Kivándoroltak a jobb megélhetésért, majd évek után visszatértek Magyarországra, de nem érzik jól magukat.

Azt mondják, migránsoknak nevezik őket a munkaügyi hivatalban, és másodrendű állampolgárként bánnak velük az Egészségbiztosítónál. Van, aki hónapok óta nem kap TB-kártyát, és fizetnie kell az orvosi ellátásért.

A Házon Kívül stábja olyan családoknál járt, akik több év külföldi munka után tértek haza, és falakba ütköznek az állami hivatalokban.

(RTL Híradó)

42 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
"Gyere haza fiatal"! - Szopni!

@Szókrakész: "Azért ennyire nem kéne sérvgyanúsan erőlködni,..." - neked se, a mosdató baromságoddal, mert vajon miért nem szólalt meg egyetlen egy kormányhivatal se?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nyanya001
Mocskos aljas képmutató ge... k
a gyere haza fiatal program is arra volt jó, hogy abból is lenyúljatok
ti mocskos gané banda !
A kisgyermeknek nincs TB kártyája, de azt szeretnétek, ha szaporodna a magyar !
Csak nehogy anyátokkal háljatok mert ti nem vagytok magyarok csak egy korcs
horda !
solidedge
Tulajdonképpen a munkaügyi hivatalban dolgozók többsége is Levédiából migrált.
levarosbukta
@nyanya001: Ennél szebben én sem fogalmazhattam volna!
Szókrakész
Hatalmas kamu.

A TB kártyát születéskor kiadják.
Aki hazajön fizesse a z alap 7100 forintot és máris van ingyenes ellátása.
Miről álmodtak ezek?!?!?!
Hogy majd tárt karokkal várják őket és kánaán lesz itthon?
Kint is fizetniük kellett.
Van egyfajta "kisebbség", akik sehol nem akarnak fizetni, csak kaszálni!
Ha ők az "áldozatok", akkor a cikkben tessék feltüntetni!!!

A liberó ferdítés mintapéldája ez a lázító cikk!!!

Ráadásul hol lenne migráns a hazatérő, mikor a qrmány célja mindenkit hazahozni, hazacsalogatni. Elvileg!
Azért ennyire nem kéne sérvgyanúsan erőlködni, hogy befeketítsék a qrmányt.
quadrocopter
"Gyere haza fiatal"! - Szopni!

@Szókrakész: "Azért ennyire nem kéne sérvgyanúsan erőlködni,..." - neked se, a mosdató baromságoddal, mert vajon miért nem szólalt meg egyetlen egy kormányhivatal se?
troll5
@Szókrakész: Hidd el, megéri a 7100 Ft-ot befizetni! Sokan így tesznek, akik itthon maradnak és sose mennek külföldre! Seftelget... Szerényen egél! Szabad ember!!! Nincs főnöke, nem kell rahednyi járulékot befizetnie kényzerválalkozóként! Nyugdíja se lesz, de addig nem is él! Ha mégis néhányan 64 év fölé emelkednek, mai vásárlóértéken 42 ezer Ft lesz a nyugdíja 20 év múlva!!! Kell a fa@znak!!!
Perwool
Érdekes olvasótársak vannak!
Ha az RTL Klub a hírforrás...
Irigylésre méltóan egyszerű a világuk...amiről egy ellenzéki hírforrás számol be, nem létezik vagy hazugság...a struccok tanulhatnának tőlük...
Nessy
Hogy is van ez hölgyeim és uraim?
Gyere haza fiatal, kapsz munkahelyet, támogatást, kiskert ajtót zöldre festve! Ja, csak a reklámban.
Egyébként ha kint volt biztosítása, és hozza a papírokat, hamarabb elintézik a TAJ kártyát. Az igaz, hogy a születéskor kiadják, de felnőtt korban vagy van bejelentett munkaviszonya, vagy fizeti a ma még 7100 forintot, és akkor aktív a kártya, egyébként passziválják, és nincs "biztositása" a delikvensnek. Viszont miután " csökkentették a bürokráciát", győzd kivárni az aktiválást.
Mindentől függetlenül ez a "migráns" bejegyzés nem éppen tisztességes.
Nessy
@Perwool: Nem vagyok strucc. De végig kisértem egy barátnőm fiának a kálváriáját a TAJ kártya aktiválásával kapcsolatban.
karma1
@Szókrakész: Mielott megint kifrocsogod magad: erre talaltak ki a "Gyere haza fiatal" programot, 100 millio forint alappal, amibol 50 fiatalt akartak - latvanyosan, kizarolag propaganda celzattal - hazahozni.
Na figyelj, haver! Ezek a marhak hazajottek , mert total hulyek voltak, elhittek a szep igereteket: (1 evig biztositott munkahely, 1 evig biztositott szallas, es valamennyi alap a kezdeshez)
Amikor ezt a programot elolvastam, mar akkor feltettem a kerdest: ES MI LESZ EGY EV UTAN??? Ki lesznek lakoltatva? A munkaltato ki fogja oket baszni a melobol, mert letelt az egy eves kotelezettsege a munkaadasra, es persze egy ev alatt szepen fel lehet elni azt a pici toket is, amit kaphattak az itthoni ujrakezdeshez.
Sajnalom, hogy nekem lett igazam, de aki egyszer megteszi ezt az oriasi lepest (hogy elhagyja a hazajat), akkor az csak akkor jojjon haza, ha milliok vannak tartalekban a szamlajan, es lehetoleg dollarban vagy euroban,. nem forintban.
Miert is szivatjak oket? Mert hazajottek? Mert hittek ennek a rablobandanak?
Hol van most a korosztenyszaju semjenzsoti, balog, orban, kosa, a kutyafasza odafentrol???
blueheeler
@Szókrakész: Sajnalom de rosszul tudod, egy eves bejelentett magyarorszagi lakhely meglete eseten jar a TB es a 7100 Ft-os dij fizetese. Addig a mindenkori minimalber 50 %-at kell befizetned es szerzodest kell kotnod a TB-vel, hogy legyen orvosi ellatasod, de 6 honapig ez is csak surgossegi esetekre vonatkozik. Termeszetesen ezt megvalthatod ha 6 honapot elore kifizetsz, de ez nem szamit bele az 1 evbe. Na add ossze mennyivel huz le a magyar allam, magyar allampolgar letedre. Akikrol tudok 50.000 forint feletti osszeget fizettek havonta, a 6 honapot is megvaltottak 300.000 Forint feletti osszeggel. Szoval akkor mennyi is ez osszesen???
Perwool
@Nessy: Ezt írja Szókrakész: "Azért ennyire nem kéne sérvgyanúsan erőlködni, hogy befeketítsék a qrmányt."
Többek között erre írtam amit.
Ismerem a TAJ kártya kálváriát! A keresztlányom Norvégiában él. Mikor intézte itthon a személyes iratait. Még a lakcím kártyáját is elvették tőle.Természetesen a személyit is, útlevele van. Az unoka öcsém Angliába, mondjuk ő nem lett hontalan. Tudom azt is, hogyha kint rendelkezik betegbiztosítási kártyával, a hazai TAJ kártyát le kell mondania, mert ellenkező esetben ki kell fizetni akár visszamenőleg is a az EÜ hozzájárulást (keresztlányom így járt)
Természetesen azzal is tisztában vagyok, hogy azok akik feketén dolgoznak, akár itthon akár kint, csak abban az esetben jogosultak hazai orvosi ellátásra, ha fizeti a TB. Ha nem fizeti akkor lekérdezi a TB. A lányomat 10 év után (6 évvel ezelőtt) hol él, mikor hagyta el az országot, végleg hagyta-e el az országot.
aremy
bezzeg a határon túlinak mondottaknak a seggét is kinyalja ez a geci kormány pedig csak román -szlovák vagy ukrán állampolgárokról van szó .
eszegfu
@blueheeler: 7:30 Kár, hogy nem lehet valamilyen módon kiemelni a hsz-det... korrekt, tényeken alapuló!! Annyit teszek hozzá, hogy pontosan az vonatkozik a hazatérő magyarokra, mint egy külföldire, aki M.o-n akar letelepedni, vagyis a külföldinek nincs nálunk "multja" ezért kell 1 év m.o-i lakhely, a magyaroknak pedig mégiscsak volt!:(
Hellcat
Gratulálok...gyere haza fiatal..lófasz.
blueheeler
@eszegfu: Igen a magyaroknak volt multjuk. A pofatlansag netovabbja, hogy egy szuletesi anyakonyvi kivonat nem igazolja azt, hogy magyar vagy a katonakonyv ami sosem jar le az sem megfelelo, igy az akinek lejart a szig.- je es az utlevele az allampolgarsagi vizsgalaton kell, hogy atessen, ami 3-6 honap (ez sem szamit bele akkor amikor kiadjak a lakcimkartyat) s az sem, hogy az illeto akirol beszelek passzivan benne volt a rendszerben. Ez is csak egy lehuzas. Hany idosebb magyartol hallottam mar, akik idos eveiket a szulohazajukban akartak eltolteni, hogy inkabb visszamennek, mert ezek az uj orbani torvenyek egyszeruen lehetetlenne teszik, hogy hazajojjenek. Tulzottan stresszes. Sajnalatos
Jozefina
Nem értem mi vezérli őket, hogy Magyarországra visszatérjenek? Ráadásul úgy, hogy semmiféle információt előzetesen nem szereznek. Ma már sok hivatalos helye, fórumokon keresztül lehet pontos információkat szerezni.
eszegfu
@blueheeler: Tul az anyagi "lehuzáson", a klf. igazolványok megszerzésén, el kell viselniük, hogy "migráns" a hivatalos megnevezésük. Milyen álságos, hogy a külföldön élő magyarok helyzetét állandóan "tanulmányozzák", akár még a helyszinre is utaznak, u.akkor a visszatelepülők elé ilyen korlátokat állitanak. Büszkék lehetünk a "nemzet" ilyen fajta "megvédésére" is!
szaboria1
@Jozefina: Mert amikor meg hirdették gyere haza fiatal kapsz még pénzt is meg munkát is segítünk találni. Épp most nézem, hogy az eredeti 2015-2017 dec.31. évre hirdetett pályázatot már 2016. jan. 13-án le is fújták azok meg akik hazajöttek azokkal jól ki is szúrnak.
division
Nekem az a véleményem hogy aki külföldről hazatér ilyen ajánlat mellett az kint sem vitte sokra, lehet még ez is jobb lett volna neki. Sokan csalódnak amikor kimennek, elmosogatnak pár évet, majd rájönnek ez nem életcél. Aki igazából megvetette a lábát kint az ott is marad.
cikicakk55
@Szókrakész: Ha elolvastad volna a hozzá szólást,benne van,hogy fizetne,de nem engedik. Terézia Berta is így járt.Nem értem miért hívják migránsnak őket,hisz az Állampolgárságuk megmaradt.Most vonatkoztassunk el attól,hogy miért jöttek haza.Nem biztos,hogy nem vált be a számításuk,vagy,hogy ott is dolgozni kell és azért jöttek haza.Akár mi is az indok a Magyar állampolgárt lemigránsozni aljas dolog,de az is,hogy fizetni akar a Tb kártyáért havonta,de nem engedik,viszont a kezelésekért,vizsgálatokért fizethetnek.Én a helyükben húznék vissza külföldre.Nem lehet ott annyira rossz..
karma1
@eszegfu: Csak hozzak a formajukat: ebbol latszik, hogy mennyire csak a lozungoknak elnek, es mennyire nem is akarjak, hogy ezek a gondolkodo fiatalok hazajojjenek. Hogy is kepzelhettek komolyan azok a fiatalok, ezt az egeszet? Egy ilyen kivandorlas elott az ember annyit szamol, oszt-szoroz, hogy megeri-e, vagy nem kimenni,... Hogy nem vettek eszre, hogy az a 100 millios alap a GYere haza fiatal programra az meszarosnak egynapi keresete, (amikor nem megy az uzlet), es ebbol nem gondolhatjak komolyan, hogy nagyobb letszamu fiatalt tudnanak "kistafirozni" ebbol...
Tudod, mi volt ez? Egy burkolt felmeres arrol, hogyha igergetnek, akkor hany embert tudnanak visszaforditani, illetve mekkora tomeges visszaaramlas lenne, ha elengednenek valami hangzatos programot.
Hat megnyugodhatnak: a majdnem 1 milliobol kb. 1200-an jottek haza (beleertve a csaladjukat is ebbe a letszamba), szoval orbannak nem kell attol tartania, hogy egyszerre jonne haza MINDEN fiatal, es ezzel ohatatlanul megugrana az otthoni munkanelkuliseg.
Amekkora szarba juttatta a gazdasagot az egymillio kitantorgo, akkora fejfajast tudnanak okozni a csuti torpenek most is,...
lenn
Hülye, aki hazajön aktívkén.
Nyugdíjasként, igen, de aktívként?...
Miért?
Minek?

Ja, hogy belülről szeretnéd látni és átélni, ahogy Észak-Korea-lizálódik egy ország, 1, azaz egy mélysötét gazember miatt?
Egészségedre!
Cefi
Akkor a csuticigány is az. Ráadásul az ő távollétét a soros fizette...
nezelodo
Ismerek olyan családot, akik itthon jó szakmával sem vállalkozóként sem alkalmazottként nem vitték semmire ugyanúgy mint a többi minimálbéres. Összepakoltak, és elhúztak úgy tíz éve, odakint születtek a gyerekek, ott a saját lakás, egzisztencia. Eszük ágában sincs itthon kilincselni hónapokat, hogy "beírassák a nagykönyvbe" magyarnak a gyerekeket, és könyörögjenek, hogy fizethessék utánuk a járulékot. A "görög bölcs" még nem próbálta egy külhonban született unokáját sem magyar állampolgársághoz juttatni, (végül is nem erdélyiek azok a gyerekek, hogy könnyen menjen), csak kiabál a nagy magyar semmibe.
eugen4402
Ebben az Orbán-Semjén rezervátumban csak az az egymillió ÚJMAGYAR a teljes jogú állampolgár, akiket a "nemzetpolitikai mély-altatás"-fedőnevű akció során vásároltak a határokon túl. Az se baj, ha úgy mutatkoznak be, hogy "én lenni magyar. Apám (anyám) magyar volt, engem is annak érezem magam. Kaptam státusz, betegellátást, ennyit megért nem? Ja, meg tudok "igen"-nel szavazni, ha szólnak... Mert fognak szólni!"
quadrocopter
Emberek! Akinek nem elég az a tény, hogy névvel és arccal is vállalták állításaikat az alanyok, miközben a rezsim-csicskahivatal egy qrwa kukkot sem mondott mentségül, az olvasgassa a Széles-hírlapot, meg a Feltshoothy Hírharangot!
justhpeter
A kormány szégyene az egész. Lázár azt mondta nem lehet megalázni a hazatérőket, de még a valódi migránsokat sem. Csak a hazai őslakosokat: "akinek nincs semmije, az annyit is ér"..
kukac50
Gyűlölet kampány eredménye! Aljasak már a hivatalokban is?
Cefi
BASSZA MEG!Én is migráncs vagyok. A családban apáról utódra száll az országba érkezésünk története. Kicsit zavaros, valami verecke, meg avarok vannak benne. Ronda egy ügy volt...
nyanya001
Szégyellje magát a kormány, minderre egy kereskedelmi televízió
híradójának kellett felhívni a figyelmét, hogy érdemi intézkedés történjen
mert a kormány seggnyaló tv csatornái erre képtelenek !
eszegfu
@karma1: tegnap 13:37 Fogalmam sincs mi lehet a logikája a kormánynak abban, hogy 1x támogatást nyujt a hazatérni szándékozóknak, másfelől pedig, aki önként, a programon kivül visszaköltözik, azokat pedig különböző szabályok alapján sujtja?! Azt hiszem, hogy ebben az ügyben is max. "szép" lehetek, nem "okos"?!:) Nem vagyok képes az ő fejükkel gondolkodni!
karma1
@eszegfu: Pedig egyszeru kiismernio a fide$$-t: nezd meg,. olvasd el mit mondanak, irnak az ujsagokban, a TV-ben, es vedd annak a pontos ellentettjet, es akkor megkapod az igazsagot, hogy mit is csinalnak. vagy mit is akarnak.
eszegfu
@karma1: 8:28 Igy könnyü, hogy tudod a "receptet"?!:)))
eszegfu
@nyanya001: 7:35 Igazad van! És csak ugy elvileg... nem hiszem, hogy itt "érdemi intézkedés" szóbajöhet akár a kormány részéről is, inkább a TB, stb. törvényt kell megváltoztatni, hiszen ez tartalmazza mindazokat, melyeket az ügyintézők betartanak... nem a saját fejükből "pattant" ki...mondjuk a "migráns" elnevezés a visszaköltőző magyarokra már talán nem a törvény szerinti szóhasználat, legalábbis remélem.
nyanya001
@eszegfu: arra azért kíváncsi lennék, hogy akik letelepedési kötvényt vásároltak
megkapták a kettős állampolgárságot azoknál vajon hogy működik ez ?
Másik. Akik a programon kívül hazajöttek, magyar állampolgárok, nem hiszem, hogy tömeges
jelenségről van szó, a rohadt bürokráciát kellene felszámolni és soron kívül intézkedni az ügyükben.
Zeta
És megy a reklám"Gyere haza fiatal!" Minek, hogy kiutálják őket? Hogy ne legyen becsületük?
egyvandor
Ehhez képest pl No.-ban ha valaki betegbiztosítást akar kötni egy pár perc alatt elintézi és kész.
egyvandor
A gyere haza fiatal a pénzlenyúlás egyik sikertörténete. Ez nem működőképes egy egyszeri összeg kifizetésével. Legfeljebb egy két kiemelt figurával ha nekik adnák a teljes keretet. Azért hogy valaki a méhszaros minimálbéres szolgája legyen nem fog vissza jönni értelmes ember.
advocat
Aki hazajön az számítson erre. Mert itt nem változik semmi.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.