Hiába nyomja fullba Lázár János – és külön Semjén Zsolt –, úgy tűnik, a Fidesz-KDNP szép csöndben kisomfordál a törvényjavaslat mögül, mert védhetetlen.

A hvg.hu információi szerint hétfőn úgy intézett a Parlamentben indulatos kirohanást Lázár János kancelláriaminiszter a Heineken ellen, hogy a Fidesz frakcióülésén addigra már elhangzott: átgondolatlanul mentek neki a gyártócégnek, a törvény nem állja ki az alkotmányosság próbáját.

A múlt héten benyújtott törvényjavaslat szerint akár kétmilliárd forintos büntetést is be kell fizetnie (indokolt esetben akár két év börtön is járhat) minden olyan cégnek, mely termékén önkényuralmi jelképet használ.

"A frakció jogászai szerint a hazai Alkotmánybíróság és a nemzetközi bíróság előtt is védhetetlen a tervezet: mindkettő kimondta már korábban, hogy a vörös csillag puszta használata nem elegendő a büntethetőséghez, csak akkor szankcionálandó, ha a köznyugalom megzavarására alkalmas magatartás társul hozzá. Ebből a szempontból pedig nincs különbség aközött, hogy a Munkáspárt (amúgy békés) vezetőjének kabáthajtókáján vagy egy sörösüveg címkéjén szerepel a szimbólum" – olvasható a cikkben.

Lázár János és Vas Imre, a javaslat fideszes vezérszónoka a hvg.hu értesülése szerint azért védte akkora vehemenciával a frakcióülésen már ízekre szedett és pancsernek nevezett törvényjavaslatot, hogy ebből is politikai tőkét kovácsoljon. 

"Az általános vitát politikai okból muszáj volt megtartani, jelezve az erdélyi magyar sörgyártó melletti kiállást, a tervezet azonban forrásaink szerint nem megy majd tovább a parlamentben, azaz nem kerül részletes vitára, így szavazásra sem" – áll a cikkben.

A lap információi szerint a fideszes képviselők jó részének nem tetszik, hogy a kormány vezetői beleszálltak a Heinekenbe, miközben a cég 1000 főt foglalkoztat Sopronban, és Martfűn 300 fős bővítést tervez – vagyis munkahelyeket tart fönn és teremt. Meg amúgy is évek óta a kormány stratégiai partnere.

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Igy kell beleszarni annak a tanyerjaba, aki enni ad a magyaroknak, akiknek enelkul csak kozmunkajuk lenne, ... de inkabb az se...
Ennyi barmot egyrakason - ez mar a 3. ;latvanyos kihatralasuk a sajat baromsaguk mogul...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
grincss
@nyanya001: Köszönöm!
Sajna a pizzát utálom, a Heineken meg kevés! :-))
kukac50
Nagyon szarba van Orbán Viktor ha már csak a vörös csillaggal tud harcolni!
Elfogyott az ellenség!
A sörön már akkor rajta volt a vörös csillag amikor még ezek az elmebeteg politikusaink még meg sem születtek! Már az 1800-as évek vége felé is rajta volt.
A Csíki sörbe meg az Orbán családnak van érdekeltsége azért ez a nagy hűhó.
Van kastélya Orbánnak Erdélybe.
Ha nem lenne akkor tudná,és betartaná azt a székely közmondást,hogy
jó kutya nem ugat a szomszédba!
Minek avatkozik bele,mások ügyébe? Nincs Magyarországon semmi fontosabb ügy mint a csíki sör ? Ha ezek a sörös hisztizések fizetési kötelezettséggel járnak mint büntetés akkor a Fideszes politikusok saját vagyonukból fizessék ki.
Minek avatkoznak bele olyanba amihez semmi közünk!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.