Mostanában kering az interneten egy cikk, amit a szemlelo.com jelentetett meg, mely elvileg címe alapján simán a segélyekről szól egy henyélő roma kisebbségivel illusztrálva a dolgokat, ám inkább a feltétel nélküli alapjövedelemre van kihegyezve hevenyészett stílusban. De nézzük meg, mi is pontosan ez a bizonyos FELTÉTEL nélküli alapjövedelem!

Forrás: kmks.blog.hu
Feltöltő: MariO
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
kolozsvaros.com/2016/05/25/ingyen-sor-es-kosa-lajos-te-nagyon-hulye/
Mivel a Párbeszéd Magyarországért (PM) néhány napja a feltétel nélküli alapjövedelem kérdését beemelte a közbeszédbe és igyekszik annak napirendjén tartani, ezt a Kósa nevű fenomént szalajtották be Andy Vajna tévéjébe, magyarázza már el miért baromság ez a javaslat úgy, ahogy van. Kósa pedig bement a Mokkába és elszavalta. Mert ha a garantált alapjövedelem ötletét valakivel érdemes megvitatni, az mindenképpen a Fidesz frakcióvezetője (bármilyen hihetetlen, tényleg ez a síkbuta ösztönlény a Fidesz frakcióvezetője. A Fidesztől is erősnek számító vad kommunistázás kíséretében (időnként felbukkan az a gondolat, hogy „minden van, és nem kell tenni semmilyen erőfeszítést sem érte”, ilyen volt a kommunizmus is, „csak tönkretették közben a világot, és kinyírtak olyan 100
millió embert”) Kósa Lajos ekként vélekedik a garantált alapjövedelemről: „Ez abból a tőből fakad, hogy legyen ingyen a sör, a pálinka, legyen minden ingyen, és ne is kelljen dolgozni semmit se. Sőt, még annál is kevesebbet. (…) Én azt gondolom, hogy az alap emberi természettel ellentétes, hogy ha semmifajta teljesítmény nem szükséges ahhoz, hogy én kapjak valamit.(…) „ha Ön megkérdezi tőlem, hogy szeretnék-e pénzt kapni úgy, hogy nem dolgozok érte semmit, akkor természetesen azt mondom, hogy hogyne!” “ Ha eltekintek attól, hogy a svájci szövetségi parlament 2016. június 5.-­re írta ki az alapjövedelemről szóló népszavazást, hogy Finnországban szavazták meg elsőként a feltétel nélküli alapjövedelem bevezetését, amelynek részleteit idén dolgozzák ki, hogy pl. a hollandiai Utrechtben vagy a kanadai Dauphinben már kísérleteznek vele és Alaszkában már meg is valósították, Kósa Lajos magyar nyelvvel és emberi alaptermészettel ellenkező létezésétől és pofázásától elönti a szar az agyamat. Kósa, te nagyon hülye! Amellett, hogy egy tőből semmi a világon nem fakad abból, amit elmakogtál, mert az legfeljebb a tőről képes fakadni, te beszélsz...
Eladott Ország
folytatás 15:38...teljesítményről, aki úgy lettél képviselő, hogy egy rohadt egyetemet nem voltál képes elvégezni? Milyen ingyen pálinkáról beszélsz, te minden ingyenélők szégyene? Nem a Fidesz harcolt karddal, hüvellyel a jövedéki adó­mentes pálinkafőzésért? Te beszélsz teljesítményről és munkáról, amikor egy olyan párt frakcióvezetője vagy, amelyben hemzsegnek a világ életükben közpénzen élősködő, a munkát hírből nem ismerő erkölcsi világítótornyok? A legalapvetőbb emberi tapasztalatokkal ellenkezik, hogy egy ilyen műveletlen, arrogáns, magas lóról indokolatlanul leugató dilettáns egy kormánypárt vezető politikusa lehet. A garantált alapjövedelem iskolapéldája, ahogy te és nagyon sok elvtársad úgy vesz fel tiszteletdíjat a hülyére vett állampolgár pénzén élősködve, hogy távol marad a parlament üléseiről, doorstep­nek nevezett bohózatokkal lehetetleníti el a sajtó munkáját, egy rohadt vagyonnyilatkozatot képtelen kitölteni és a mechanikus gombnyomogatásra idomított létére a titkosított harácsoláshoz igazított törvények megszavazása az egyetlen dolog, amit rá lehet bízni."

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.