Magyarország nem enged migrációs politikájából, mivel meggyőződése, hogy jogilag helyesen jár el, továbbá határvédelmi rendszerével nem csak a magyar, de valamennyi európai polgár biztonságát szolgálja – mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szombaton Budapesten.

Bakondi György a sajtótájékoztatón bejelentette: Magyarország megfellebbezi az Emberi Jogok Európai Bíróságának közelmúltban hozott, nem jogerős döntését, amely szerint 2015-ben a déli határszakasz tranzitzónájában jogszerűtlenül tartottak fogva, majd utasítottak ki két bangladesi menedékkérőt.

A belbiztonsági főtanácsadó szerint Magyarország ebben az esetben is teljes mértékben törvényesen bírálta el a menedékkérelmeket, a Szerbiába történő kiutasításról pedig úgy született döntés, hogy a hatóságok meggyőződtek arról, biztonságos harmadik országról van szó.

Kiemelte, a két bangladesi panaszost az a Magyar Helsinki Bizottság képviselte, amely "minden megnyilvánulásában a migránsokat támogató szervezetként szerepel", és minden fórumon részt vesz a magyar migrációs politika elleni támadásokban.

Bakondi György ilyen támadásnak minősítette, hogy a "kommunisták és a zöldek" idén március 13-án európai bizottsági kezdeményezést tettek a magyar jogi határzár vizsgálatára, továbbá a görög és a bolgár uniós biztosok a magyar uniós támogatások megvonásával fenyegették Magyarországot, amennyiben nem változtat migrációs politikáján.

A kormányfő belbiztonsági főtanácsadója elmondta továbbá, hogy még mindig keresik azt a 18 éves marokkói és 22 éves algériai férfit, akik március 16-án délután szöktek meg a kiskunhalasi őrzött szállásról, egy feltehetően összehangolt, csoportos kitörési kísérlet részvevőiként.

Bakondi György közölte azt is, hogy a déli határszakaszon az idén 7204-en próbálták meg tiltott módon átlépni a határt, közülük 4472 embert feltartóztattak, 2740-et pedig visszafordítottak.

Szólt arról, hogy a magyar hatóságokhoz az idén eddig 1134 menekültügyi kérelmet nyújtottak be a múlt évi mintegy 30 ezer után. A hatóságok 2017-ben 54 kérelmezőnek adták meg a nemzetközi védelmet, míg 13 ember menekült-, 36 oltalmazotti, 5 pedig befogadott státuszt kapott.

Embercsempészet gyanúja miatt az idén 35 emberrel szemben indult eljárás, a tavalyi több mint 250 hasonló eset után – tette hozzá.

Bakondi György kérdésekre válaszolva elmondta, a javuló időjárás, valamint az Európai Unió és Törökország között éleződő konfliktus miatt az illegális bevándorlók számának növekedésére számítanak a következő időszakban.

(MTI)

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Miután elkészült az új kerítés. Orbán csak ennyit üzen a török elnöknek: - Engedheted őket!
Pont jól fog jönni a választásokra.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Jozefina
Ja és bokondi a pápa!!! Egyszer mát ez is felébredhetne, de inkább ne!!
quadrocopter
Azannyát, hát nerm kihagyta a kereszténység védelmét? Sőt, az emberiségét is!
nevemnick
Izé közölte: ,,...déli határszakaszon az idén 7204-en próbálták meg tiltott módon átlépni a határt, közülük 4472 embert feltartóztattak, 2740-et pedig visszafordítottak"
Akárhogy számolom 7204-4472= 2732. Akkor most nyolc ember hova lett?

Nos, nem voltam rest, és visszakerestem a kondi által közölt adatokat január 1-től.
Valahogy nem ez a szám jött ki. Az én olvasatomban 4125 ember próbálta tiltott módon átlépni a határt.
Most akkor hazudnak vagy hazudnak?
human
@nevemnick: Nem lennék meglepve ha hazudna. A közmédia például ilyen grafikonnal próbálja a lakosságot riogatni. Ráadásul a grafikon számai egyáltalán nem egyeznek meg a rendőrség hivatalos adataival. Szóval megy a parasztvakítás és nem zavartatják magukat.
m.cdn.blog.hu/co/comment/image/letoltes.png
human
@nevemnick: Amúgy ha Erdogan megtartja fenyegetését akkor havonta 25 ezer embert fog továbbküldeni Európába. Akkor tényleg gondok lesznek. És itt felhívnám a fideszesek figyelmét, hogy Erdogan =/= Soros. Különben kudarcba fulladt pucskísérlet után nem Szijjártó lett volna az első külügyminiszter aki odamegy hozzá gratulálni a lázadás leveréséhez.
Nessy
@human: Amig akad, aki elhiszi, miért ne!
Valamikor vulgárisan ezt úgy fogalmazták: Amíg lószar van, veréb is akad.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.