A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányságra február 24. óta többször is illegális vadászatról tett bejelentést egy helyi vadásztársaság, ezért a Bűnügyi Osztály orvvadászat gyanúja miatt eljárást indított ismeretlen tettes ellen – írja a police.hu.

A rendőrök vasárnap a vadásztársaság tagjainak jelzése alapján Mosonudvar külterületén igazoltattak egy terepjáróval közlekedő 35 éves férfit, akit a vadászok állítottak meg, mert nem volt a társaságuk tagja.

Vaddisznót fogott be, otthon rejtegette a mosonmagyaróvári férfi

A jármű átvizsgálásakor egy engedéllyel tartott lőfegyvert és különböző lőszereket, illetve kábítószergyanús zöld növényi törmeléket és fehér port találtak. R. Gábor mosonmagyaróvári lakos a vadászathoz szükséges engedéllyel rendelkezett és egy vadásztársaság tagja volt, de az ellenőrzött vadászterületen nem volt jogosultsága a tevékenységre. A sofőrt elfogták, és előállították a rendőrkapitányságra.

A nyomozók megállapították, hogy a férfi gyanúsítható a korábbi orvvadászatokkal is, amiket úgy leplezett, hogy a saját társasága beírókönyvébe beiratkozott, de utána a másik vadászterületre ment. A lelőtt vaddisznókat – ha tudta – visszavitte a saját területére. A kocsiban megtalált kábítószergyanús anyagok miatt gyorstesztet alkalmaztak, ami pozitív lett.

A 35 éves gyanúsított kihallgatásakor beismerte a bűncselekmények elkövetését. A rendőrök aznap és hétfőn is házkutatásokat tartottak az ügyben, és lőfegyvereket, lőszereket, trófeákat foglaltak le, illetve az egyik ingatlan udvarán egy befogott, élő vaddisznót találtak.

A police.hu közleményéből nem derült ki, mit keresett ott az állat, és mi volt R. Gábor terve vele.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Equus
aljas pór a nemesek jogát gyakorolta... a vaddisznó meg már egészen megszelídült, jó lesz tömjénzsóti kegyelmes úr asztalára
wagabund
szegény malacka..ilyen, az unijó által meg nem engedett helyen tarja a gaz...majd most jól elengedik a malackát, hadd szaladgáljon az erdőben...aztán lelövi egy fizetős vadász..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.