Brutális baleset történt Budapesten, a Váci úton, hétfőn délelőtt.

Egy építkezésen dolgozó munkás testét átfúrta egy vascső. A férfit a vascsővel együtt tették be a mentőbe, úgy látták el és szállították kórházba. Részletek egyelőre nem ismertek arról, hogy történt a baleset.

Annyi biztos, hogy a férfinek a fejébe állt bele a fémrúd.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

eszegfu
Na most árulja el valaki, hogy az uj törvény -- mármint munkavédelmi képviselőt kell választani a 20 főnél többet foglalkoztató cégeknek -- megvédte ezt az embert?!
rosalinda57
@eszegfu: Az új törvény sehogy sem. De meg kellene nézni, hogy mi is van ebben a törvényben és ki állította össze. Pl. az épületet vakoló, ahol a ház hálózva van és ő az emeleten dolgozik, ki kell kötnie magát a faltól 3m-re. Oké. De akkor hogyan érje el a falat, ha vakolást végez ?
eszegfu
@rosalinda57: 20:07 Én a törvény olvasásában csak addig jutottam el, hogy kik tartoznak a hatálya alá, vagyis mely cégeknek kell munkavédelmi képviselőt választani. De őszintén szólva eszembe sem jutott továbbolvasni, nem gondoltam, hogy a példádhoz hasonló hülyeségek vannak benne.
rosalinda57
@eszegfu: Nem, nem védte meg. Azok , akik a munkavédelmi képviselőt kötelezték a cégeknél, nem ezért tették, mert 1 ember munkavédelmi oktatásáért azt hiszem 80. ezer Ft-ot kell kifizetnie annak a vállalkozónak, aki foglalkoztatja az embert. Külön dosszié minden foglalkoztatottnak x 80 ezer Ft-tal. Ezt a vállalkozásnak kell kifizetnie. Na akkor kinek is volt jó ez az "új törvény" ?
@eszegfu: @eszegfu: @eszegfu:
eszegfu
@rosalinda57: Rákérdezheteeeeek? Biztos a vállalkozásoknak...:) Na jó, ez vicc volt! Értem a mondanivalódat!
rosalinda57
@eszegfu: Sajnos ilyen dolgok vannak benne. A fiam építési vállalkozó és 30-34 embernek ad munkát, ő mesélte nekem a múltkor, amikor nálam járt. Mennyi pénzt kaszálnak be tőle ? Ha ilyen baleset van, akkor meg helyt kell állnia a dolgozóért és annak családjáért. Annak nem, aki az "új törvénybe" baromságokat ír.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.