Uniós pénzekből szépíti mohácsi lovardáját Bánki Erik és családja, az Átlátszó cikke szerint felesége a tulajdonosa az önkormányzati telken működő létesítménynek.

Uniós pénzekből épül-szépül a Bánki Erik fideszes országgyűlési képviselő érdekeltségébe tartozó Mohácsi Lovas Klub Szolgáltató Nonprofit Kft. lovardája, a telep ugyanis Bánki feleségének tulajdonában áll. 

Az Átlátszó cikke szerint a lovarda egy 5,5 hektáros földön található, mely a mohácsi önkormányzat tulajdonában áll – Bánki Erik 2006-ig itt volt képviselő.

Bánki felesége 2014-től tulajdonos, azóta 15 millió forintnyi uniós támogatást nyertek a lovarda klubházának megépítésére (előtte az előző tulajdonos más célra 7 milliót nyert el hasonló forrásból). 

Nemzeti lovaskultúra-oktatásra is nyertek forrást, ennek összege azonban nem derül ki a LEADER-csoportok oldaláról.

"Az elköltésre kiírt közbeszerzési pályázatot – pályaépítés, fedeles lovarda és istálló korszerűsítése – nettó 32,4 millió forintért vihette el az akkor még nagytarcsai – tavaly óta budapesti székhelyű – B Build&Trade Kft" – olvasható a cikkben.

Az említett cég egyébként két másik közbeszerzést is elnyert Bánkiéktól, az Átlátszó szerint ez azt jelentheti, hogy még legalább két uniós pályázaton is nyert a képviselő érdekeltségébe tartozó lovarda. A B Build&Trade Kft. 39 millió forintból ifjúsági szállást, 25,7 millióból új istállót és bálatárolót építhetett.

A cég egyébként egy raliversenyző érdekeltségébe tartozik, Bánki felesége pedig amatőr ralis.  

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

CsipkeRózsa
Milyen jó, hogy mindig tudják, mire kell kiírni pályázatot, és milyen szerencsések a kormánypárti politikusok, hogy őket mindig eltalálja egy pályázat.

Jó volna, ha a kormány néha valóban fontos célokra is költene az adófizetők és EU pénzéből.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
CsipkeRózsa
Milyen jó, hogy mindig tudják, mire kell kiírni pályázatot, és milyen szerencsések a kormánypárti politikusok, hogy őket mindig eltalálja egy pályázat.

Jó volna, ha a kormány néha valóban fontos célokra is költene az adófizetők és EU pénzéből.
Grafix69
Hát miből épülne? Bánki Erik nem vagyonos ember , nem is volt és nem is lesz ,mint az uralkodó.
Gyuri Géderről
Ügyes ez a fidesz fióka. Tanul a vezértől. Ő ki fogja a lovat, mindenki másnak jut a lafasz.
namihami
Tiéd az ország (pénze), magadnak építed (belőle). Ugye, hogy a régi szlogenek nem vesznek kárba, csak átalakulnak.
szép új világ
Haj ha egyszer a felcsúti vicinálist meghosszabbítanák Mohácsig, akkor napi 2500-7000 utas még lovagolhatna is, aki meg fél a lótól az fogdostathatná magát a busókkal. Így lenne komplex egy fide$$-s beruházás.
telegdilaci
És ez a mocskos szemétláda ingyenélő,azt nyilatkozta hogy nem kirívó az egy milliós fizetés! most akkor mi van,nem kellene a 4-es metró korrupciója mellett,az Erikecske,uniós pénzből lopott,lovardáját,micsoda hitvány gazemberek,az kiabál akinek a háza ég,ezek a mocskos patkányok,teljesen hiteltelenek!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.