Nem tanítanák meg írni és olvasni az alaposztályban a gyerekeket, de mindent elkövetnének, hogy az óvoda és az iskola közti átmenet zökkenőmentes legyen.

Kilenc évfolyamos általános iskola bevezetésén gondolkodik a kormány, Palkovics László oktatási államtitkár kifejtette, mire is gondolnak.

Az alaposztályban nem tanítanák írni és olvasni a gyerekeket, de mindent megtesznek majd azért, hogy a gyerek minél felkészültebb legyen ezen készségek elsajátítására az első osztályban.

Palkovics szerint oktatási rendszer első nyolc éve három év óvodából, egy év alaposztályból és négy év alsó tagozatból állna. Az óvoda és az iskola közötti szakadékot hidalná át az alaposztály, ami nagyban segítené az egymásra épülést és a hatékonyságot, mivel az oktatási ciklusok (óvoda, általános iskola, köziskola, felsőoktatás) jelenleg újrakezdődnek minden ciklus elején (vagyis újra tanulnak olyan dolgokat a gyerekek, amiket egyszer már tanultak).

Palkovics elképzelése szerint az alaposztályt nem lehetne átugrani a tehetséges gyerekeknek, az ott oktató tanítóknak arra kellene törekedniük, hogy a diákok teljesítménye közti különbségeket osztályon belül kezeljék. 

(24.hu)

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

JAJMÁR
A gyerek szókincse és beszédkészsége, fantáziája a szabad szerepjátékokban, mesék, versek, dalok hallgatásában, elmondásában, az idegrendszere a rohangálás, kúszás, mászás, hintázás hatására, a finommotorika a gyurmázás, homokozás, festés, rajzolás, a feladatértés és feladattartás pedig az idegrendszer érettség függvénye! (Ez alakul ki 6-7 éves korra)
Ha a Palkovics kiszedi a gyereket az óvodai környezetből, és iskolapadba ülteti, az évszázad hibáját követi el!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
Írni & olvasni, s főleg érteni is minek? Nekik alattvalók kellenek! =))
JAJMÁR
Ez csak elnevezés változtatás. Nem történik alapvetően semmi, hiszen az iskola-előkészítő már ma is működik az óvodában. Na, bumm, majd most nulladik évfolyamnak fogják hívni. Az nagy hiba lenne, ha a gyereket kiszakítanák a megszokott környezetéből, és majd tényleg iskolába járna "előkészítőbe".
Amire nagy szüksége van az 5-6-7 évesnek, az a játék! Meg a szabad mozgás! Az óvoda erre éppen megfelel.
Igaz, az iskolában mindig újratanulnak bizonyos dolgokat, mert ismétlés a tudás atyja, de sajnos emiatt, hogy legyen idő ismételni, végigrohannak az anyagon. Így aztán se akkor, se az ismétlés alatt, nem sikerül megtanítani. Lassítani kellene, főleg az elején, de nem az óvodából lecsípve, hanem az első osztály anyagát megnyújtva! Vagyis az egy évet a végén kellene rátenni! Ugyanis az írás, olvasás eszköz a további tanuláshoz. Alap. Ha ezt nem sikerül jól megtanulni, maga az eszköz hiányzik később! (és ez így is van!)

(Vagy az ismeretanyagot szűkíteni. Simán ki lehet vágni azorbánoktatást a tankönyvekből!)
JAJMÁR
A gyerek szókincse és beszédkészsége, fantáziája a szabad szerepjátékokban, mesék, versek, dalok hallgatásában, elmondásában, az idegrendszere a rohangálás, kúszás, mászás, hintázás hatására, a finommotorika a gyurmázás, homokozás, festés, rajzolás, a feladatértés és feladattartás pedig az idegrendszer érettség függvénye! (Ez alakul ki 6-7 éves korra)
Ha a Palkovics kiszedi a gyereket az óvodai környezetből, és iskolapadba ülteti, az évszázad hibáját követi el!
Qqberci
" az alaposztályt nem lehetne átugrani a tehetséges gyerekeknek, az ott oktató tanítóknak arra kellene törekedniük, hogy a diákok teljesítménye közti különbségeket osztályon belül kezeljék. "

Hülye alattvalót kell képezni, VILÁGOS???...
justhpeter
Most már tényleg be kell íratni az eszement Balogot és hú csatlósát Palkovicsot.
Tekla
"Na a házi feladat a korona az emberi hülyeségen , 7-8 tanóra meg házi feladat. Nem hiába lobbizik a kiskorúak éjszakai munka végzésének engedélyezésért a Andy Vajna . Nem csak a kaszinókba kell a kiskorú lány , hanem az általános iskolások is mehetnek éjféli tanórákra matekból a suliba."
Desischado
Istenem segíts meg, ezek nem normálisak, az biztos! Ekkora őrült, eszement ötletet?! Remélem, nem tudják megvalósítani!
Tekla
@JAJMÁR: Meg a közel-keletiek magyar ország elfoglalását a XVIII században , na azt is ki lehet vágni az atlaszokból.
elnyomott
Mindenkit egy mércével mérni, mindenkire ugyanazt az egyenzubbonyt húzni.
"Édesapám, ezek ugyanazok...! "
Nessy
Könyörgöm, ne Prokrutesz ágyát csináljanak az oktatásból!
Mi és a gyermekeink csoda gyerekek voltunk?
A háború alatt, illetve után, otthonról kerültünk iskolába, a mi gyerekeink zömében óvodából, és nem volt velünk probléma! Karácsonyra olvastunk. nem kevesen szereztünk egyetemi főiskolai végzettséget.
Tényleg, az emberi hülyeség végtelen!
Perwool
Palkovics!Eutanázián még nem gondolkodtál? Ideje lenne..
Esetleg taníthatnák a fütyilóbálást és a puncivakarást is. Vagy mondjuk lehetne középiskolában gyurmázás, testékszer-ismeret. Netán tananyag lehetne a kreatív papírhajó készítés.
Közben már jelenleg is, a reál tárgyak tekintetében soha nem látott mélységekben teljesítenek a magyar diákok. A lakosság minimum negyede tekinthető funkcionális analfabétának.
Az általános iskola játszóházzá alakul. A középiskola befejezése nem biztosíték arra, hogy az illető tud írni-olvasni. A főiskolák, egyetemek jó része diplomás egyéneket állít elő büfé-ruhatár szakon. Ha netán valaki mégis szakmunkássá válik és urambocsá ért is ahhoz, amit tanult, akkor viharos gyorsasággal távozik valami olyan helyre, ahol a munkának van becsülete és ez a fizetéseken is látszik. Ha netán értelmes diplomát szerez, mint mondjuk mérnök, orvos, informatikus, akkor nagyjából ugyanezt teszi a zöme. Maradnak a humán menedzserek, a médiaszakosok, meg az olyan szellemi színvonalú jogászok, mint akikkel tele a parlament.
A lényeg, hogy a vén, komcsi Hoffmann Rózsi etika óráján tanuljanak a kölykök a haldokló nyugatról.Balog hittanóráján megtudják, hogy az Isten így szeret, ha sem írni sem olvasni nem tudsz. Szisztematikusan állítják elő azt a nyájat.
JAJMÁR
@Tekla: Ma, 09:17 Ezt már vagy kivágták, vagy nem is volt enne :)
Vagy elvétetted az évszázadot.
kukac50
Bízzák a tanárokra,minden döntés nélkül a tanítást, szüntessék meg a klikkeket azt a pénzt adják oda az iskoláknak ami onnan felszabadul. Minden gyerek más és más felfogó képességű a tanár tudja melyikkel, hogy lehet a legjobb eredményt elérni,ne terheljék a tanárokat adminisztrációval,hisz a bürokráciát a Fidesz megszüntette.
Olvasni írni számolni szöveg értést csak ha magyarázzák úgy tudja megtanulni a gyerek.
Tekla
@JAJMÁR: Benne vannak a tetvek !!! Nézz meg egy általános iskolai töri térképet, mit tanítanak most a szerencsétlen gyerekeknek . Aztán szörnyülködj .

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.