A Nézőpont Csoport vezérigazgatója szerint Németország és a német Európa-politika is nagyon megváltozhat, ha Martin Schulz, a Német Szociáldemokrata Párt (SPD) frissen megválasztott elnöke vezeti.

Mráz Ágoston Sámuelt az M1 aktuális csatorna vasárnap esti műsorában azzal kapcsolatban kérdezték, hogy a küldöttek 100 százalékos támogatásával választották meg Martin Schulzot, az Európai Parlament volt elnökét az SPD elnökének vasárnap Berlinben a párt rendkívüli kongresszusán.

Elmondta: a kormányzó jobbközép uniópártoktól jobbra álló Alternatíva Németországnak (AfD) népszerűsége csökken, ezzel "indirekten" lehetővé téve egy baloldali többségű koalíció létrejöttét, és ha ezt magyar szemmel nézzük, "ez a legrosszabb, ami történhet". Amíg az AfD tíz százalék fölött volt, és a Kereszténydemokrata Unió (CDU) 30-40 százalék közötti pártként lefoglalt egy területet, nem lett volna baloldali többségű koalíció – tette hozzá.

Úgy fogalmazott: Magyarországnak persze fontos, hogy ugyanabból az Európai Néppártból kerüljön ki a kancellár, amelyikhez "a magyar kormányfő tartozik", de ennél is fontosabb talán, hogy nagykoalíció legyen, ne baloldali többségű kormány vezesse Németországot.

Mráz Ágoston Sámuel szerint az SPD kongresszusán elmondott Martin Schulz-beszédből "kaptunk ízelítőt" arról, hogy ez mit jelentene Magyarországnak. Kiemelte: a szociáldemokrata politikus kétszer is megemlítette Magyarországot, egyszer "a sajtószabadságot féltette", mint korábban Brüsszelben, a másik pedig "nagyon ügyes megfogalmazás volt", a kötelező kvótát a szolidaritás jegyében emlegette, mondván, hogy a kelet-közép-európai államok olyan sok pénzt kapnak, hogy a kötelező kvóta alól sem húzhatnák ki magukat.

Ha nagykoalíció lenne, akkor a CDU "ellenőrizni" tudná a szociáldemokratákat – mondta a vezérigazgató, hozzátéve, Angela Merkel kancellársága tizenkettedik évében jár, és először most tarthat attól, hogy a szociáldemokraták számára veszélyes kihívót állítottak.

Szavai szerint "ha Németország elszánt és nem olyan kompromisszumkereső, amilyen egyébként Angela Merkel politikája volt", és esetleg "meg is akarja büntetni" azokat a visegrádi országokat, amelyek "szembeszálltak vele", akkor számos lehetősége van.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

F_Viktor
@libellle: Ha ősszel Schulz nyer, orbán decemberben már sírva szervezi a HEXIT-et :-)

Merkelt abban hibáztatom, hogy civilizált módon, civilizált emberként kezelte ezeket a magyar ge@iket.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
libellle
@F_Viktor: Egy biztos Schulz nem fog kegyelmmel lenni orbán felé. Amennyiben ö lessz a Kanzler
Szókrakész
A Fourth Reich erősödik.
Mindegy ki irányítja.

A magyarok így is,. úgy is a szívó ágra lettek állítva.
Na ebből kell kitörni.
De a liberóbolsikomcsi köcsögök miatt kicsit nehézkes.
F_Viktor
@libellle: Ha ősszel Schulz nyer, orbán decemberben már sírva szervezi a HEXIT-et :-)

Merkelt abban hibáztatom, hogy civilizált módon, civilizált emberként kezelte ezeket a magyar ge@iket.
teuton
@Szókrakész: Na mar megint ideröffentettel valamit te cöfös birka. Szerintem pakolhatsz, irany Eszak-Korea, mielött összel birkavagas lesz...
teuton
Ha nem is Schulz lesz a Kanzler, Merkel annyira meggyengül, hogy kenytelen lesz a kesztyüs kez politikajarol kemenyebbre valtani a renitenskedö V4-ek ellen. 3 ev mulva pedig Tusk lesz a lengyel miniszterelnök. A politikavaltasnak pedig a pocakos huszar fogja meginni a levet, vagyis inkabb az egesz magyar nep. Na akkor majd talan ugy elzavarjak, hogy meg sem all Azebajdzsanig...
Jozefina
Én bízom benne, hogy Schulz lesz a befutó!!! Scholz német klónja Gyurcsánynak!!! Orbánnak annyi!!! Rohangálhat Trump és Putyin között!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.