Vádat emelt az ügyészség egy mohácsi férfi ellen, mert sógora TAJ-kártyáját és lakcímkártyáját használta egy orvosi vizsgálaton.

A férfi 2016. októberében súlyos szemproblémával jelentkezett a pécsi klinikán, de nem volt Magyarországon egészségbiztosítása, ezért használta rokonai iratait.

Három évet kaphat a beteg férfi, mert sógora TAJ-kártyájával ment vizsgálatra

Kiderült, hogy a szeme nagyon rossz állapotban van, ezért további beavatkozások, vizsgálatok szükségesek. Amikor ezt az orvos közölte a beteggel, ő beismerte, hogy nem a saját adatait adta meg, hanem a sógoráét.

A férfi tehát más nevére szóló közokiratokat-használt fel, ezért a cselekménye közokirat-hamisításnak minősül, amit a törvény 3 évig terjedő szabadságvesztéssel fenyeget

– írja tájékoztatásában az ügyészség.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

CsipkeRózsa
Kulcsár Attila pedig 5 évet.

Milyen arányok ezek?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
namihami
Azért álljunk meg egy pillanatra, mielőtt a gyereket fordítva tennénk bilire. Miért nem volt TB-je?1. Ha munkanélküli és nincs miből fizetni, akkor valamilyen módon mégis el kell látni, mert magyar állampolgár, aki nem képes fizetni a betegellátásáért, bár beteg.
2., Ha viszont külföldön dolgozik, de itthon nem hajlandó a jogfolytonosságért fizetni (a napi árfolyamot pontosan nem tudom, de kb. 6-7.000 Ft/hó körül van), akkor igenis csaló, aki a mi általunk befizetett TB-ből él és saját joggal nem rendelkező csalónak minősül. Ez esetben (valószinűleg) feketén dolgozik kinn, hiszen ha kinn hivatalos alkalmazásban lenne, akkor a kinti alkalmazója fizetné utána a kinti ellátást.
Tehát: vagy munkanélküli és ezáltal valóban vétlen. Vagy TB csaló, akkor pedig bünti, már csak a mi befizetésünk miatt is.
eszegfu
@Béla333: tegnap 15:16 Kösz., értem! Lehet, hogy a cikkiró fogalmazott rosszul azzal, hogy "M.o-n nincs biztositása", (ezért is feltételeztem, hogy talán külföldön van).
eszegfu
@namihami: 00:18 A 2. pont szerinti elméletedet tartom valószinünek -- pontosan persze a körülményeket nem ismerem. Esetleg külföldön dolgozik, ott fizet egy "alap" biztositást, amibe már nem fér bele ez a szemvizsgálat + kezelés, külön nem tudta megfizetni az ellátást, ezért hazajött és itt akarta ingyen. Ha pedig itthon élő m.nélküli, akkor nem tudom elhinni, hogy -- ahogy a cikkből olvasható -- a "nagyon rossz állapotban lévő szemét" a biztositás hiánya miatt nem kezelték volna.
wagabund
@Szeparepa2: hát valahogy így..

ezért nem gömbölyű ez a történet..
aremy
@gazdag dezső: ezek a régi kommunisták már hét éve a nemzeti nácik.
kukac50
Nagyon sok embernek nincs ma Magyarországon érvényes tajkártyája. Kimaradt a közmunka programból utána 3 hónapig van. és vége nincs miből tb-t fizetni majd ha megint kap közmunkát akkor megint lesz.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.