetett közérdekű adatokat kikérni, ebben az évben azonban a Fidesz szigorított a törvényen.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
Ebben a tárgyban is volt nemzethy konzultésön, gecik?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Grafix69
@human: Hihetetlen , már sokat gondolkodtam rajt , hogy ebben az országban csak ezekből lehet válogatni , már mint ilyen a felhozatal , tiszta gyökér mind , nem tudom elképzelni ,hogy van olyan ember aki szerint ez meg a barátai normálisak .
karma1
Eleg repedtsarku lehet Zitacska, ha mar 30 ezerert kiadja rola kuszaszem az adatokat,...:o)))) Egy onerzetes luxuskurva is tobbet kerne egy 3 napos kulfoldi utert,... (Szerintem az mar millas tetel lenne a kejholgynel... kuszaszem meg a sajat baratnojet se becsuli...Vagy csak a csuti Maradona tiltotta meg neki, hogy tobbert adjon infot?)
Eladott Ország
Jó, ha tudjuk: a kormányfő nem beszél a levegőbe, akkor sem, ha „az Európán kívül is van élet”, meg a „parlament ellenzék nélkül is működik” ( ezt már Rákosi is tudta ) megvalósítása éveket vesz igénybe. Csak tessék emlékezni, hányszor említette a parlamentet lesajnálóan, az ellenzéket, mint „kerékkötőt”, a politikát, a pártokat, mint valamiféle ártalmas képződményeket (ő csak tudja, 29 éve egy párt elnöke és hivatásos politikus), és így tovább. De azt tudnunk kell, többpárti parlamentarizmus nélkül nincs demokrácia.
papa.49
Én viszont ingyen is felkötném a xartolcsyt!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.